قهوتنا على الانترنت
النتائج 1 إلى 10 من 10
  1. #1
    تاريخ التسجيل
    18 - 11 - 2007
    ساكن في
    الاردن
    العمر
    33
    المشاركات
    14,186
    النوع : انثيJordan

    افتراضي طريقة عمل مقلوبة الزهرة ( القرنبيط )

    2 كوب أرز ( مصري ولا استرالي )
    1 حبة زهرة متوسط الحجم
    1 كيلو دجاجة ، مقطعة الى ارباع
    1 حبة كبيرة بصل ، أرباع
    1 ملعقة كبيرة ملح
    4 – 6 حبة هيل ، صحيح
    2 – 3 قطعة ورق غار ( لوري )
    1 عود كبير قرفة ( دارسين )
    4 – 6 حبة فلفل اسود ،صحيح
    1 ملعقة صغيرة كركم
    1 ملعقة صغيرة قرفة ( دارسين )
    1 ملعقة صغيرة بهارات مشكلة
    2/1 ملعقة صغيرة كمون
    4/1 ملعقة صغيرة فلفل اسود
    2/1 كوب صنوبر مقلي
    زيت ذرة

    الطريقة :

    1) اغسل الأرز وانقعه في ماء دافئ 20 – 25 دقيقة.
    2) في قدر متوسط الحجم ضع 6 - 7 كوب من الماء ، البصل و الملح، دع الماء يغلي ثم اسقط فيه قطع الدجاج.
    3) اترك الدجاج يغلي لبضع دقائق، انزع الريم عن سطح المرق، اضيف الهيل ، ورق الغار، عيدان القرفة و الفلفل .
    4) غط القدر واتركيعلى نار متوسطة 25 – 30 دقيقة الى ان ينضج الدجاج.
    5) اخرجقطع الدجاج، اتركها جانبا. صف المرق، اضيف المزيد من الماء الى ان يصبح مقدار المرق 3 كوب.
    6) اضيف البهارات المطحونة الى المرق (الكركم، القرفة، البهارات، الكمون، الفلفل الأسود ) احتفظ بالمرق ساخنا.
    7) أثناء سلق الدجاج ،، قطع الزهرة الى زهرات صغيرة بحجم البيضة ( او حسب الرغبة ).
    8) أحضر مقلاة عميقة، ضع فيها زيت الذرة بحيث يصبح بارتفاع 2 سم تقريبا ،، سخني على نار متوسطة ، اسقط قطع الزهرة في الزيت الساخن، اقل لبضع دقائق الىان تصبح ذهبية اللون، اخرجها واتركها على ورق نشاف للتخلص من الزيت الفائض .
    9) صفي الأرز من ماء النقع .
    10) أحضر قدر متوسط الحجم ،، وزع في قاع القـــــــــــدر حوالي 3 ملعقة كبيرة من الأرز.
    11) أحضر قطع الدجاج المسلوق ، ضعها في قاع القدر فوق الأرز، ثم رص قطع الزهرة المقلية بشكل متناسق.
    12) وزع بقية الأرز فوق الزهرة ، ثم صب المرق الساخن المبهر فوق الأرز بحرص، لكي لا يختلط الأرز مع بقية المكونات.
    13) اترك القدر على نار متوسطة الى ان يغلي.
    14) خفف النار، غط القدر واتركيه 30 – 35 دقيقة الى ان يتشرب كل الماء و ينضج الأرز.
    15) احضري طبق مستدير، اقلب مقلوبة الزهر فوق الطبق ، ثم وزع عليها المكسرات المقلية

  2. #2
    تاريخ التسجيل
    14 - 10 - 2008
    ساكن في
    بعيد عن عيون الناس
    المشاركات
    7,357
    النوع : ذكر Egypt

    افتراضي

    طبق اول مرة تقريبا اسمع عنه ومقاديره غريبه شوية
    ميرسى كتير

  3. #3
    تاريخ التسجيل
    12 - 11 - 2007
    ساكن في
    حاليا فى الغردقة
    العمر
    39
    المشاركات
    1,009
    النوع : ذكر Egypt

    افتراضي

    بدل ما تعتبى نفسك كدة على ما كتبتى الوصفة


    كنتى عملتيلنا شوية وجبتيهم معاكى

  4. #4
    تاريخ التسجيل
    18 - 11 - 2007
    ساكن في
    الاردن
    العمر
    33
    المشاركات
    14,186
    النوع : انثيJordan

    افتراضي

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة m.chezoo مشاهدة المشاركة
    طبق اول مرة تقريبا اسمع عنه ومقاديره غريبه شوية
    ميرسى كتير
    جزاك الله خيرا اخى شيزوو
    التعديل الأخير تم بواسطة ساندرا ; 27 - 12 - 2008 الساعة 03:52 PM

  5. #5
    تاريخ التسجيل
    18 - 11 - 2007
    ساكن في
    الاردن
    العمر
    33
    المشاركات
    14,186
    النوع : انثيJordan

    افتراضي

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة بسام مجدى مشاهدة المشاركة
    بدل ما تعتبى نفسك كدة على ما كتبتى الوصفة


    كنتى عملتيلنا شوية وجبتيهم معاكى
    بارك الله فيك اخى بسام
    شكرا كتير على ردك

  6. افتراضي

    مشكوره بس لوحطيتى كمان مع القرنبيط باذنجان مقلى وبطاطس مقليه بتكون احلى وممكن كمان حلقات جزر وتتزين فى الاخر بالمكسرات

  7. #7

    افتراضي

    مشكورة بنت الاسلام



    شارك معنا فى حمله المقاطعه اليهوديه
    لما نشرة من صور حبيبنا محمد
    أشرف الخلق أجمعين

    لمشاهده الصور

    البحث على جميع مواضيع العضو شمس

  8. #8
    تاريخ التسجيل
    18 - 11 - 2007
    ساكن في
    الاردن
    العمر
    33
    المشاركات
    14,186
    النوع : انثيJordan

    افتراضي

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة bebok25 مشاهدة المشاركة
    مشكوره بس لوحطيتى كمان مع القرنبيط باذنجان مقلى وبطاطس مقليه بتكون احلى وممكن كمان حلقات جزر وتتزين فى الاخر بالمكسرات

  9. #9
    تاريخ التسجيل
    18 - 11 - 2007
    ساكن في
    الاردن
    العمر
    33
    المشاركات
    14,186
    النوع : انثيJordan

    افتراضي

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة شمس مشاهدة المشاركة
    مشكورة بنت الاسلام

  10. #10
    تاريخ التسجيل
    13 - 4 - 2010
    ساكن في
    القاهره
    العمر
    49
    المشاركات
    32,835
    النوع : ذكر Egypt

    افتراضي

    نبض
    حرفك وحديث
    كلماتك
    هو الرافد لاي
    صفحه
    كانه عيد الاعياد
    يترك في المساحه
    فرحه
    فالياسمين تفتح بعطر بحروفك

    تحيه
    لك لروعه تواصلك ونقاء ودقه اسلوبك

    وسحر قلمك وروعه
    الفكره




 

 

معلومات الموضوع

الأعضاء الذين يشاهدون هذا الموضوع

الذين يشاهدون الموضوع الآن: 1 (0 من الأعضاء و 1 زائر)

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

ضوابط المشاركة

  • مش هتقدر تضيف مواضيع جديده
  • مش هتقدر ترد على المواضيع
  • مش هتقدر ترفع ملفات
  • مش هتقدر تعدل مشاركاتك
  •  
جميع الحقوق محفوظة لمنتديات مصراوي كافيه 2010 ©