كل يوم شربه ييهه خنقتونا ؟
شوربة الهريس او الفريك (كل يوم هقدملك نوع من انواع الشوربه لحد
مكرهكم فيها )هههههههههههههههههههه
المقادير:
ثلاثة ارباع كوب حب هريس او فريك
ربع كيلو لحم بقر بالعظم
1-12 كوب ماء مغلى
ملح
عصير ليمون
الطريقه:
يغسل حب الهريس جيدا عدة مرات حتى نتخلص من الاتربه ونضع حب الهريس
فى قدر ونضع عليه الماء المغلى ويترك حتى غلى مره ثانيه ومن ثم نضع اللحم بعد
تنظيفه والتخلص من الدهن وبعد ذلك نضع بصله مشققه من الوسط ويترك عى النار
حوالى ساعه ثم نضع الملح ويترك على نار هادئه مع التحريك المستمر بين فتره
واخرى
واذا عملتوا الشوربه فى قدر الضغط تاخذ حوالى نص ساعه و8 اكواب من الماء فقط
وعند التقديم نضع عليها عصير الليمون وتزين على حسب الرغبه
++++++++++++++++++++++++++++++++
رد: كل يوم شربه ييهه خنقتونا ؟
تسلم مرورك ياميمو ههريك شوربه هخليك تتوب ههههههههههههه
رد: كل يوم شربه ييهه خنقتونا ؟
شكرا كتير منى على الوصفه اللزيزة
رد: كل يوم شربه ييهه خنقتونا ؟
مرسى ياقمر لمرورك الجميل ده
رد: كل يوم شربه ييهه خنقتونا ؟
تسلمي يا منون
انا مش بحب الشربه بس لازم اعملها عشان جوزي
بيمووووووووووووووووت في حاجه اسمها شوربه
رد: كل يوم شربه ييهه خنقتونا ؟
شوربه العدس لزيزههههههههههه
كوب عدس
سنوت او كمون
دجاج مسلوق
ليمون
بصلتين مقطعه شرايح
ملح وفلفل اسود
ملعقه سمن اوزيت
بقدونس مفروم للزينه
الطريقه:
يسلق العدس مع شرايح البصل حتى ينضج ويصفى العدس
ويتبل بالملح والفلفل الاسود والسنوت او الكمون وعصير الليمون
ويقطع الدجاج الى شرايح و توضع على العدس المصفى الساخن مع مكعبات
زبده صغيره على السطح وتزين باوراق البقدونس وتقدم
+++++++++++++++++++++++++++++++++++
رد: كل يوم شربه ييهه خنقتونا ؟
ياااااااااااااااااااااا
والله لسه واكله من يومين
مستنى الجديد فى عالم الشربه
انا شكلى هسميكى
دكتوره شوربه
انا بهزر متفهمنيش غلط
رد: كل يوم شربه ييهه خنقتونا ؟
هههههههههههههههه مرسى ياميمو لتعليقك الجميل ده
انا بقى تصدق مبحبش شوربه العدس دى خالص
رد: كل يوم شربه ييهه خنقتونا ؟
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة dr_manoon
هههههههههههههههه مرسى ياميمو لتعليقك الجميل ده
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة dr_manoon
انا بقى تصدق مبحبش شوربه العدس دى خالص
؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
فى حد ميحبش شوربه العدس
يعنى انت صيدلانيه واكيد تعرفى
فوائد العدس
جربيها بس كترى الليمون ويا سلام عليها بالعيش المحمص
بس بلاش موضوع الفراخ ده مش حلو
رد: كل يوم شربه ييهه خنقتونا ؟
ههههههههههههه ده انا بكره حاجات كتير اوى بس احتمال اجرب طريقتك دى اما نشوف اخرتها
رد: كل يوم شربه ييهه خنقتونا ؟
