قهوتنا على الانترنت
صفحة 2 من 3 الأولىالأولى 123 الأخيرةالأخيرة
النتائج 11 إلى 20 من 24
  1. افتراضي رد: برنامج حريقة الاعضااااء والبث مبااااشر&

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة mido3d مشاهدة المشاركة
    موضوعه جميل تسلم ايديك
    ميرسي ربنا يخليك

    دورك قاااادم

    نورت يا جميل بمرورك المميز

  2. افتراضي رد: برنامج حريقة الاعضااااء والبث مبااااشر&

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة dr_manoon مشاهدة المشاركة
    شكرا ياريمم على راى طيف انتى فى حد بيجرىوراكى يبنتى
    انا حسه انى هيتقبض عليا الان بالراحهههههههه

    بس بجد موضع شيق عقبال دورى يارب
    احم احم

    الله مانا الازم اجري مش عندي امتحانات

    يوه شوف البت منون انتي اول واحده يا حبيبتي
    التعديل الأخير تم بواسطة طيف عابر ; 11 - 1 - 2008 الساعة 07:26 PM

  3. #13
    تاريخ التسجيل
    5 - 11 - 2007
    ساكن في
    جُحـــر التعبان ..
    العمر
    35
    المشاركات
    2,165
    النوع : ذكر Egypt

    تمام رد: برنامج حريقة الاعضااااء والبث مبااااشر&

    ههههههههههههههههههههه

    لا بس فكره جميله اوى بس فى حاجه انتى ممكن تكسبى منها يا ريم فى القناه دى

    انك تعملى رعايه للبرنامج ..

    لان انا مش ملاحظ ان البرنامج .
    ولا برعاية بيبسى ولا حتى موبنيل ..

    هههههههههههههههههههههه

    شكراً ليكى ريم بجد هايله ..

  4. افتراضي رد: برنامج حريقة الاعضااااء والبث مبااااشر&

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة عصام نت مشاهدة المشاركة
    ههههههههههههههههههههه

    لا بس فكره جميله اوى بس فى حاجه انتى ممكن تكسبى منها يا ريم فى القناه دى

    انك تعملى رعايه للبرنامج ..

    لان انا مش ملاحظ ان البرنامج .
    ولا برعاية بيبسى ولا حتى موبنيل ..

    هههههههههههههههههههههه

    شكراً ليكى ريم بجد هايله ..
    هوووووووووش
    بيبسي ايه وموبنيل ايه يا بني

    انا اكبر من كده

    احم احم

    تبع مجوهرات لازوردي

    اه امال ايه هههههه

    تسلم يا جميل نورت بمرورك الكريم

  5. افتراضي رد: برنامج حريقة الاعضااااء والبث مبااااشر&

    ولكم اند ازيكم في الحلقة التالتة من البرناااااااامج

    واكيد عايزين تعرفوا من الضيف التالت

    لالالالالالا مش هقولكم

    والا اقولكم هقولكم==> ايه اللخبطة دي



    فاااااااااااااصل اعلاني ونعووووووووود
    اوعوا تمشواا


    وش وشششششششش تك اه تتتتتتتتتي تااااااا شششش وترااااااااااااااا ررررر مااااااااااااء
    حاليا شريط المطرب الجامد سيد حكة في الاسواق
    وعلي كل شريط دوا للضغط هدية



    وعدنا بعد الفاصل الاعلاني
    وضيفنا اليوم
    __________________________________________________ __________________________________________________ __________________________________________________ __________________________________________________ __________________________________________________ __________________________________________________ ________________________

    اللي بييلعب في الارسال يسيبه احسنله

    نرجع كنت بقول ايه؟ ايه؟
    اه ضيفنا النهـــــــــاردة مديرنا الغالي علي مدكور
    ونبتدي الحلقة ونقول بسم الله الرحمن الرحيم

    انا:علــــــــــــــــي انت بتعرف تطبخ ولا لا؟؟ ولااااااااااحظ ان الاعتراف مش هينفعك


    علي:بعرف اطبخ شوية كده والنظام تمام

    انا:طب حلو اووووووووووووي خد بالك من السؤال الجاي معايا ايوة بص كده ركز لا ركز اكتر السؤال هو
    ايه اكتر اكلة انت بتحبها؟


    علي:اكتر اكلة المكرونة العادية بموت فيها والبطاطس المحمرة والفراخ وسلطة الخضروات

    انا:انا كده جعت ==>> امسحي دموعك يا امال ..........مين امال دي؟؟؟؟؟؟؟؟
    نرجع لموضوعنا وركز معايا ركز اكتر لا شكلك مش مركز ركزززززززززززز
    ايه الذ موقف حصلك في المطبخ وبالتالي يمكن اعتباره كارثة من الكوارث الطبيعية؟


    علي:كنت في المصيف مع وصحابي وعملت مكرونة وصاحبي قالي نسيبها بعد ماتتسلق وننزل البحر ولما نرجع نبقى نسخنها ونحط الصلصة بتاعتها وناكل مع اني كنت جهزت الصلصة وجاهزة خلاص تتحط على المكرونة وناكل خلاص وقلتله يابني مش هينفع قالي لاعادي قمنا سبناها ونزلنا

