قهوتنا على الانترنت
النتائج 1 إلى 1 من 1
  1. #1

    MasrawyCafé الحلقـــــــــــــ 1ـــــة من برنامج عضو في المطبخ






    النهاردة يادن الله هنبتدأ اول حلقاتنا
    وضيفتنا لهذا اليوم
    عضوة مميزة بمواضيعها وردودها الجميلة
    ضيفة اليوم

    "منى رشدي"

    اهلا وسهلا بيك في اولى حلقات برنامجنا عضو في المطبخ
    اهلابيك همسة انا بحيك على البرنامج الرائع

    تسلمي يارب


    اخبارك ؟؟
    الحمد الله والشكر لله


    اخبار المطبخ معك؟

    بموت فى حاجة اسمها مطبخ لدرجة ان احسن مكان عندى فى البيت واريح مكان المطبخ


    بتصنفي نفسك باي مرتبة في المطبخ

    محترفة مبتدئة نص نص ...........؟

    طبعا اللى بيشكر بنفسة....!!!ههههه انت عارفة
    ولكن انا أستاذ مع مرتبة الشرف

    بسم الله ما شاء الله


    ايه اكتر اكلة بتحبيها ؟
    فراخ مشوية بلفرن مع بطاطس مشوية بلفرن
    وجمبرى مشوى بلفرن


    ممكن مقاديرها وطريقة التحضير

    أكيد طبعا وكمان بتكون خفيفة وطعمها يجنن
    1_فراخ مشوية بلفرن
    2_بطاطس مشوة بلفرن
    3_جمبرى مشوى
    فراخ مشوية بلفرن
    الطريقه والمقادير

    اغسلي الدجاجه جيدا

    فى خلآط العصير نضع ..
    بصلة صغيرة + حبة طماطم صغيرة
    + نصف ليمونه صغيرة بالقشر
    فصين ثوم
    اجعليهم مثل العصير
    ضيفي عليهم.. بهارات من :
    فلفل اسود + فلفل احمر بودر حلو + جنزبيل مبشور او بودر
    + قليل من الزعتر
    قليل من روز مارين ( اكليل الجبل) ملح

    ادعكى دجاجه جيدا بهذا الخليط واتركيها بالثلاجه لا يقل عن ساعة
    حتى تمتص المكونات..

    ونجهز حامل الدجاجه..
    وادخليها بالفرن وضعي الحامل في قلب الفرن..










    (( البطاطس المشويه بالفرن))

    المقادير:


    4 بطاطا
    4\1 قالب زبدة
    2\1 كوب جبن( يمكن استخدام جبن الشيدر المبشور) او الخلط بين النوعين
    ملح ، فلفل ( إذا رغبتي)
    8 م م بقدونس مفروم


    الطريقه:
    1- اغسلي البطاطا ونظفي قشرتها بظهر السكين

    2-اغرزي بالشوكه البطاطا حوالي 5 اماكن مختلفة منها ( لضمان خروج البخار منها دون تمزيقها)

    3-تلف كل قطعة بورق القصدير ويحكم اغلاقها بهذا الشكل لضمان عدم خروج اي هواء

    4-توضع بالفرن لمدة ساعة او حتى تنضج تماااما ثم تقطع الى نصفين وترش بالملح والفلفل الأسود إذا رغبتي وتوضع قطع صغيرة من الزبدة عليها

    5- يوضع عليها الجبن المبشور والبقدونس المفروم






    ((الجمبرى المشوي (ربيان))

    جمبري من النوع الكبير..مع قشره

    تتبيلة مكونة
    من زيت الزيتون + ملح + شبت اخضر او جاف +الثوم المبشور + كمون قليل + ريحان جاف + عصير ليمون + اورجانو


    اخلطيهم مع بعض ( راعى الملح بالنسبة للكمية)

    اتركية حوالى نصف ساعة

    ثم ابدئي بالشوي ع الفحم ...





