قهوتنا على الانترنت
صفحة 1 من 2 12 الأخيرةالأخيرة
النتائج 1 إلى 10 من 11
  1. #1
    تاريخ التسجيل
    29 - 1 - 2009
    ساكن في
    فى الدنيا
    المشاركات
    533
    النوع : انثيEgypt

    كووول للبنات الجامده اوى......... حمام وبط محشى بالصور

    حمام وبط محشي بالفريك

    الحمام ممكن أن يُحشى بالفريك أو الرز وسأضع الطريقتين إن شاء الله أما البط فعادة يُحشى بالفريك لأن البط يأخذ وقت أطول في النضج وهذا يناسب الفريك أكثر من الرز

    أولا نبدأ بالحمام

    المقادير
    لكل زوج من الحمام نحتاج الى
    من 1\2 الى 3\4 كوب فريك أو رز (حسب حجم الحمام )
    بصلة متوسطة مفرومة
    ملعقة صغيرة سمن
    ملح + 1\2 ملعقة صغيرة فلفل أسود أو حسب الرغبة
    حوايج الحمام يعني الكبدة والأونصة

    الطريقة

    يدعك الحمام جيدا بالدقيق والملح ويترك نصف ساعة ثم يغسل جيدا ويترك قليلا ليصفى من الماء

    فى هذه الأثناء نحضر خلطة الحشو من الرز مع البصل المفروم المدعوك بالملح والفلفل + السمن + الكبدة والأونصة

    أو الفريك وممكن أن يُحمر الفريك شوية قبل الحشو ثم بعد أن يبرد نضع عليه باقي المكونات ماعدا السمن لأنه قد تحمر بالسمن





    يكتف الحمام



    يدعك الحمام من الداخل بقليل من الملح والفلفل
    نضع الحشو سواء كان الرز أو الفريك ونترك فراغ قليل بالحمام لأن الحشو سيتمدد





    تخيط فتحته من اسفل وكذلك من عند الرقبه





    نسلق الحمام في الماء المغلي والمضاف اليه بصلة متوسطة صحيحه وحبهان (هيل)ثم بعد شويه نهدي النار ونضع فص مستكة ويترك حوالي ساعة وفي نصف وقت النضج نضع قليل من الملح معه

    بعد النضج يرفع طبعا من الحلة ويترك ليجف وهذا ضروري جدا

    ثم يحمر في السمن ويقلب على كل الجوانب



    نرش عليه قليل جدا من الملح والفلفل وننزع منه الخيط بحرص ثم يقدم





    نقدم معه الفريك المفلفل او حسب الرغبة






    ثانياً : البط المحشي

    نفس الطريقة السابقة ولكن البط يأخذ كمية فريك أكثر وهذا يتوقف على الحجم ولكن في المتوسط 2كوب تقريبا

    والفريك هنا لابد أن يحمر أولا لأنه سيأخد وقتا أطول في السلق

    قبل الحشو ندعك البط بنصف ليمونه من الداخل لأن البط أحيانا يكون به ظفارة ( رائحة غير مستحبة )

    ثم نتبله بالملح والفلفل من الداخل



    نضع الفريك بداخل البط ونترك مسافة قبضة اليد فارغة لحساب تمدد الفريك



    واذا كان هناك مجال لحشو الرقبة أيضا تُحشى واذا كان جلد الرقبة مقطوع فلن نستطيع حشوها ولكنها تخيط أيضا مثل الجزء السفلي



    ويفضل ان نكتف البط بعد ذلك بالدوبار الخاص بالطهي حتي لا تتفتح

    يسلق البط مثل الحمام ولكن سيأخذ ساعتين تقريبا وايضا هذا يتوقف على حجم ونوع البط لأن بعض أنواع البط تنضج بسرعة

    بعد النضج نتركها تجف ثم نحمرها في السمن ان كانت صغيرة وان كانت كبيرة ولا نستطيع تحميرها بالسمن ممكن ندهنها بصلصة الطماطم مع السمن ونضعها تحت الشواية في الفرن لعدة دقائق

    ثم تتبل بالملح والفلفل





    ويزال الخيط



    وتقدم أيضا مع الفريك



    وبالهنا والشفا
    >>> تابعـــــــــــونا


  2. افتراضي

    يابنت الايه كدة عالصبح
    انا ريقي جري حرام عليكي
    يجننو وبالذات الحمامه رقم 3 دي شكلها مغري اووى
    يخربيتك