    انا: ويا ليتكم ما نزلتوا البحر فماذا حدث اذن وقتها استني ركززززززز وكمل القصة

    علي:ولما رجعنا سخناها بس مكنتش اتصفت كويس من قبل كده المهم بعد ما حطيت الصلصة لقيتها حاجة تانيةغير المكرونة المتعودين عيها ولا طعم ولا شكل ولااي حاجة ومن يومها والناس فاكرة المكرونة

    انا:لا طعم ولا شكل ولااي حاجة هي كانت ايه بالضبط؟يلا خير خير يامصطفي
    طب ركز تاني معاااااايا اول طبخة عملتها كانت ايه نتيجتها؟شكل النهاية مش مطمئن


    علي:اول مرة كانت برده مكرونة وكانت زي الفل بس اكيد كان فيه لخبطة في المطبخ شوية بس شوية توضيب وبقى زي الفل

    انا:طب دي حاجة كويسة خالص

    علي:انتي نفسك يا ياريما متعرفيش تعملي زيها ==> ياعيني علي الثقة

    انا:لالالالالا اعرف اعمل زيها صدقني صدقني ياعلي ==>> بتكدب مبتعرفش تطبخ اصلاااااااا

    طيب فااااصل اعلاني ومتمشوش اما يخلص اللقاء

    تعلن قنوات مصراوي كافيه عن مسابقتها اليومية اسئلة سهلة وبسيطة وجوايز بالملاليم
    سؤال النهاردة
    لو في اتوبيس كان فيه 25 ركاب نزل 13 وفي المحطة التانية ركب 9 ونزل واحد بس وبعد كده طلع 14 واحد
    ونزل 11 راكب
    السؤال هنا ماهو اسم السائق؟
    في انتظار ايجابتكم علي التليفون الغير مجاني 0000000000



    وعدنا ايها المستمعون مع علي

    انا:طيب اخر سؤال ركز برده اديني وصفة اكلة بتعرف تعملها بطريقتك مقادير وخطوات وكده يعني والكلام ده

    علي:بصراحة مقدرش اديكي الوصفة

    انا:ليييييييييييييييييييي� �يه؟؟؟؟؟؟؟

    علي:لانها بتعتمد على المزاج يعني بكون واقف بمزاج واحط كذا وبعدين كذا بتبقى حسب الظروف يعني

    انا: يعني مفيش وصفة؟
    طيب امري لله مقولتليش ايه رايك في الموضوع؟؟


    علي:الموضوع جميل قوي و الفكرة كويسة قوي

    انا: ميرسي اووووووووي جداااااا خالص بشدة وبقوة علي اللقاء الاكتر من جميل

    وحضطر انا كالعاده اقول الوصفه
    المره دي حقول كل الوصفات بتاعت المكرونه

    معكرونة بالجبن


    250 غ معكرونة
    ملعقة كبيرة زبدة
    كوب جبن مبشور
    125 غ فطر شرائح
    ربع كوب صلصة البندورة
    ملح حسب الرغبة




    توضع المعكرونة في وعاء كبير يحتوي على ماء ساخن وقليل من الملح وتطهى في المايكروويف على وضعية High لمد تتراوح بين 10 و15 دقيقة ثم تصفى.

    توضع الزبدة في وعاء ويشغل المايكروويف على وضعية High لمدة دقيقة حتى تذوب الزبدة ثم توضع فوق المعكرونة في وعاء كبير مع الجبن المبشور وشرائح الفطر وتخلط جيداً، ثم توضع في المايكروويف على وضعية High لمدة تتراوح بين 3 و5 دقائق.

    توضع المعكرونة في طبق وتقطع ويرش عليها صلصة البندورة.

    يقدم الطبق ساخناً، ويكفي لأربع أشخاص.





    المعكرونة بالأعشاب والزبدة


    جاهزة للأكل في 15 دقيقة تكفي الكمية 4 أشخاص

    يوضع 500 غراماً من المعكرونة في قدر كبيرة من الماء الغالي و تترك المعكرونة تغلي حتى تكاد تصبح طرية

    تصفى المعكرونة جيداً و تعاد إلى القدر

    يضاف 50 غراماً من الزبدة و تقلب المعكرونة بها على النار حتى تذوب الزبدة و تغلّف المعكرونة

    يضاف2/1 كوب من الحبق الطازج المقطع إلى أوراق صغيرة و3/1 كوب من الصعتر الأخضر المفروم

    تقلب المعكرونة جيداً بالأعشاب ثم تتبل بالملح و مسحوق الفلفل الأسود الطازج و تقدم حالاً






    معكرونة على الطريق الصينية



    علبة معكرونة

    دجاجه

    حبه ملفوف صغيره

    ملح

    كوب من البازلا

    كوب من الجزر

    فلفل أخضر

    بهارات

    بصل

    زيت




    نسلق الدجاج بالملح والبهارات وبعد أن ينضج الدجاج نقطعه إلي قطع صغيره

    نقطع الملفوف والفلفل الأخضر والجزر ونسلق البازلا نحمر البصل في الزيت حتى يذبل

    ونضيف له مكعب ماجي أو علي حسب الرغبة مع إضافة قليل إبراز ثم نضيف الخضار علي البصل ونقلبها حتى تذبل

    ثم نضيف عليه البازلا المسلوقة

    نسلق المكرونة في مرق الدجاج ثم نضيفها ونضعها علي الخضار والبصل ونقلبها علي النار لمده عشر دقائق ثم تقدم وبالهناء والشفاء والعافيه.





