قهوتنا على الانترنت
النتائج 1 إلى 8 من 8
  1. تمام ارجو من الاخوات السوريات او اللبنانيات يشرفوا صفحتى

    السلام عليكم

    نفسى اعرف طريقه المعجنات بتاعتكم بالتفصيل ازاى طريقه العجينه لانه طعمها بيكون روعه وزى الخبز

    ممكن حد يحطلى الطريقه وشاكره جدا تعاونكم

  2. #2
    تاريخ التسجيل
    18 - 11 - 2007
    ساكن في
    الاردن
    العمر
    33
    المشاركات
    14,186
    النوع : انثيJordan

    افتراضي

    هو المعجنات الشاميه كلها نفس الطريقه والاردن ولبنان وسوريا كلنا بلاد الشام وكلنا نفس الطريقه يمكن شوي اختلاف بسيط

    وحسب نوع المعجنات يعني صفيحة ---لحم مفروم وبصل بتختلف عن معجنات السبنخ والجبنه

    انا جبتلك طريقة عجينة السبانخ
    وماما راح تدخل بكره ان شاء الله توصفك عجينه هشه وطيبه كتير بتنفع لكتير انواع حشوات
    اتمنى اكون جاوبتك

    هادي طريقه
    المقادير:

    العجينة

    4اكواب طحين ابيض

    ملعقة كبيرة سكر 1

    ملعقة كبيرة خميرة

    1 ملعقة صغيرة ملح

    كوب ماء
    1/2 كوب زيت 1 كوب ماء


    وممكن نزيده شوي حتى تكون العجينة طريه حسب العجن يعني
    وما تكون طريه كتير ولا قاسيه يعني وسط
    التعديل الأخير تم بواسطة ساندرا ; 23 - 12 - 2008 الساعة 05:19 PM

  3. #3
    تاريخ التسجيل
    18 - 11 - 2007
    ساكن في
    الاردن
    العمر
    33
    المشاركات
    14,186
    النوع : انثيJordan

    افتراضي


    ( المقـــــــادير )

    - كأس حليب بودره
    - كأسان ماء دافىء
    - ملعقتان طعام خميره فوريه
    - نصف كأس زيت
    - مقدار فنجان قهوه سكر
    - ملعقه شاي ملح
    - معلقه كبيره B.p
    - 4كاسات دقيق طحين كويتي


    · ( الطريـــــــــــقه )

    - يوضع الماء في زبديه كبيره ويوضع عليه الحليب والخميره ويحرك
    جيدا؛ثم يوضع عليهم الزيت والملح والسكر مع الاستمرار في التحريك...

    - بعد ذلك يوضع الدقيق (الخميره) ويخلط جيدا وهاااااات ياعجن
    على قد ماتقدري وكل ماعجنتي ضمنتي فطيره قطنيه وطريه لحد ما
    تصبح العجينه جدااااااااااا..

    تترك حتى تخمر وتفرد وتشكل حسب الطلب


  4. #4
    تاريخ التسجيل
    18 - 11 - 2007
    ساكن في
    الاردن
    العمر
    33
    المشاركات
    14,186
    النوع : انثيJordan

    افتراضي


    4 كاسات دقيق ابيض
    6 ملاعق أكل حليب نيدو
    نصف كأس زيت عافية
    ملعقة ونصف طعام بيكنج باودر
    2 ملعقة ونصف طعام خميرة
    1 ونصف ملعقة طعام سكّر
    نصف ملعقة صغيرة ملح
    1 وثلاث أرباع كأس ماء

    الطريقة :

    ينخل الدقيق مع الملح والبيكنج باودر والحليب الجاف

    بالعجّانة تخلط جميع المقادير مع الزيت جيدًا ثم يضاف الماء وتعجن حتى تصبح عجينة ناعمة

    تترك لتخمر لن تأخذ سوى ربع ساعة أو أقل وتخمر
    وصحتين وعافيه
    ( اللي تصلحه ترسلي شوي )

    هذي العجينه تنفع للبيتزا

  5. افتراضي

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة بنت الاسلام مشاهدة المشاركة
    هو المعجنات الشاميه كلها نفس الطريقه والاردن ولبنان وسوريا كلنا بلاد الشام وكلنا نفس الطريقه يمكن شوي اختلاف بسيط

    وحسب نوع المعجنات يعني صفيحة ---لحم مفروم وبصل بتختلف عن معجنات السبنخ والجبنه

    انا جبتلك طريقة عجينة السبانخ
    وماما راح تدخل بكره ان شاء الله توصفك عجينه هشه وطيبه كتير بتنفع لكتير انواع حشوات
    اتمنى اكون جاوبتك

    هادي طريقه
    المقادير:

    العجينة

    4اكواب طحين ابيض

    ملعقة كبيرة سكر 1

    ملعقة كبيرة خميرة

    1 ملعقة صغيرة ملح

    كوب ماء
    1/2 كوب زيت 1 كوب ماء


    وممكن نزيده شوي حتى تكون العجينة طريه حسب العجن يعني

    وما تكون طريه كتير ولا قاسيه يعني وسط


    حبيبه قلبى ربنا يكرمك على ردك يقمرايه
    جزاك الله الفردوس الاعلى يارب

  6. افتراضي

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة بنت الاسلام مشاهدة المشاركة
    ( المقـــــــادير )

    - كأس حليب بودره
    - كأسان ماء دافىء
    - ملعقتان طعام خميره فوريه
    - نصف كأس زيت
    - مقدار فنجان قهوه سكر
    - ملعقه شاي ملح
    - معلقه كبيره B.p
    - 4كاسات دقيق طحين كويتي


    · ( الطريـــــــــــقه )

    - يوضع الماء في زبديه كبيره ويوضع عليه الحليب والخميره ويحرك
    جيدا؛ثم يوضع عليهم الزيت والملح والسكر مع الاستمرار في التحريك...

    - بعد ذلك يوضع الدقيق (الخميره) ويخلط جيدا وهاااااات ياعجن
    على قد ماتقدري وكل ماعجنتي ضمنتي فطيره قطنيه وطريه لحد ما
    تصبح العجينه جدااااااااااا..

    تترك حتى تخمر وتفرد وتشكل حسب الطلب


    بجد مش عارفه اقولك ايه بنت الاسلام ربنا يخليك ويخليلك الماما يارب,,,,,,,,,ويحفظكم من كل سوء

  7. #7

  8. #8
    تاريخ التسجيل
    13 - 4 - 2010
    ساكن في
    القاهره
    العمر
    49
    المشاركات
    32,835
    النوع : ذكر Egypt

    افتراضي

    نبض
    حرفك وحديث
    كلماتك
    هو الرافد لاي
    صفحه
    كانه عيد الاعياد
    يترك في المساحه
    فرحه
    فالياسمين تفتح بعطر بحروفك

    تحيه
    لك لروعه تواصلك ونقاء ودقه اسلوبك

    وسحر قلمك وروعه
    الفكره




 

 

معلومات الموضوع

الأعضاء الذين يشاهدون هذا الموضوع

الذين يشاهدون الموضوع الآن: 1 (0 من الأعضاء و 1 زائر)

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

ضوابط المشاركة

  • مش هتقدر تضيف مواضيع جديده
  • مش هتقدر ترد على المواضيع
  • مش هتقدر ترفع ملفات
  • مش هتقدر تعدل مشاركاتك
  •  
جميع الحقوق محفوظة لمنتديات مصراوي كافيه 2010 ©