    وبلهناء والشفاء
    اتمنى تعجبكم


    مممممم شكلها يدوخ




    ايه هي اول اكلة حضرتيها وطلعت وحشة

    كنت لسة متجوزةجديد ومش بعرف أعمل اى حاجة فى المطبخ خالص خالصواتشترط وقلت اعمل قلقاس بس بقى مكنش قلقاس معرفش طلع شكلة وطعمة صعب جدااا

    ههههههههههههههه


    اكتر اكلة بتتقنيها
    بصى الحمد الله انا لما بدخل امطبخ ببدع وبحب كمان الديكور فى الاكل

    اي مطبخ عالمي بتحسي انك ميالة ليه؟ وليه؟

    طبعا المطبخ اللى عشت فية اجمل سنين عمرى المطبخ السويسرى وهو فية شبه من المطبخ الايطالى فى طريقة الاكلات


    ممكن تقولينا على وصفة عالمية حبيتيها

    طبق ايطـــالي شهيـــر وهو نوع من انواع المكرونه
    لازانيا

    ×?°المقـــادير ×?°



    ×?الطريقــــه ×?
    1- تسلق اللزانيـــا في ماء مغلي مضاف لها مكعب ماجي 2- توضع قليل من الزبده مع زيت الزيتون على النار 3- الباشميــل انا اعتمد اسهل طريقه للباشميــل

    وقليل من زيت الزيتون وقليل من الملح (( يجب الانتباه بان الماجي مالح ))
    الى ان تنضج ليس لها وقت محدد على حسب نوعيه اللزانيـــا
    هناك السميك وهناك الخفيف انا اعرفها بالنظر تقربيا قد تستغرق 15 دقيقه
    ثم تنشل من الماء المغلي وتوضع بإناء به ماء مثلج اي ماء بارد
    مع قطع الثلج (( حتى لا تلتص اللزانيــــا مع بعض وهذه قاعده اساسيه
    في جميع انواع المكرونه )) وتوضع جانبا ..


    ثم اللحمه المفرومه والبصل الناعم قليل من الفلفل الاسود
    والملح والكمون والزنجبيل فقط لا غير
    (( يجب الانتباه بان نبتعد عن البهارات السعوديه او الخليجيه
    حتى يحتفظ المطبخ الايطالي بنكهته الخاصه ويعتمد على زيت الزيتون ))
    تقلب جيدا ويضاف لها طماطم منزوع القشره ومقطعه صغيره جدا
    (( أنا أستخدم معجون الصلصة الحمراء .. ملعقه او اثنتين تفي بالغرض
    ... تترك الى ان تنضج وتوضع جانبا ...


    وايضا لنكهتها المتميزه نضع مقدار كوبين ونصف من الحليب
    (( ماء + حليب نيدو افضل شيء))
    ويجب الاخذ بالاعتبار ان لا يكون الماء ساخنا
    اي بارد يضاف لها باكيت من الباشميل
    (( افضل انا نوع اكنوووور موضح بالصوره )) ا
    حب ان انبه ان المكتوب على الباكيت 2 كوب حليب وانا اضفت 2 ونصف
    حتى لا تصبح ثخينه تخلط جيدا بخفاقة البيض
    وتوضع على النار مع التقليب المستمر الى ان تصل للثخن المطلوووب
    ..وتوضع جانبا ...

    واليك الصور توضح ذلك.......




    نأتي بالصينيه نضع طبقه خفيفه من الباشميل حتى تصبح
    هناك طبقه محمره في القاع دون ان تحمر قطع اللزانيــــا
    (( لا ادهن الصينيه لان الطبخه دسمه سوف تفرز دهن اثناء طبخها ...




    ثم شرائح اللزانيــا نضع عليها اللحمه المفرومه ثم جبنة موزاريلا
    ثم قليل من الباشميل للطراوه ثم طبقة لزانيـــا ولحمة مفرومه
    موزاريلا قليل من الباشميل وهكذا الا ان ينتهي المقدار


    باخر طبقه وهي اللزانيـــا ثم تغطى بكميه من الباشميل ويرش الوجه بقليل من الموزاريلا (( لا تكثر لانها تصبح طبقه تشوه الطبق اثناء التقطيع ..))




