اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة شيخ البلد
الموضوع فكرة رائعة يا هموسة و جديد عليا و ممتازة
وانا اشترك مش مشكلة
انا كلتى المفضلة هى " المعكرونة بالخلطة الخاصة تبعى "
1- نحضر اناء " حلة " ونملائة بالماء على قد حاجتنا ( مفهوم ) نتظر حتى تصل درجة غليان اماء الى الدرجة المناسبة
2- نقوم بأضافة الملح بالقدر المناسب
3- نضيف قليلاً من زيت الذرة على الماء المغلى
4- نقوم بوضع المعكرونة بالكمية المناسبة ..
5- كدة احنا عملنا المعكرونة
خدو بقى الخلطة السحرية بتاعة شــــــــــــــــــــــــ ـيخ البلد
و السر كلة يا شباب يكمن فى الصلصة
1- احضرى إناء و ضعى فية معلقة مناسبة من الزبدة او السمن النباتى ... حسب المتاح
2- احضرى عصير الطماطم الطبيعية و ضعيها فى الاناء
3- ثم احضرى معلقة متوسطة من الصلصة الجاهزة ... إللى فى برطمان يعنى ( مفهوم ؟؟ يجب ان تكون على نار هادئة
4- احضرى بصلة و قطعيها بالسكين ( متبشرهاش )
5- قليلاً من الملح - و الكمية المناسبة حسب الرغبة من الفلفل الاسمر - قليلاً من الفلفل الاحمر و ضعيهم فى نفس الاناء بعد وضع البصلة ...
6- قومة بتقطيع فلفل اخضر ووضعة فى ايناء الصلصة و اتركيهم على النار لمدة 15 دقيقة بعد وضع الفلفل ...
7- حتى اذا شعرتى ان الصلصة اقتربة من ان تتماسك حينها تكون قض نضجة ...
8- قومى وبضع الكمية المناسبة على المعكرونة و قلبها جيداً
9- ضعى المعكرونة فى اطباق و اشيقى قليلاً من الفلفل الاسمر عليها
واستمتعى بالطعم
ااااااااااااااااااااه يا بطنى ...X-(X-(
اهلن اهلن بضيفنا الشيف شيخ البلد
وصفتك سلهة جدا ولذيذة جدا بنفس الوقت
وطبعا مدام بايدك ممممممممممممممممممممممم رح تكون رهيبة
:Dنفس الطبيخ
نورت اخي شيخ واسعدني جدا مرورك ومشاركتك المميزة