قهوتنا على الانترنت
النتائج 1 إلى 7 من 7
  1. #1
    تاريخ التسجيل
    8 - 11 - 2007
    ساكن في
    فى بيت باباتى وماماتى
    العمر
    40
    المشاركات
    1,087
    النوع : انثيEgypt

    افتراضي الكفتة المغربية

    جبتلكم اكلات مغربيه يارب تعجبكم

    المقادير:

    نصف كيلو كفتة (لحمة مهروسة)
    4 حبات طماطم1
    حبة بصل
    بهارات
    ملح حسب الرغبة
    بقدنوس


    الطريقة:

    - نخلط جميع المقادير جيدا الا الطماطم.
    - نعمل كويرات من الخليط.
    - نقليها في الزيت ثم نصب عليها الطماطم المهروسة و تقدم .


    .................................................. .................................................. ...............

    شوربة الفول
    المقادير:

    ربع كيلو فول مجفف
    نصف لتر ماء
    ملح حسب الرغبة
    4 فصوص ثوم
    كمون
    زيت الزيتون
    قزبرة


    الطريقة:

    - نغسل الفول جيدا ثم نضعه في قدر مع الماء و الملح و الثوم و الكمون و نتركه يطبخ لمدة نصف ساعة .
    - بعد طبخ الحساء نقوم بطحنه ثم نضعه على النار مرة اخرى.
    - نصب الخليط في الاوانى المخصصة للحساء بعد دلك نصب ملعقة من الزيت و قليل من الكمون و قليل من القزبرة المقطعة.

    - ملاحظة :
    - تعتبر شفشاون من اشهر المدن المتخصصة في صنع هده الوجبة


    .................................................. .................................................. ................

    الكسكس المغربي بالخضر
    المقادير:

    1 كيلو كسكس
    2 كيلو لحم
    4 حبات جزر
    4 حبات لفت
    4 حبات كوسة (قرع أخضر)
    2 حبة طماطم من دون قشر مقطعة صغير
    2 حبة بصل مقطع طويل
    250 قرع أحمر (دبة)
    كأس صغير زيت
    2 ملعقة سمن بلدي
    1 ملعقة زنجبيل مطحون
    1 ملعقة فلفل مطحون
    قليل من زعفران حر
    ربطة صغيرة كزبرة خضراء + بقدونس
    ملح حسب الذوق
    4 لتر من ال
    ماء


    الطريقة:

    في قدر(المعد لعمل الكسكس يشبه قدر المانتو) فوق النار يوضع اللحم والبصل والبهارات والملح والزيت ويترك الكل يتشحر قليل تم يضاف الطماطم يترك قليلا ثم نضيف الماء تم الخضار
    أما بالنسبة للكسكسي وضع في صحن كبير ويغسل أو يرش بالماء حسب نوعية الكسكس ثم يدهن بقليل من الزيت ويوضع في الكسكاس فوق قدر المرق ويترك حتى ينضج بالبخار ويصب ثانيا في الصحن يحل باليد ويضاف إليه الماء والملح ثم يرجع مرة ثانية في الكسكاس وهكدا مرة ثالثة
    عند التقديم يفرش الكسكس في صحن مستدير و يفضل أن يكون من الفخارو يسقى بالمرق وتوضع فوقه قطع اللحم في الوسط ويزين بالخضار


    بالهنا العافية


  2. #2

    افتراضي



    انا بحكم اني دقتهم بقولكم انهم لداد جدا
    مش عشان اكلات مغربية لاء بس صدقا طعمهم جميل

    الكفته طبعا مقليه بتكون لديدة جدا بس لو مشوية بكتون بتجنن
    اما الطبق التاني طبعا بالتقديم مع زيت الزيتون والكمون بيكون تحفة على فكرة بيتاكل بالخبز واسمه البيصارةاسم غريب صوح

    اما الكسكسي بقا فده اللي تقدم اسمو الكسكسي بالخضار لانو في انواع كتيرة من الكسكسي

    سوف ندرجها فيما بعد
    وعارفة اني نزلت لوك لوك لوك لوك
    تقبلي مروري المتواضع

  3. #3
    تاريخ التسجيل
    16 - 11 - 2007
    ساكن في
    دنيا فانية
    المشاركات
    24,705
    النوع : انثيJordan

    افتراضي

    تتسلمي مريومة على الوصفه ورح نجربها وياااااااااا ويلك تطلع مش لزيزة
    انتي وهمسه

  4. #4
    تاريخ التسجيل
    18 - 11 - 2007
    ساكن في
    الاردن
    العمر
    33
    المشاركات
    14,186
    النوع : انثيJordan

    افتراضي

    جزاكى الله خيرا على الوصفه الجميله

  5. #5
    تاريخ التسجيل
    8 - 11 - 2007
    ساكن في
    فى بيت باباتى وماماتى
    العمر
    40
    المشاركات
    1,087
    النوع : انثيEgypt

    افتراضي

    انتى عسوله اووووووووووووووووووووووى و لوك لوك براحتك المنتدى منتداكى

    وميرسى على كل اللى رد عى الموضوع وعجبكم

  6. #6
    تاريخ التسجيل
    13 - 4 - 2010
    ساكن في
    القاهره
    العمر
    49
    المشاركات
    32,835
    النوع : ذكر Egypt

    افتراضي

    احييك
    واصفق بشده
    لروعه وجمال
    موضوعك
    لك مني كل الاعجاب
    على المجهود وبساطه
    اسلوبك وفكرك
    تقديرى

  7. #7
    تاريخ التسجيل
    13 - 4 - 2010
    ساكن في
    القاهره
    العمر
    49
    المشاركات
    32,835
    النوع : ذكر Egypt

    افتراضي

    احييك
    واصفق بشده
    لروعه وجمال
    موضوعك
    لك مني كل الاعجاب
    على المجهود وبساطه
    اسلوبك وفكرك
    تقديرى

 

 

معلومات الموضوع

الأعضاء الذين يشاهدون هذا الموضوع

الذين يشاهدون الموضوع الآن: 1 (0 من الأعضاء و 1 زائر)

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

ضوابط المشاركة

  • مش هتقدر تضيف مواضيع جديده
  • مش هتقدر ترد على المواضيع
  • مش هتقدر ترفع ملفات
  • مش هتقدر تعدل مشاركاتك
  •  
جميع الحقوق محفوظة لمنتديات مصراوي كافيه 2010 ©