  3. #3

    افتراضي

    اية الحلاوة دى بس يابسبوسة جامده جداااااااا
    بس انتى لما عملتى الفراخ المحشية انتى وماما ماطلعتش حلوة لية انتى اكيد سرقتى الافكار دى من حد
    ههههههههههههههههههههههههه هههههههههه

    اية رائيك سيحتلك جامد اهو
    لاتجادل الاحمق فقد يخطىء الناس فى التفريق بينكما


    لست مجبره ان يعرف الاخرين من انا!!!

    فمن لديه مؤهلات القلب ! والعقل ! والروح
    !سأكون امامه كالكتاب المفتوح

    البحث على جميع مواضيع العضو شيري العسولة

  4. #4
    تاريخ التسجيل
    29 - 1 - 2009
    ساكن في
    فى الدنيا
    المشاركات
    533
    النوع : انثيEgypt

    افتراضي

    شكرا على السياح ده .... بس على الاقل انتى اعترفتى انى بعملك اكلات من دى
    وشكلها كده مبتتمرش فيكى .
    ياجماعه دى كانت زى العسل , انتوا عارفين بسبوسه
    اه , ياريت تقولوا لشيرى تجرب الاكل قبل عرضه عليكوا احسن هيه ما بتدخلش المطبخ اصلا ههههههههههه

  5. #5
    تاريخ التسجيل
    29 - 1 - 2009
    ساكن في
    فى الدنيا
    المشاركات
    533
    النوع : انثيEgypt

    افتراضي

    اى خدمه تحب ابعتهالك على اميلك وتتفرج عليها برحتك هههههههههههههههههه
    شكرا على دخولك

  6. #6
    تاريخ التسجيل
    14 - 10 - 2008
    ساكن في
    بعيد عن عيون الناس
    المشاركات
    7,357
    النوع : ذكر Egypt

    افتراضي

    انا مليش تقل على الحمام خلينا فى البط شكله يجنن
    واى حد الوقتى يعمل ويبعت

  7. #7
    تاريخ التسجيل
    2 - 1 - 2009
    ساكن في
    عيشة فى بيت بابا
    المشاركات
    379
    النوع : انثيEritrea

    افتراضي

    والله انتى زى السكر كان نفسى اكل حمام من زمان
    بس محدش عارف يعملهولى صح انا بقى بكرة هجرب
    وابقى اقولك ماشى ومستنين منك اكلات تانية كتيررررررررررررررر

  8. #8

    افتراضي

    لا بجد جامدة جدا بس جربتى تحطى نعناع ناشف على خلطة الارز بيبقى تحفة
    تسلم ايدك يا قمر شكلك بتحبى المطبخ زييى

  9. #9
    تاريخ التسجيل
    18 - 11 - 2007
    ساكن في
    الاردن
    العمر
    33
    المشاركات
    14,186
    النوع : انثيJordan

  10. #10

 

 
صفحة 1 من 2 12 الأخيرةالأخيرة

معلومات الموضوع

الأعضاء الذين يشاهدون هذا الموضوع

الذين يشاهدون الموضوع الآن: 1 (0 من الأعضاء و 1 زائر)

المواضيع المتشابهه

  1. برنامج Photo to Sketch 3.51 يقوم بتحويل أي صورة حقيقية الى صورة مرسومة بالقلم ..؟؟
    بواسطة عمر خورشيد في المنتدى منتدى البرامج العام والشروحات المصورة
    مشاركات: 4
    آخر مشاركة: 1 - 4 - 2012, 09:57 PM
  2. مشاركات: 0
    آخر مشاركة: 31 - 5 - 2011, 03:39 PM
  3. مشاركات: 11
    آخر مشاركة: 14 - 2 - 2011, 05:21 AM
  4. مشاركات: 8
    آخر مشاركة: 28 - 10 - 2010, 04:44 PM

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

ضوابط المشاركة

  • مش هتقدر تضيف مواضيع جديده
  • مش هتقدر ترد على المواضيع
  • مش هتقدر ترفع ملفات
  • مش هتقدر تعدل مشاركاتك
  •  
جميع الحقوق محفوظة لمنتديات مصراوي كافيه 2010 ©