    ثم توضع في الفرن تحمر من الاسفل ولكن ليس كثيرا
    وتحمر من الاعلى


    في يوم من الايام اتعزمتي عند ناس
    ولما جه وقت الاكل اتصدمتي بوجود اغلب الاصناف اللي انتي مش بتحبيها نهائي
    (ورطة بقا)
    تعملي ايه؟؟
    حصلت لى كتير وطبعا انا ريحة بقول معلهش ياجماعة انا الاكلة دى مش بتحبنى ودى كلمتى الشهيرة

    موقف مضحك حصل معك في المطبخ؟او في مطعم؟

    كنت معزومة فى رمضان فى الشيراتون على الافطار والجميع طلب حمام محشى وانا الوحيدة اللى مكنتش عاوزة حمام اصل بصراحة اكلة فى البيت احسن وافضل قلت اطلب بط وارز بلخلطة
    ومعرفتش آكل ولا اقول مش عاوزة وتظاهرت بانى باكل لحد هم ما خلصو لان البط كان مش مستوى والرز كان طعمةوحش جدااا بس اللى كان نازل عليا ضحك ((طبعا بضحك على خبتى جيت كحلها معرفتش ))



    اكلة اكلتيها ولسة مش قادرة تنسي طعمها من حلاوتها

    ايوة مش ممكن انساها فعلا
    فى السعودية واثناء الحج لبيت الله الحرام بعد الصلاة كنا محتاجين جدااا ناكل ومكنش قادرة استنىمطعم وكلاممن دة لقيت محل افغانى عندة فرن وبيعمل عيش بطريقة غريبة جدااا اسمه العيش التاميس وبيأكل بلفول وطبعا الفول مصفى ومعمول بطريقة جميلة
    اخد التميس والفول واكلتة ومش اقول غير الحمد الله على نعمة كان رائع وطعمة خرافى وقبل ما اترك مكة اشتريت منة علشان ادوقة لولدتى واهلى
    يارب تعود ها الايام الحلوة


    ومين
    كان صاحب الطبخة دي
    طبعا انا قلت لك فرن افغانى وصاحبة افغانى


    معروف طبعا انو طبخ ست الحبايب لا يعلى عليه
    اسم طبخة الماما اللي بتحبيها جدا
    عننا هنا فى الاسكندرية حاجة كدة شبة البط بس بيطير وفى حجم البط اسمة غر
    ودة بيحشى بلبصل والكمون والمكسرات ويسلق ويحمر وبلمرق يعمل ارز
    حبيبتى الله يرحمها كانت متخصصة فى الاكلة دى ومش اعرف اكلة الا من ايدها وبس


    من بين اعضائنا الكرام مين العضو اللي تحسيه طبيخ
    يعني طباخ جامد

    والله كل البنوتات حبيبى بحس انهم ميالين جدااا للمطبخ
    ومفيش بنت مش عاوزة تدخل المطبخ ولكن انا ارى ان همسة ولاء بتحب وتتفنن فى الاكلات وكمان انجى بجد رائعة فى اختيارها وناس كتير قوى






    من كتر ما حكينا على الاكل انا جعت بصراحة
    ممكن تتفضلي على مطبخ مصراوي
    تحضري لنا اكلة سريعة ولذيذة(مقادير وطريقة التحضير)

    ههههههههههههههههههههههه


    من عنيا بس كدة ثوانى البس مرلة المطبخ واحضر المقادير


    دونت
    في العجانة نخلط هذي المقادير مع بعض:
    كوب حليب دافي
    1/3 كوب ماء دافي
    3 ملعق كبيرة زبدة مذوبة
    3/4 كوب سكر
    1 ملعقة كبيرة خميرة فورية
    رشة ملح
    بيضة


    بعدين نضيف عليهم 2/1 4 كوب طحين بالتدريج، ونعجن لين تصير عجينة متماسكة


    نغطي العجينة بورق نايلون ونخليها ترتاح بس 10 دقايق...