    بيتزا المعكرونة




    زيت1
    كيس معكرونة1
    بصل1
    فلفل5
    طماطم مقشرة1
    علبة فطر مقطع1
    علبة نقانق½
    علبة معجون طماطم½
    علبة مرتديلا كبيرة½
    كوب زيت زيتون ½
    فنجان ماء
    زعتر بري
    زيتون مقطع
    جبنة شيدر للتزيين



    نضع القليل من الزيت في قدر كبير ثم نقلي البصل (بصل مفروم ناعم)

    غلى أن يذبلنضيف عليه الفلفل (مقطع تاعم)

    و نقلبه غلى أن يذبلنضع في قدر آخر الماء و الخمس حبات طماطم على أن يغلي و نقشرهم و نقطعهم ناعم و نضيفهم فوق البصل و الفلفل و نحركهم قيلانضيف عليهم ½ كوب ماء و نغطي القدر إلى أن يغلي لمدة تقريبا 10 دقائق إلى أن يتجانسوبعد أن يغلي الخليط نضيف عليه (النقانق و المرتديلا و الفطر)

    المقطع قطع صغيرة و نحركهم جميعهم و نضيف فوقهم ½ كوب زيت الزيتون و نحركهم جيدا كي يمتزجو سويانضيف المعكرونة التي سبق سلقها و نقلب الخليط وو أخيرا نضيف الزيتون حسب الرغبة و نتركها مدة عشرة دقائق على نار هادئة كي تمتزج جيدا.لتقديم أفضل نضع العكرونة بعد الانتهاء من طبخها في صينية (بايركس)

    و نوزع فوقها قطع الجبنة الشيدر أو أي جبنة قابلة للذوبان و ندخلها الفرن إلى أن تذوب الجبنة قليلا....


    سباغيتى بصوص الباذنجان

    1 ملعقة صغيرة زيت زيتون
    1 ثمرة بصل صغيرة الحجم ومقطعة إلى أجزاء صغيرة
    ثوم مفرى
    1/2 ثمرة فلفل أخضر مقطعة إلى أجزاء صغيرة
    500 جرام باذنجان مقشر ومقطع إلى مكعبات صغيرة
    1 كيلو طماطم مقطعة إلى مكعبات صغيرة
    1/2 كوب خل
    ملعقتان صغيرتان زنجبيل طازج (ملعقة واحدة إذا كان جافاً)
    ملعقتان صغيرتان كرفس طازج (ملعقة واحدة إذا كان جافاً)
    ملح وفلفل
    400 جرام معكرونة اسباغيتي (مسلوقة)



    - يسخن زيت الزيتون فى إناء فوق نار متوسطة الحرارة.

    - يشوح البصل والثوم فى الزيت حتى يذبل البصل.

    - يضاف الفلفل الأخضر، الباذنجان، الطماطم، الخل، الريحان، الكرفس، الفلفل والملح.

    - يغطى الإناء ويترك حتى الغليان لمدة 30 دقيقة.

    - يقدم صوص الباذنجان فوق المكرونة.


    وحسب الذوووق ممكن إضافة اللحم المفروم إلى الوصفة بتصير أطيب، وبتصير ملائمة أكتر، أو أنو ينرش على وجه الصحن جبنة موزاريلا وبعدين تنحط شي دقيقة بالميكروويف.




    سباغيتي مع الفطر

    200 غ سباغيتي
    250 غ فطر مقطع
    ثلاث بيضات
    بصلة مفرومة
    حبة فليفلة خضراء مفرومة
    حبة فليفلة حمراء مفرومة
    نصف كوب جبن مبشور
    ثلاث ملاعق طعام حليب
    ثلاث أكواب ماء ساخن
    10 غ زبدة


    توضع السباغيتي في وعاء كبير يحتوي على ماء ساخن في المايكروويف على وضعية High لمدة تتراوح بين 10 و13 دقيقة أو حتى درجة النضج، ثم تصفى المعكرونة وتخلط مع بيضتين مخفوقتين وتوضع في وعاء مقاس 20 سم مدهون بالزبدة ثم يغطى ويوضع في المايكروويف على وضعية High لمدة 5 دقائق.

    تطهى الفليفلة مع نصف كأس ماء في وعاء داخل المايكروويف على وضعية High لمدة دقيقتين ثم تصفى. يضاف إليها البصل والفطر والبيض المخفوق والحليب والجبن المبشور وتخلط جيداً.

    يسكب الخليط فوق السباغيتي ويغطى ثم يطهى في المايكروويف على وضعية High لمدة 5 – 8 دقائق.

    يترك الطبق مدة خمس دقائق قبل تقديمه. ويكفي لأربعة أشخاص.




