قهوتنا على الانترنت
النتائج 1 إلى 10 من 10
  1. #1

    تمام صناعة الجبن الديمياطي

    خطوات صناعة الجبن الدمياطي
    1-استلام اللبن(كيلو لبن جاموسي)
    2-تصفية اللبن بشاش ضيق
    3-إضافة الملح وإذابته بمعدل 2 معلقة كبيرة(50 جرام للكيلو)
    4-تسخين اللبن حتي درجة حرارة 42 درجة مئوية(دافئ إذا تم وضع الإصبع في اللبن تشعر بدفئ اللبن)
    5- إضافة 1سم منفحة للكيلو اللبن مع تغطية الإناء
    6- يترك اللبن لمدة 2 الي 3 ساعات حتي يتجبن ويتماسك
    7- بعد التجبن تعبأ الخثرةفي قوالب أو شاش وتترك لتصفية الشرش
    8-وضع الجبن في أطباق ويترك لحين الإستهلاك
    وبالهناء والشفاء

  2. #2
    تاريخ التسجيل
    18 - 11 - 2007
    ساكن في
    الاردن
    العمر
    33
    المشاركات
    14,186
    النوع : انثيJordan

    افتراضي

    شكرا كتير لالك اخى على الطريقة
    بارك الله فيك

  3. #3
    تاريخ التسجيل
    14 - 10 - 2008
    ساكن في
    بعيد عن عيون الناس
    المشاركات
    7,357
    النوع : ذكر Egypt

    افتراضي

    تمااااااااااام كده ياجميل

  4. #4
    الصورة الرمزية mona roshdi
    mona roshdi غير متواجد حالياً المشرفه المميزه للأسلامي العام والصوتيات والمرئيات الاسلامية
    تاريخ التسجيل
    27 - 6 - 2008
    ساكن في
    خلف دائرة الأحذان
    المشاركات
    12,425
    مقالات المدونة
    1
    النوع : انثيEgypt

    افتراضي

    شكرا لك وتسلم الايادى
    طريقة سهلة جداااا


  5. #5
    تاريخ التسجيل
    18 - 4 - 2009
    ساكن في
    مصرى مقيم بالكويت
    المشاركات
    14
    النوع : ذكر Kuwait

    افتراضي

    شكرا اقولكم على البنة 1- زبادى عادى بدون اضافات فواكه اونكهات باى كمية 2-يوضع الزبادى فى قماشة او شاشة على هيئة سرة 3- تعلق الشاشة فى مكان عالى شوية حتى يتم تصفية الماء تماما 4- بع5ساعات يتم استخدام اللبنة وتقدم بدون اضافة او مع زيت الزيتون او الزعتر الجاف 5- جودة اللبنة تعتمد على جودة وطعم الزبادى وبالهنا والعافية سلام

  6. #6
    تاريخ التسجيل
    16 - 11 - 2007
    ساكن في
    دنيا فانية
    المشاركات
    24,705
    النوع : انثيJordan

    افتراضي

    تسلم الايادي على الطريقه والافادة
    الف شكررررررررررررر

  7. #7
    الصورة الرمزية mona roshdi
    mona roshdi غير متواجد حالياً المشرفه المميزه للأسلامي العام والصوتيات والمرئيات الاسلامية
    تاريخ التسجيل
    27 - 6 - 2008
    ساكن في
    خلف دائرة الأحذان
    المشاركات
    12,425
    مقالات المدونة
    1
    النوع : انثيEgypt

    افتراضي

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ابراهيم الجميل مشاهدة المشاركة
    شكرا اقولكم على البنة 1- زبادى عادى بدون اضافات فواكه اونكهات باى كمية 2-يوضع الزبادى فى قماشة او شاشة على هيئة سرة 3- تعلق الشاشة فى مكان عالى شوية حتى يتم تصفية الماء تماما 4- بع5ساعات يتم استخدام اللبنة وتقدم بدون اضافة او مع زيت الزيتون او الزعتر الجاف 5- جودة اللبنة تعتمد على جودة وطعم الزبادى وبالهنا والعافية سلام
    رووووعة أخى ابراهيم

    الطريقة ممتازة وبتعطى نتيجة جيدة
    جزاك الله خيرااا
    وبلهناء والشفاءعلى الجميع


  8. #8
    تاريخ التسجيل
    18 - 4 - 2009
    ساكن في
    مصرى مقيم بالكويت
    المشاركات
    14
    النوع : ذكر Kuwait

    افتراضي شكر وتقدير

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة mona roshdi مشاهدة المشاركة
    رووووعة أخى ابراهيم

    الطريقة ممتازة وبتعطى نتيجة جيدة
    جزاك الله خيرااا
    وبلهناء والشفاءعلى الجميع
    مشكورة اختنا منى على ردك واهتمامك واتمنى للجميع التوفير فى ظل الظروف الاقتصادية وارجوا ان الكل يجرب هذه الطريقة ولو بعلبة زبادى ومنتظر رايكم عشان عتدى حجات كتير حلوة سلااااااااااااااااااااام

  9. #9
    تاريخ التسجيل
    18 - 4 - 2009
    ساكن في
    مصرى مقيم بالكويت
    المشاركات
    14
    النوع : ذكر Kuwait

    افتراضي

    ابراهيم الجميل بيمسى على احمد الجمال وبيقول له تسلم ايدك ياجمااال وجزاك الله خير بس ممكن نصنعها بكميات بنفس الطريقة وشكرا

  10. #10

    افتراضي

    نعم اخي إبراهيم تصنع الجبن بكميات كبيرة ونقوم بتصنيعها في معمل المدرسة بكميات كبيرة
    اسف لعدم الرد بسرعة لانشغالي بالامتحانات الشهررية للطلبة

 

 

معلومات الموضوع

الأعضاء الذين يشاهدون هذا الموضوع

الذين يشاهدون الموضوع الآن: 1 (0 من الأعضاء و 1 زائر)

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

ضوابط المشاركة

  • مش هتقدر تضيف مواضيع جديده
  • مش هتقدر ترد على المواضيع
  • مش هتقدر ترفع ملفات
  • مش هتقدر تعدل مشاركاتك
  •  
جميع الحقوق محفوظة لمنتديات مصراوي كافيه 2010 ©