لاء بجد
شكله تحفه
وانا ماكلتوش من زماااااااااااااااان
فوحشنى
تسلمى يامنى![]()
محشى الكرنب
الخطوات بالتفصيل و شرح كامل بالصور...
![]()
اولا..يسلق الكرنب و يقطع هكذا..
المكونات..المستخدمه كالاتي..
كرنب..(ملفوف) 2 بصله مبشوره..كوب و نصف عصير طماطم..2 كوب ارز مصري..كزبره و شبت وبقدونس..حسب الرغبه ..سمن و زيت..ملح فلفل بهارات..
((قليل من اللحم المفروم حسب الرغبة ))ممكن الاستغناء عنة
يتم وضع الزيت و السمن في اناء..على النار و يضاف اليهم البصل المبشور ..
حتى يصير اللون هكذا..
ثم نضيف الملح و البهار و الفلفل الاسود..
و بعدين نضيف عصير الطماطم..وملعقتين بورية الطماطم
و يتم اضافة هذه الصلصه الى الارز المغسول كده..
و اضافة الخضره المقطعه اليهم..
و خلط جميع المقادير هكذا..
يتم الحشو هكذا..
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 673x525 and weights 173KB.
بعدذلك نضع صحن زجاج صغير فوق الملفوف عشان لما نحط الماء عليه وقت الطبخ يظل الملفوف على شكله وما يتحرك وتفتح الحشوة
و يزود بالمرق و حين الغليان يهدأ عليه النار..
و هذا شكله بعد تمام نضجه و يضاف عليه ملعقه صغيره زبد حتى تعطي له طعما اجمل..
و يغرف و يقدم بالهناء...
منى رشدى
لاء بجد
شكله تحفه
وانا ماكلتوش من زماااااااااااااااان
فوحشنى
تسلمى يامنى![]()
تسلم الايادي نحنا بنعملها من دون بصل
بس لزيزة جدااااااااااااااا
مشكووووووووووووورة
اللة على الجمال بجد تحفة تسلم ايديكى
الذين يشاهدون الموضوع الآن: 1 (0 من الأعضاء و 1 زائر)