    معكرونة فيتوتشيني بالربيان



    مقادير صلصة الربيان الحريفة:


    1 ملعقة كبيرة زيت زيتون

    1 بصلة (مقطعة لشرائح)

    1 حبة فلفل أحمر (مقطعة)

    1 فص ثوم (مطحون)

    1 حبة فلفل أحمر حريف (خالية من البذور ومقطعة شرائح صغيرة)

    2/1 ملعقة صغيرة كمون

    2/1 ملعقة صغيرة ك"""ة

    2 كوب طماطم (مقطعة وغير مصفاة)

    4/1 كوب خل أبيض

    1 ملعقة كبيرة (معجون طماطم)

    2 مكعب مرقة دجاج ماجي

    1 كلغ ربيان (غير مطبوخ، مقشر ومنظّف)

    4 ملاعق كبيرة ك"""ة خضراء طازجة (مفرومة)

    1 ملعقة كبيرة فلفل أسود طازج (مطحون)




    500غ معكرونة فيتوتشيني مسلوقة ومصفاة




    يحمى الزيت في وعاء طهي كبير ويقلّب فيه البصل، الفلفل الأحمر، الثوم، الفلفل الحريف، الكمون والك"""ة المطحونة لمدة 3 - 4 دقائق أو حتى ذبل البصل

    تضاف الطماطم والخل ومعجون الطماطم ومكعبا مرقة دجاج ماجي ثم يطهى الخليط على نار متوسطة لمدة 30 دقيقة حتى يصبح كثيفاً

    يضاف الربيان إلى الخليط ويطهى لمدة 5 دقائق

    تضاف ملعقتان من الك"""ة الخضراء المفرومة مع قليل من الفلفل الأسود حسب الرغبة

    يسكب الخليط بواسطة ملعقة فوق معكرونة الفيتوتشيني المسلوقة ثم ترش بقية الك"""ة على السطح

    يقدم الطبق مباشرة




    ألفريدو فاتوتشيني




    علبة سباجيتي حوالي باوند، اسلقيها وصفيها من الماء
    قريدس/جمبري حوالي باوند أو حسب الرغبة مسلوق أو ممكن استبداله بصدر دجاجة مقطعة مكعبات متوسطة الحجم.
    لتر حليب
    نشا
    زيت زيتون
    بصل مشرح أجنحة، وثوم مهروس أو مشرح شرائح رقيقة
    ملح وفلفل حسب الذوق.



    ضعي قليل من زيت الزيتون في وعاء على النار واقلي فيه البصل والثوم حتى يصفروا (طلعت الريحة )
    ثم ضعي فوقهم الجمبري وقلبيه 3 دقائق أو الدجاج وقلبيه حتى ينضج.

    ثم ضعي فوقهم الحليب، وفوراً خذي من الحليب كوباً واتركيه جانباً.

    عندما يغلي الحليب على نار متوسطة، ضعي الملح والفلفل وضعي في الكوب الآخر المليء بالحليب ملعقة كبيرة نشا، وذوبيها، وأضيفيها فوق الحليب على النار. وحركي حتى يثخن.

    ثم أضيفي كل هذا الخليط إلى المعكرونة المسلوقة، وحركي، وتأكدي من كمية الملح. بعد أن يختلط كله، يسكب في صحون، ويؤكل بالشوكة.


    المعكرونة مع الخضار المشوية



    1 فليفلة حمراء

    1 فليفلة صفراء

    250 غراماً من حبات البندورة الصغيرة تقطع الى شرائح

    2 2 حبتا كوسا كبيرتان تقطعان الى شرائح مائلة

    3/1 كوب من زيت الزيتون

    500 غراماً من المعكرونة المبسطة الحرّيفة

    3 فصوص من الثوم مدقوقة

    10 أوراق حبق طازجة تفرم خشناً

    كمية من الجبنة






    1- تقطع الفليفلة الى قطع كبيرة و يرمى البذر و الغشاء توضع قطع الفليفلة من جانبها المقطوع الى الأسفل تحت شواية ساخنة و تحمر
    حتى يصبح لون قشرها أسوداً ترفع الفليفلة عن النار و تغطى بقماشة رطبة عندما تبرد الفليفلة يقشر القشر و يقطع لب الفليفلة الى شرائح

    2- ينثر قليل من الملح على شرائح البندورة و تدهن شرائح الكوسا بملعقة طعام من الزيت تحمر الخضار تحت شواية ساخنة
    حوالي10 دقائق أو حتى تصبح طرية و تقلب مرة واحدة خلال تحميرها

    3- تسلق المعكرونة في قدر كبيرة من الماء الغالي حتى تكاد تصبح طرية تصفى المعكرونة و تعاد الى القدر تقلب المعكرونة بالخضار و الثوم و الحبق الطازج و بقية الزيت
    تتبل المعكرونة بالملح و مسحوق الفلفل الأسود حسب الذوق يقدم الطبق حالاً

    ملاحظة: تستعمل المعكرونة المبسطة غير الحرّيفة في حال عدم توافر المعكرونة الحرّيفة
    يضاف القليل من الفلفل الحرّيف المفروم الى الطبق حسب الذوق





    معكرونة بصوص اللبن




    شريحتان من صدور الدجاج المخلية
    250 جرام من أى نوع من أنواع المكرونة
    1 ثمرة بصل مقطعة إلي أجزاء صغيرة
    1 فص ثوم مفرى
    3 أكواب جبن شيدر مقطع إلي شرائح
    3 ملاعق صغيرة زبد
    3 ملاعق صغيرة دقيق
    كوبان لبن



    - تشوح صدور الدجاج في ملعقة من الزبد علي كلا الجانبين حتى تكتسب اللون البنى.
    - تسلق المكرونة في ماء مملح وترفع من علي النار (بحيث تكون غير تامة النضج).
    - تصفى من الماء الساخن وتغسل بماء بارد، وتترك جانباً.