    في هالوقت نجهز:
    1- صينية فرن ونفرشها ورق زبدة أو ندهنها بالزبدة...
    2- نجيب الحشوة المفضلة، وتكون حسب الذوق أنا استخدمت مربى فراولة وكاكاو نوتيللا...تقدرون تستخدمون مربى تفاح للتغير أو كاسترد أو أي حشوة تحبونها...
    3- وطبعاً ما ننسى القطاعات، إذا استخدمتوا أكثر من حشوة يفضل تخلون كل حشوة شكل عشان يسهل الإختيار وقت الأكل...
    يعني مثلاً، الدونت المحشي فراولة على شكل قلوب، والكاكاو على شكل دوائر وهكذا...
    بس هنا أنا استخدمت قطاعة دائرية، وإذا ما عندكم عادي استخدموا فنجال القهوة... والحجم يرجع لكم...
    4- نجيب كيس نايلون كبير ونحط فيه تقريباً كوب سكر بودرة عشان نغطي فيه الدونت...
    .................................................. .
    نجهز المكان اللي بنشتغل عليه ونرشه بالطحين... نقسم العجينة نصفين...
    نرق العجينة تقريباً بسمك نصف سم، ونقطعهاحسب الشكل اللي نحبة..

    بعدين نوزع الحشوة على نص الدوائر مش كلها

    ندهن أطراف العجينة بلماء عشان لما نقفلها تلزق وما تنفتح وقت القلي...

    نجيب النص الثاني من الدوائر ونحطه فوق العجينة المحشية...

    نكبس الأطراف مع بعض ونقفلها جيدا، و إذا تلاحظو أنا برمت اطرافها عشان ما تسيح الحشوة وقت القلي...
    نصف الدوائر المحشية في صينية الفرن اللي جهزناها... ونكمل بنفس الخطوات مع النص الثاني من العجينة...
    نغطي الصينية بفوطة مطبخ ونتركها ترتاح لمدة 45 دقيقة...

    نجيب مقلى عميق ونحمي فيه الزيت...
    ملاحظة هامة: لازم يكون الزيت غزير، لكن ما يكون حامي كثير... إذا كان حامي كثير بيتحمر الدونت من برا ومن داخل بيكون عجين، فلازم تكون حرارته وسط...
    و أول ما تحطين قطعة قلبيها على طول عشان ما تنفش وتتشقق...

    قلبي القطع لين تتحمر وارفعيها على ورق مطبخ عشان يمتص الزيت...
    و أول ما تخلصين قلي، جيبي كيس السكر اللي جهزناه وحطي فيه كل مرة 4 قطع دونت وقفلية جيدا وهزي الكيس حتى يتغطى الدونت بالسكر ورصية في صحن التقديم...
    وطبعاً حلاوتةه تاكلة في نفس اليوم، هذا إذا بقى شي لليوم الثاني...



    جربوه و أنا متأكده بإذن الله إنه بيعجبكم... وبالهنا والعافية







    **************
    اتمنى مكنش طولت عليكي واتعبت معنا



    واهلا وسهلا بيكي مرة تانية
    نورتي البلاتوه
    وشكرا لتلبية دعوتنا

    شكرا لك ولأستضافتك الجميلة ولحوارك الخفيف يااحلى هموسة
    بشكرك من كل قلبى وبحبك موووت
    ويارب اكون ضيف خيف وتعجبكو اكلاتى اللى انا بفضلهاوبحبها
    والسلام



    نترك المجال دلوقتي لاتصالات المشاهدين قصدي الاعضاء
    اللي عنده اي سؤال في لماما منى يتفضل مشكورا

    اتمنى تكونوا استمتعتوا معنا

    وانتظرونا بادن الله
    مع عضو جديد
    حلقة جديدة
    من برنامجكم
    عضــــــــــــــو في المطبخ
    تحياتي لكم
    همسة ولاء
    التعديل الأخير تم بواسطة همسة ولاء ; 1 - 3 - 2009 الساعة 05:58 PM

 

 

معلومات الموضوع

الأعضاء الذين يشاهدون هذا الموضوع

الذين يشاهدون الموضوع الآن: 1 (0 من الأعضاء و 1 زائر)

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

ضوابط المشاركة

  • مش هتقدر تضيف مواضيع جديده
  • مش هتقدر ترد على المواضيع
  • مش هتقدر ترفع ملفات
  • مش هتقدر تعدل مشاركاتك
  •  
جميع الحقوق محفوظة لمنتديات مصراوي كافيه 2010 ©