اسمحلنا الاول نرحب بحضرتك
صناعة حلوي علف السمسم(السمسمية)150جرام+250جرام سكر+200 جرام ماء+كيلو سمسم محمص
بمناسبة المولد النبوي الشريف
المقادير
خطوات العمل1-إذابة الشكر والجلوكوز في الماء
2-وضع المخلوط علي النار مع التقليب المستمر حتي يصل الي درجة حرارة 149 درجة مئوية(برفع معلقة التقليب الي اعلي يتطاير منها خيوط دليل علي نضج المخلوط اذا لم يكن معك ترمومتر)
3-اضافة السمسم مع التقليب حتي يغلظ القوام ويتحول الي كتلة متماسكة
4-تصب الكتلة في قالب من الزنك او رخامة مدهونة بالزيت ثم تسوي بالنشابة
5- تقطع الحلوي الي قطع متساوية وتغلف
مع تحياتي احمد الجمال /مدرس اول ثانوي تربية زراعية
والمشاركة القادمة قريبا انشاء الله خطوات صناعة الجبن الدمياطي
مش شرط اعجب كل الناس انا مش كل الناس عجبانىان لم تجد العدل فى محكمة الدنيا فأرفع ملفك لمحكمة الاخرةفان الشهود ملائكة والدعوة محفوظة والقاضى احكم الحاكمينالبحث على جميع مواضيع العضو عاشقة الرومانسية
اولا ارحب بيك
تانيا شكرا على معلوماتك وده احلى فرصه للتعارف بيك
فى مناسبه الذكرى النبوى الشريف
لك تحياتى
اغلى احساس القلب الكبير
قبل اي شئ شكرا علي ردود حضراتكم علي الموضوع
التعديل الأخير تم بواسطة أحمد الجمال ; 1 - 3 - 2009 الساعة 05:16 PM
مشكوووووووووور على هذة المعلومة
شكرااااااااااااااا
الذين يشاهدون الموضوع الآن: 1 (0 من الأعضاء و 1 زائر)