شوربة الخضروات وخاصة للعشاء مغديه جدا
المقادير:
لتر من مرق الدجاج ويتبل بالفلفل الابيض والهيل او الحبهان المطحون
والمستكه
ملعقه متوسطه زبده
جزر
بصل ابيض
فطر طازج
كوسا مقطعه مكعبات
بازيلا
بطاطس مقطعه مكعبات
الطريقه:
نغسل الخضروات جيدا وتقطع مكعبات وتقلب الخضروات فى الزبده
وتترك على نار هادئه فى الزبده لمدة 5 د ونضع عليها مرق الدجاج المتبل
وتترك على نار متوسطه حتى تنضج وتقدم ساخنه
واذا اردتوا هه الشوربه تكون اسيويه نضع بيضه نيئه عند التقديم
++++++++++++++++++++++++++++++++++++
رد: كل يوم شربه ييهه خنقتونا ؟
رد: كل يوم شربه ييهه خنقتونا ؟
بس كده متستعجلششششششششششششششش
رد: كل يوم شربه ييهه خنقتونا ؟
شوربة كريما الدجاج
المقادير:
دجاجه
بصله
وباقة بقدونس صغيره
1وربع لتر مرق الدجاج
100 غ دجاج مطبوخ
300 مل حليب
50غ دقيق
2 ملعقه كبيره ماء
ملعقه كبيره عصير ليمون
نص ملعقه صغيره جوزة الطيب مبشوره
ملح وفلفل
150 مل كريما عاديه
خبز محمص للزينه
الطريقه:
نضع الدجاجه والبصل وباقة البقدونس فى ماء على النار وتترك حوالى ساعه ونصفى السائل
ونعيده للطنجره ونقطع الدجاج المطبوخ الى مكعبات صغيره ونضعه هو والحليب
على المرق السابق ونخلط الدقيق مع الماء ويضاف على الخليط بالتدريج مع التحريك
المستمر حتى الغليان ونخفف النار وتترك الشوربه لمدة 10د ثم نضع عصير الليمون
وجوزة الطيب والملح والفلفل ومن ثم نضع الكريما مع التحريك
وتصب الشوربه فى اوانى التقديم وتزين بالخبز المحمص
++++++++++++++++++++++++++++++++++++
رد: كل يوم شربه ييهه خنقتونا ؟
ايوه كده هى دى الشربات
بس ممكن سوال دجاج مطبوخ ازاى فصدك مسلوق ولا ازاى
وشكرا على الوصفه
رد: كل يوم شربه ييهه خنقتونا ؟
مطبوخ يعنى مسلوق جاهز وممكن ان نستغنى عنه لان بيوجد النوع الاساسى
رد: كل يوم شربه ييهه خنقتونا ؟
شوربة الفطر بالبازلاء:
علبه من الفطر المسلوق
كوبين من مرق اللحم
ملعقه زبده
نص كوب حليب
كوب بازلاء مسلوقه
بصل اخضر
ملح وفلفل ابيض
الطريقه:
يقلب الفطر المسلوق مع البصل والبازلاء فى الزبده ونضع عليه مرق الدجاج
ويترك على النار من 10- 15 د وتكون النار متوسطه ومن ثم نضع الحليب واذا
احسستى انه سميك اضيفى قليل من المرق
ويزين ببعض الفطر والبازلاء ويتبل
وبالعافيه
رد: كل يوم شربه ييهه خنقتونا ؟
شوربة الفطر بالبازلاء:
علبه من الفطر المسلوق
كوبين من مرق اللحم
ملعقه زبده
نص كوب حليب
كوب بازلاء مسلوقه
بصل اخضر
ملح وفلفل ابيض
الطريقه:
يقلب الفطر المسلوق مع البصل والبازلاء فى الزبده ونضع عليه مرق الدجاج
ويترك على النار من 10- 15 د وتكون النار متوسطه ومن ثم نضع الحليب واذا
احسستى انه سميك اضيفى قليل من المرق
ويزين ببعض الفطر والبازلاء ويتبل
وبالعافيه
رد: كل يوم شربه ييهه خنقتونا ؟
مممممممممممم
شكلها كده حلوه
