قهوتنا على الانترنت
صفحة 1 من 2 12 الأخيرةالأخيرة
النتائج 1 إلى 10 من 18
  1. #1
    الصورة الرمزية mona roshdi
    mona roshdi غير متواجد حالياً المشرفه المميزه للأسلامي العام والصوتيات والمرئيات الاسلامية
    تاريخ التسجيل
    27 - 6 - 2008
    ساكن في
    خلف دائرة الأحذان
    المشاركات
    12,425
    مقالات المدونة
    1
    النوع : انثيEgypt

    افتراضي الملوخية بلأرانب ...وكمان مصورة تجنن...!!!




    يالا حضروا وشمروا


    يالا نبتدى باسم الله


    اولا الملوخية بالارانب


    المقادير


    2ربطة كبيرة ملوخية--- 1\2 رأس ثوم --2ملعقة كبيرة كسبره جافه مطحونة--ملح --2ملعقة سمن
    4كوب تقريبا من مرق الأرانب
    كمية الأرانب حسب عددأفراد الأسرة


    الطريقة-


    يدعك الأرنب بالملح والدقيق ويترك مدة ساعة تقريبا ثم يغسل جيدا
    ثم يقطع الى عدة أجزاء كما فى الصور



    This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 533x400 and weights 35KB.





    This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 533x400 and weights 33KB.



    يسلق الأرنب دون وضع أى توابل معه فقط حبهان (هيل) ومستكه حتى لا يتغير طعم الملوخية
    تحضير الملوخية
    تقطف الملوخية من الأعواد





    إذا كنا نحب الملوخية غليظة نقطفها بعنقها كما في الشكل (1)وإذا كنا نفضلها عكس ذلك نقطفها بدون العنق شكل (2)





    وتغسل جيدأ عدة مرات ثم توضع بمصفاةونتركها لتصفية الماء




    ثم نفردها على قماشة نظيفة تكون مخصصة لها وممكن أن يتم ذلك على طاولة بالمطبخ أو على السفرة ونتركها عدة ساعات

    لتجف من الماء وممكن فرد الملوخية على نصف القماشة وتغطيتها بالنصف الأخر




    عندماتجف الملوخية نخرطها بالمخرطة وهي أفضل الطرق وأفضل من أى أداة حديثه
    نخرطها على مفرش مشمع سميك يخصص لها





    نستمر في التخريط وسنلاحظ أن حجمها سينكمش





    الى أن تصبح ناعمة كما في الصورة





    نحضر الثوم والكسبرة الناشفة قبل طهى الملوخية ونفرمهم مع بعض بأى وسيلة ونضع عليهم قليل جدا من الملح ونتركهم لحين الإستعمال




    نغلي مرق الأرنب ثم نضع الملوخية ونقلبها بسرعة





    ونرفعها بالمغرفة لأعلي ونزحلقها منها عدة مرات وعملية التقليب ورفع المغرفة مهمة لضبط قوام الملوخية





    نترك الملوخية تغلي غلوتين فقط نملحها حسب الرغبة


    التقلية


    نحمر خليط الثوم بالكسبرة في كمية سمن تكفي للتحمير ليس كثير وليس قليلة الى أن يحمر لونها ثم نضعها فوق الملوخية








    نغطي الحلة بسرع لمدة دقيقة فقط ثم نرفع الغطاء ونقلب الملوخية ونترك بها المغرفه ونسند عليها الغطاء كما في الصورة أى نغطيها نص نص كى لا تهبط وتسقط





    نضع ملعقتان من السمن في مقلاة وعندماتسخن نضع معها فص حبهان (هيل ) وفص مستكة ثم نحمر الأرنب ولا نتركه كثيرا لأنه بدون جلد وييبس من كثرة التحمير الا إذا كانت هذه رغبة الذى سيتناوله
    بعد التحمير نرش عليه بعض الملح والفلفل الأسود



    This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 533x400 and weights 39KB.



    تقدم الملوخية مع الأرز المصري المطبوخ بالطريقة العادية أو مع الخبز



    وبألف هناء وشفاء
    منى رشدى

  2. #2

    افتراضي

    منى

    نسيتى الشهقه
    يالهووووووووووووووووى


    هههههههههههههههههههههههه

    شكلها تحفه
    انا عازمه نفسى خلاص عندك على ملوخيه بالارانب

    تسلمى

  3. #3
    الصورة الرمزية mona roshdi
    mona roshdi غير متواجد حالياً المشرفه المميزه للأسلامي العام والصوتيات والمرئيات الاسلامية
    تاريخ التسجيل
    27 - 6 - 2008
    ساكن في
    خلف دائرة الأحذان
    المشاركات
    12,425
    مقالات المدونة
    1
    النوع : انثيEgypt

    افتراضي

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة jewel_lowis مشاهدة المشاركة
    منى