    - يشوح البصل والثوم في إناء آخر فوق النار ثم يرفع مع إضافة شرائح الدجاج بعد تقطيعها إلي أجزاء صغيرة ويترك الخليط جانباً.

    - لإعداد الصلصة، يصهر الزبد في إناء فوق النار ذات درجة حرارة منخفضة، وبمجرد تمام انصهاره يضاف الدقيق مع التقليب لمدة دقيقتين.
    - يضاف اللبن تدريجياً مع التقليب المستمر حتى يغلظ قوام الخليط.
    - يضاف كوباًً من الجبن مع التقليب حتى تمام انصهاره.

    - تخلط المكرونة مع خليط اللحم والصلصة، ثم تصب في صينية لذلك.
    - يضاف الكوب المتبقى من جبن الشيدر علي سطح المكرونة.
    - تخبز المكرونة في الفرن بدون تغطيتها من 15-20 دقيقة.




    سباغيتي بالبهارات الحارة





    250 جرام مكرونة إسباجيتي.

    30 جرام لحم بقري مفري.

    1/4كوب بصل مقطع إلى أجزاء صغيرة.

    150 جرام صلصة طماطم.

    1 ملعقة صغيرة خل.

    1 ملعقة صغيرة بهارات حارة.

    1/2ملعقة صغيرة سكر.

    1/4ملعقة صغيرة ثوم.

    1/4ملعقة صغيرة فلفل أحمر مقطع إلى أجزاء صغيرة.

    1 كوب كوسة مقطعة إلى حلقات رقيقة.

    1 كوب طماطم مقطع إلى أجزاء صغيرة.

    1/4كوب بقدونس.






    - تسلق المكرونة الإسباجيتي في ماء مغلي مملح ( مراعاة عدم نضجها كلية) ثم تصفى بعد غسلها بالماء البارد وتترك جانباً.

    - يخلط اللحم المفري والبصل ويرفع فوق نار متوسطة الحرارة مع التقليب المستمر لمدة 3-4 دقائق.

    - تضاف صلصة الطماطم والخل والبهارات والسكر والثوم والفلفل الأحمر ثم يغطى الإناء ويترك قليلاًً.




    معكرونة بالبسلة والتونة




    معكرونة
    علبة تونة متوسطة الحجم (تقطع التونة إلى شرائح بعد تجفيفها)
    1/2 كيلو بسلة خضراء مطبوخة
    1/2 كوب بصل مقطع إلى شرائح
    1/4 كوب بقدونس
    2 ملعقة صغيرة خل أبيض
    1 ملعقة صغيرة ملح
    1/4 ملعقة صغيرة فلفل أسود
    1 كوب أي نوع جبن (شيدر - موتزاريلا) مقطعة إلى شرائح




    - تسلق المكرونة في قليل من الماء ثم تصفي من الماء بعد نضجها (نضج غير كامل).
    - تخلط التونة مع البسلة والبصل والبقدونس في إناء ثم يترك جانباً.
    - يمزج كل من الخل والملح والفلفل الأسود في إناء آخر لعمل صلصة الخل.


    - يرفع خليط الخل فوق النار مع إضافة القليل من زيت الزيتون إليه ثم يترك لمدة 10 دقائق تقريباً.
    - يضاف خليط البسلة إلي المكرونة ثم تضاف صلصة الخل ويقلب الخليط جيداً.
    - يضاف الجبن بعد تمام النضج وتقدم المكرونة ساخنة.


    الي هنا اعزائي المستمعين نكون وصلنا لنهاية اللقاء



    انتظروا الحلقة الرابعة باذن الله عشان تعرفوا مين الضيف الرابع؟؟؟

  6. افتراضي رد: برنامج حريقة الاعضااااء والبث مبااااشر&

    هااااااااااايااااات عليكم وازيكم واخباركم ايه و6 هاي و8 بونجور وشلون احوالكم
    وكل السلامات بقي

    ودي كده شكلها الحلقة الرابعة وطبعا مع ضيف رابع

    بس الاول نشوف عناوين الاخبار

    انفجار في سوق الخضار حيث قامت كوستان انتحاريتان بتفجير انفسهم والي الان السبب غير معروف

    زواج الفنانة المشهورة الانسة طماطم من المغني الشهير بطاطا وقد حضر الفرح باقة من المع النجوم
    من اشهرهم مدام انبوبة والاخ سكينة و اكيد فوزية مشاكل

    مأساة صنية البطاطس تتكرر مرة اخري فقد تم اليوم اعدام جيش كامل من البطاطس ولا عزاء للبصل