مستنى انواع جديده
وشكرا على الوصفه
رد: كل يوم شربه ييهه خنقتونا ؟
بس كده ههريك شوربه لما تزهق ههههههههههه يسلملى مرورك يا ميمو
رد: كل يوم شربه ييهه خنقتونا ؟
أهرينى
انا من عشاق الشوربه بجميع انوعها
معندكيش شوربه
طماطم
رد: كل يوم شربه ييهه خنقتونا ؟
هدورلك ههههههههههههههههههههههههه هه انت تؤمر
رد: كل يوم شربه ييهه خنقتونا ؟
شكرا
احرجتينى
( بس يا ريد بسرعه )
(ههههههههههه)
رد: كل يوم شربه ييهه خنقتونا ؟
شوربة الرافيولي
المقادير
قطع لحم بدون دهن
6 كؤوس ماء حار
مغلف من مكرونة الرافيولي ( المعجنات المحشوه باللحم والجبن )
كأسان خضار مشكله
ملعقتي طعام بصل مفروم
فصين ثوم مقطّع بشكل رقيق
طماطم مقطع
ملح وفلفل اسود وتوابل
صلصة طماطم
كأس جبن أبيض او لبن زبادي صغير
قطّع جبن بارميزان
الطريقه
ضعي اللحم في قدر مع القليل من الزيت مع التحريك من حين لآخرحتى يتغير لونها ثم اضيفي لها الماء الحار واتركيها لتنضج . عندما تنضج اضيفي لها الرافيولي والصلصة والخضار والبصل والثوم والطماطم والملح والتوابل وقلبيهم جيدا مع التحريك من حين لآخر .غطّيها واطبخيها حوالي 15 دقيقة مع التحريك من حين لآخر حتى تنضج المكرونه ويثخن المزيج . اضيفي له الجبن الأبيض واسكبيها في الاطباق وزينيها بجبن البارميزان .
رد: كل يوم شربه ييهه خنقتونا ؟
شوربة الأحرف الأبجدية بلحم البقر
المقادير:
1/2 باوند لحمة بقر شقف
3 ك ماء
1 باكيت (16 أونصة) خضار مشكلة مفرزة
1 علبة (14 و 1/2 أونصة) طماطم مقطعة
1 علبة (8 أونصة) صوص طماطم
مكعب ماجي بنكهة اللحم
1/2 ك نودلز الأحرف الأبجدية غير مطبوخ
الطريقة:
في إناء الطبخ اخلطي اللحم و الماء و الخضار و الطماطم و صوص الطماطم و مكعب الماجي غطيها واطبخيها على نار هادئة ببطء شديد حتى يصبح اللحم طريا و ينضج جيدا
زيدي الحرارة إلى العالية , أضيفي النودلز غطيها و اطبخيها حتى ينضج النودلز
تقدم ساخنة
تقدم 3 حصص
**ممكن استعمال ستيك مقطع شقف عوضا عن اللحمة
رد: كل يوم شربه ييهه خنقتونا ؟
شوربة الزهرة مع الكريمة...
المقادير :
4 أكواب مرق دجاج
كوب و نصف كريمة خفق
كيس بروكلي أو زهرة مجمد
نصف كوب زبده
بصلة متوسطة مقطعة
ربع كوب دقيق
2 كوب حليب
ملح و فلفل للطعم
ربع كوب جبنة شيدر مبشورة
الطريقة :
في قدر واسع على نار متوسطة نخلط المرق والكريمة ونتركها تغلي ثم نضيف البروكلي ونغطي القدر ونتركها تغلي ببطء إلى أن يصبح البروكلي طريا قليلا
نسخن الزبد في قدر آخر على نار متوسطة نضع البصل ونقلب إلى أن ينعم قليلا ثم نضيف الدقيق ونقلب لمدة دقيقة نضع الحليب بالتدريج مع الاستمرار بالتقليب إلى أن يسمك قليلا ثم نضيف الملح و الفلفل
نصب خليط الحليب على خليط البروكلي مع التقليب بحرص ونتركه يغلي على نار هادئة لمدة عشر دقائق ثم نضعه في أطباق التقديم و يزين بالجبن المبشور ...