احم احم انا موديلا عمرى فى مصراوى كافية سنتينبس سبحان الله الايام بتعدى
هووووووووووووى علشان انا كنت من اربع ايام او خمسة اصل انا مشعقلى دفتر
احتفلت مع مصراوى كافية وبعض الاصدقاء مشعيزى انسى حد الصراحة وانا بشكر كل الى تعطفو معايا وطفو معايا الشمعوبشكرهم لتانى مرة انا الى جبالى هدايا تلاتة بس انا بقى عندى سنتين يعنى الى مشهيجبلى هدية هههههههههههههههسمحو علشان انا عرفى ازمة الشباب اليومين دووووول
ويلا انا طولت عليكم تعالو نطفى الشمع
[]المقادير
- ثلاث بيضات
- ثلاثة أرباع كوب من الدقيق الأبيض
- ملعقتان كبيرتان من الزبد
- نصف كوب من السكر
- رشة ملح.
- زبد ودقيق لدهن القالب
- ربع كيلو فراولة
- نصف ملعقة صغيرة فانيليا
2- كوب من الكريمة المخفوقة
- ربع كوب من السكر الناعم
- كوب من اللوز المحمص والمطحون.
- خمس ملاعق كبيرة من عصير الفراولة
[
طريقة التحضير
- يسخن الفرن إلى 200 درجة مئوية
- يدهن قالب الكيك بالزبد وينثر الدقيق على قاعة
- يخفق البيض والسكر والملح في وعاء بواسطة مضرب كهربائي لمدة ربع ساعة
- تضاف الفانيليا ويخفق الخليط قليلاً
- يضاف الدقيق إلى مزيج البيض تدريجيا ويقلب بملعقة خشبية
- تذاب الزبدة على نار هادئة جدا دون أن تحترق وتضاف للخليط مع التقليب حتى يتجانس الكل
- يصب الخليط في القالب ويدخل الفرن لمدة ثلث ساعة تقريبا حتى ينضج
- يحتفظ بربع حبات الفراولة و يفرم الباقي ناعماً
- تخفق الكريمة حتى تجمد ويضاف إليها السكر الناعم والفانيليا
- يقسم قالب الكيك إلى نصفين بعد أن يبرد ويسقى النصف الأول بنصف كمية شراب الفراولة، ويغطى بربع كمية الكريمة المخفوقة وترتب الفراولة المقطعة فوق الكريمة
- أما النصف الثاني من القالب فيسقى بما تبقى من شراب الفراولة ويغطى سطحه بالكريمة
- يوزع اللوز على الجوانب ويضغط عليه بحذر حتى يلتصق جيدا بالكريمة ويجمل السطح بالفراولة
بس فى الاخر مشهتطلع هى علشان دى كيكة الفراولة ودى كيكة من البنبون
انا عايزة قلبى يعيش وحيد حابة انى افضل من بعيد مش عايزه اعيش مع ناس بتخدع بعضهالوحدى فى حضنى احسن مستحيل فى حد يحضن عمرى ما مشي سكة ليا منورةالبحث على جميع مواضيع العضو modela
الذين يشاهدون الموضوع الآن: 1 (0 من الأعضاء و 1 زائر)