    عدنا بعد الاخبار



    وضيفتنا الرااااااااااااااااابعه هي

    هي

    هي

    ياتري مين؟ مين؟ مين؟

    اقولكم انا

    المشرفه المتميزه طيف عابر
    وده الحوار من الالف للياااااااء

    ونبتدي



    انا:ركزي معايا انا هسالك سؤال مصيري ومحتاج تركيز
    ماهي علاقتك بالطبيخ او بمعني تاني انتي من اصدقاء المطبخ ولا....؟؟؟؟؟؟


    طيف : بصراحه انا بحب حاجه اسمها مطبخ بجد

    انا:وانا كماااااااااااااان==>> متصدقونيش
    بس مقولتليش ايه اكتر اكلة انتي بتحبهااا؟


    طيف:سنيه بطاطس فرن بس من ايدى انا ومن امى

    انا:طيب دي اكلة انتي بتحبها؟ طيب واللي مش بتحبيها؟

    طيف:مبحبش حاجه اسمها سمك

    انا:طيب خدي بالك من السؤال ده ايوووووووة ركزي كده ايه الذ موقف حصلك او كارثة او ...... عدد مع ذكر السبب==>ده امتحان

    طيف عابر:الذ حاجه بجد كانت باعامل اكل مع اصحابى

    انا:دي حاجة حلوووة اوي ==>> ندعو للتعاون والاتحاد
    وبعدين؟؟؟؟؟؟


    طيف:والنور انقطع بجد

    انا: ودي حاجة وحشششة اوي==>> كله من شركة الكهربا مؤذيين بقي نقول ايه بس؟؟
    طيب سؤال كماااااان ايه اخبار اول تجربة مطبخية ركزي كده كانت ايه؟؟؟ وهل النتائج كانت مرضية ام ماذا تعتقد؟
    اي بمعني تاني كارثة ولا عدتي بسلاااااااام؟


    طيف:اول حاجة الارز بجد كان فى الاخر كان عجينا

    انا: شكلك اكلتيه صح؟؟؟؟؟؟؟
    طيب هطلب منك حاجة ورررررررركزي


    بس بعد الفاااااااصل

    صابون زحلقة احسن صابون الان بامكانكم ان تزحلقوا من تحبوااااا
    والعرض محدود خد واحدة بسعر اتنين$$==>>ازاااااي؟

    وعدنا بعد الفاصل المزحلق

    ونرجع لطيف ونسالها

    انا:ركززززي اوي عايزاكي تديني طريقة بخطوات ومقادير والكلام ده؟؟؟؟

    طيف:عندي وصفات كتيييير اوووووووى بس مش عارفه اقول ايه والله
    دى حاجه صغير بس الارز


    انا:طب فين المقادير والخطوااااااات؟

    طيف:

    الأرز المصرى

    المقادير :

    ربع كوب من السمن 3 كأسات من الأرز الابيض 3 أكواب من الماء الحار 2حبة ماجى

    طريقة العمل :

    يذوب السمن فى قدر ويضاف إليه الأرز المنقوع سابقاً ويقلى قليلاً ثم يضاف إليه الماء والماجى وعند غليان الماء تخفض النار ويترك الأرز لينضج





    الأرز الكابلى


    المقادير:

    1كيلو لحم بعظمه مقطع لقطع متوسطة ومسلوقة
    1/3 كوب سمن
    1/2 1 كوب بصل مقطع لشرائح رفيعة
    ملعقة طعام ثوم ناعم
    قشر برتقالتين مبشور ناعم
    3 اكواب عصير طماطم
    ملعقة طعام صلصة
    1 / 2 ملعقة طعام بهار الكابلى
    2 عود قرفة
    2 ملعقة طعام ملح ليمون
    2 ملعقة طعام ورد ناشف
    10 حبات هيل
    1 / 2 ملعقة صغيرةفلفلة
    2 حبة بطاطس كبيرة مقطع لمكعبات متوسطة
    3 اكواب ارز مغسول ومنقوع فى ماء ساخن لمدة 1 / 2 ساعة
    1 / 4 كوب ماء كادى مع 1 / 4 ملعقة صغيرة زعفران ناعم
    ملح للخلطة
    ملح للرز
    2 كوب مرقة للخلطة
    2 ملعقة طعام زيت للرز


    الطريقة:


    يوضع السمن فى قدر ويرفع على النار حتى يسخن ثم يضاف اليه البصل والقرفة والهيل ويقلب حتى يصفر لونه
    ثم يضاف اليه الثوم وقشر البرتقال ويقلب لمدة دقيقتين ثم يوضع عليه عصير الطماطم والصلصة والبهار والورد والفلفلة والبطاطس وقطع اللحم المسلوقة ويترك على نار هادئة لمدة 5 دقائق
    ثم يوضع عليه مرق اللحم الكوبين وملح الليمون والملح اللازم ويترك على نار هادئة حتى تنضج البطاطس
    يسلق الأرز فى قدر اخر مع باقى المرق وقليل من الملح والزيت مع اضافة ماء ساخن لنضجه اذا لزم الأ مر
    بعد نضج الأرز يوضع الأرز على الخلطة السابقة ويرش عليه ماء الكادى المخلوط بالزعفران ويغطى القدر جيدا ويترك على نار هادئة جدا لمدة 10 دقائق حتى يشرب مائه تماما

    عند الغرف :
    يؤخذ جزء من الأرز الأصفر والأبيض من فوق القدر ويترك جانبا
    ثم يقلب الأرز فى طبق التقديم ويزين سطحه بالأرز المتروك جانبا ويقدم ساخنا
    وتقدم معه سلطة اللبن

    وبالهناء والعافية





    الارز البخاري (1)


    المقادير:

    نصف كيلولحم -
    حبتين بصل شرائح -
    حبتين طماطم شرائح -
    3/4 كاسه كبيرة زيت -
    3 كاسات كبيرة رز -
    ثلاث حبات جزر مبشورة -
    ملح .