    نسيتى الشهقه
    يالهووووووووووووووووى


    هههههههههههههههههههههههه

    شكلها تحفه
    انا عازمه نفسى خلاص عندك على ملوخيه بالارانب

    تسلمى
    هههههههههههههههههههه
    ولا يهمك هشهق اهة
    هاااااااااااااااااة خضرا خضرا
    شكرا انجى وبلهناء والشفاء
    واهلا وسهلا وتنورى

  4. #4
    تاريخ التسجيل
    16 - 11 - 2007
    ساكن في
    دنيا فانية
    المشاركات
    24,705
    النوع : انثيJordan

    افتراضي

    تسلمىىىىىىىىىى
    عنجد خليتيني اشتهيها
    مشكورة جدااااااااااا

  5. #5
    الصورة الرمزية mona roshdi
    mona roshdi غير متواجد حالياً المشرفه المميزه للأسلامي العام والصوتيات والمرئيات الاسلامية
    تاريخ التسجيل
    27 - 6 - 2008
    ساكن في
    خلف دائرة الأحذان
    المشاركات
    12,425
    مقالات المدونة
    1
    النوع : انثيEgypt

    افتراضي

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة طيف عابر مشاهدة المشاركة
    تسلمىىىىىىىىىى
    عنجد خليتيني اشتهيها
    مشكورة جدااااااااااا
    انت تأمرى اجمل طيف
    انا ابعتها لحد عندك
    بشكرك للمشاركة اللى تفتح النفس

  6. #6
    تاريخ التسجيل
    18 - 11 - 2007
    ساكن في
    الاردن
    العمر
    33
    المشاركات
    14,186
    النوع : انثيJordan

    افتراضي

    شكرا كتير جزاكى الله خيرا

  7. #7

    افتراضي

    سمع عنها كتير اول مرة اشوف الملوخية

    عندنا ملوخية مش دي خاااالص
    تسلم الايادي منى

  8. #8
    الصورة الرمزية mona roshdi
    mona roshdi غير متواجد حالياً المشرفه المميزه للأسلامي العام والصوتيات والمرئيات الاسلامية
    تاريخ التسجيل
    27 - 6 - 2008
    ساكن في
    خلف دائرة الأحذان
    المشاركات
    12,425
    مقالات المدونة
    1
    النوع : انثيEgypt

    افتراضي

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة بنت الاسلام مشاهدة المشاركة
    شكرا كتير جزاكى الله خيرا

    شكرا كتير سندرا جزاك الله كل الخير حبيبتى لمشاركتك


  9. #9
    الصورة الرمزية mona roshdi
    mona roshdi غير متواجد حالياً المشرفه المميزه للأسلامي العام والصوتيات والمرئيات الاسلامية
    تاريخ التسجيل
    27 - 6 - 2008
    ساكن في
    خلف دائرة الأحذان
    المشاركات
    12,425
    مقالات المدونة
    1
    النوع : انثيEgypt

    افتراضي

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة همسة ولاء مشاهدة المشاركة
    سمع عنها كتير اول مرة اشوف الملوخية


    عندنا ملوخية مش دي خاااالص
    تسلم الايادي منى
    بجد ياهمسة اول مرة طيب ممكن تقولى
    لى بتعملوها آذاى فى المغرب
    نوت كتير حبيبتلى

  10. افتراضي

    تصدقي ريحه التقليه جايه من علي باب الكافيه

    تسلم ايدك


 

 
صفحة 1 من 2 12 الأخيرةالأخيرة

معلومات الموضوع

الأعضاء الذين يشاهدون هذا الموضوع

الذين يشاهدون الموضوع الآن: 1 (0 من الأعضاء و 1 زائر)

المواضيع المتشابهه

  1. صور غريبه اه وكمان عجيبه؟
    بواسطة مونه في المنتدى صور
    مشاركات: 2
    آخر مشاركة: 16 - 9 - 2010, 12:20 PM
  2. مشاركات: 5
    آخر مشاركة: 27 - 4 - 2009, 12:44 PM
  3. تفاح بالشوكلاتة..لذيذه (بالخطوات المصوره)
    بواسطة سوليتير في المنتدى طبق اليوم
    مشاركات: 5
    آخر مشاركة: 11 - 2 - 2009, 03:16 PM
  4. وكمان صور اطفال جميله جدااااا
    بواسطة احمد الصباغ في المنتدى صور
    مشاركات: 10
    آخر مشاركة: 6 - 6 - 2008, 12:38 PM
  5. وكمان صور طريفة جداااااااااا!!!!!
    بواسطة احمد الصباغ في المنتدى صور
    مشاركات: 4
    آخر مشاركة: 9 - 5 - 2008, 06:10 PM

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

ضوابط المشاركة

  • مش هتقدر تضيف مواضيع جديده
  • مش هتقدر ترد على المواضيع
  • مش هتقدر ترفع ملفات
  • مش هتقدر تعدل مشاركاتك
  •  
جميع الحقوق محفوظة لمنتديات مصراوي كافيه 2010 ©