    الطريقة:

    تضعي الزيت على النار الى ان يطلع منه بخار تضعي عليه اللحم وتغطي القدر تخليه دقيقه الى ان يخف تطاير الزيت،تضعي شرائح البصل تقلبيه لمدة خمسه دقائق،وتضعي عليه الطماطم وتقلبيه،وتضعي عليه ميه ويترك الى ان ينضج اللحم، ثم الملح و الجزر وبعده على طول تضعى الرز، وتخففى النار وتخليه الى ان يستوي،،،،


    الأرز البخاري: (2)


    المقادير

    لحم أو دجاج ( كيلو واحد)

    بصل مفروم (4 حبات)

    زيت أو سمن (كأس واحدة)

    رز (3 كاسات)

    طماطم (3 حبات)

    صلصة (ملعقتان)

    ملح (حسب الرغبة)

    بهارات (حسب الرغبة «معجون- هيل- فلفل أسود- قرفة»)


    الطريقة :

    يتم قلي الزيت وحده أولاً حتى يبدأ بالتبخر ثم تضاف اللحمة وتقلب لمدة ثلاث دقائق، ثم يضاف البصل ويقلب لمدة دقيقتين أو حتى يحمر ن ثم تضاف الطماطم المطحونة والصلصة مع الملح والبهارات ، ثم يضاف الماء ويترك على نار متوسطة حتى تنضج اللحمة وبعد نضجها تؤخذ إلى قدر آخر ويترك مرق اللحم كلي يطبخ الأرز ، ثم يضاف الأرز بعد غسله ويترك حتى ينضج ثم يضاف على سطحه العلوي الجزر المبشور أو المسلوق ثم يقدم وعلى سطحه اللحمة.





    لحم الضأن بالأرز والخضراوات‏


    المقادير:

    8 قطع ريش ضأن ‏

    كوبا أرز بسماتي ‏ ‏

    4 ملاعق كبيرة من الزيتون الأخضر ‏

    بصلة مفرومة ‏

    حبة بطاطس ‏ ‏

    3 حبات كوسة

    4 حبات طماطم ‏

    عود كرفس ‏

    ملعقة كمون ‏

    حب فلفل أسود وملح ‏ ‏

    4 اكواب من الماء الساخن ‏

    مكعبان مرق الدجاج ‏


    الطريقة:‏ ‏

    توضع قطع ريش الضأن في إناء يميل إلى العمق، وبعد أن يغسل الأرز ويصفى جيدا من الماء، ‏ويخلط بقطع الزيتون والكمون والفلفل والبهارات جيدا، يوضع فوق قطع اللحم.

    في إناء آخر يخلط ‏الماء الساخن بمكعبي مرق الدجاج، ويصب فوق الخليط، بعد ذلك توضع الخضروات (الكوسة ‏والبطاطس والطماطم والكرفس) المقطعة إلى شرائح فوق الأرز على أن توضع شرائح الطماطم على ‏الوجه.

    يغطى الإناء بورق الألومنيوم، ويدخل في فرن على درجة 180 لمدة ساعتين تقريبا.

    يرفع ‏ورق الألومنيوم قبل 10 دقائق من إخراجه من الفرن حتى يتحمر الوجه ويكتسب لونا شهيا

    ثم يقدم ‏ساخنا.‏



    الارزالبني في الفرن


    المقادير:

    2كاسه رزمنقع في الماء لمدة ساعه علي الاقل
    1 دجاجه مقطعه الى 8 اقسام
    لبن زبادي
    بهارت + ماجي+ ملح ليمون + ملح قليل
    1 بصله
    زبده


    الطريقه :

    نحضر صينيه ونفرد بداخلها قسطير.
    نحمر البصل في ال**د ويوضع في الصنيه ويوضع عليها لبن+البهارت+الماجي المذاب+الملح الليمون+الملح
    ثم نضع قطع الدجاج وتوزع علي الخلطه جيد ثم نضع الارز علي الخلطه ويغطي بالقسطير ويوضع في الفرن لمدة ساعه او حتي الاستواء





    كبسة الارز باللحم و بالباذنجان


    المقادير:

    - كوب ونصف من الأرز البسمتي
    - لحم بدون عظم الخاص بالشوي ويفضل أن يكون طازجاً
    - شرائح دوائر من الباذنجان
    - شرائح دوائر من البصل
    - شرائح دوائر من الفلفل الخضراء
    - شرائح دوائر من الطمام
    - صنوبر
    -3 كوب ماء لسلق الأرز
    - ملح وبهارات الخاصة بالأرز( هيل مطحون+ بهارات الكبسة + ليمون أسود مطحون)
    بهارات الخاصة باللحم (الملح+ السماق + بزار اللحم + قليل من البهارات المشكلة والفلفل الأسود + والثوم المدقوق +وورق الغار) وعصير الليمون ولخل للحم ووزيت الزيتون.


    الطريقة:

    يغسل اللحم جيداً ثم يضاف له ملعقتان من عصير الليمون والخل وزيت الزيتون والبهارات الخاصة باللحم، ثم يترك في الثلاجة لمدة نصف ساعة تقريباً ثم يوضع في صينية الخاصة بالفرن وتغطى بالقصدير ويدخل في الفرن على درجة 350 ف ويترك حتى ينضج اللحم.
    أما الباذنجان يقطع دوائر ويقشر مجزء جزء يوجد القشر وجزء لا أي مفرع وتكون الدائرة عريضه حتى لاتذوب وتشوي في الفرن على درجه عالية حتى تنضج .
    أما الأرز يغسل جيداً ثم يضاف له الصنوبر ويبهر بالبهارات الخاصة بالأرز ويكثر من الليمون الأسود.

    طريقة التحضير:

    يضع اللحم بعد نضجه تماماً في قاع الطنجرة ثم يضاف الباذنجان والبصل والفلفل ثم يضاف الأرز ثم يضاف الماء المناسب إلى الأرز ويوضع على الفرن على درجة عالية حتى يطبخ الماء ثم يخفف تدريجياً وعندما يقل الماء يضاف الطماطم ويغطى بورق الألومنيوم ويخفف الحرارة حتى ينضج الأرز تماما





    الكبســــــــــــــــــة

    المقادير:

    كيلولحم ضأن
    ثلاث حبات بصل
    زيت عربي
    ملعقة معجون الطماطم
    ثلاث اكواب أرز
    (ثلاث اعواد من القرفة + ست حبات من الهيل+ ليمون )
    ماء ساخن
    ملح
    بهارات(فلفل أسود+كمون+كركم)


    الطريقة:

    نضع البصل والزيت علي النارثم نضيف اللحم و البهارات وملعقة الطماطم.
    ثم نقوم بتحريكها جيدا ثم نضع الماء الى نصف القدر ثم نضع اعواد القرفة والهيل عليها وتترك الى أن ينضج اللحم.
    ثم يضاف الارز المغسول والملح ونضع الماء المغلي حتى يغمر الارز ويترك مدة نصف ساعة الى أن ينضج الارز .






    صيــــــــــــــــــــادي ة


    المقادير:


    - سمكة واحدة ( يعني حوالي كيلو )
    -3 اكواب زيت للقلي
    - 6 بصلات مفرومة فرما خشنا.
    -ملعقتان صغيرتان من الملح.
    -ملعقة طعام من الكمون الناعم
    - نصف كوب دقيق مخلوط مع ملعقة صغيرة من الكمون والملح .
    -ملعقة صغير من الفلفل الاسود
    - ملعقة صغيرة من الزعفران (العصفر)
    - كوبان من الارز.
    -4 اكواب من الماء
    -صنوبر حسب الرغبة


    الطريقة:


    - تنظف السمكة وتقسم الى قطع متوسطة.يوضع الزيت في مقلاة عميقة على النار وتغمس السمكة بخليط الدقيق والملح والكمون ثم توضع في المقلاة حتى تتحمر جيدا ومن ثم ترفع عن النار وتوضع جانبا لكي تصفى.
    ناخد كوب من ازيت الذي حمر فيه السمك نضع فيه البصل ونقلبه على النار حتى ي**ل
    يرفع البصل عن القدر وفي قعر القدر تصف قطع السمك مكان البصل
    ثم نخلط البصل مع الارز المغسل ويسكب فوق السمك
    ومن ثم توضع االماء في القدر على انار ونضيف الملح والكمون العصفر و الفلفل الاسود حتى يغلي جيدا ثم نسكب هذا الماء فوق خليط السمك مع الارز دون تحريك يترك قدر الارز على النار مدة نصف ساعة .
    يحمر الصوبر في نصف كوب من الزيت الذ قلي فيه السمك
    وبعد الانتهاء الطبخة تقلبيت القدر الذي فيه السمك مع الارز في صينية وتضعين الصنوبر المحمر على الوجه





    أرز السمــــــــــــــك


    المقادير:

    1 كوب ارز
    4 ملعقة كبيرة زيت
    2 حبة بصلة صغيرة مقطعه
    نصف كوب عصير طماطم
    2 ملعقة كبيرة صلصة طماطم
    كمون
    ملح
    جزر مبشور
    فلفل اخضر مبشور


    الطريقة:

    - حمري البصل بالزيت و قلبي حتى يحمر جداً .
    - اضيفي الارز و قلبي حتى يصبح لون الأرز بنى تقريباً .
    - اضيفي عصير الطماطم و الصلصه و تبلي بالكمون و الملح و غطي الارز بالماء لينضج بالبخار .
    - عندما يتشرب الأرز المياه تتشرب اضيفي الجزر و الفلفل الاخضر و غطي الوعاء الى تمام النضج .
    - قدمي الأرز مع السمك كطبق مرافق .






    برياني الربيانالمقادير:

    كيلو ربيان متوسط الحجم.
    2/1 2 كوب أرز.
    2 كوب شرائح رقيقة بصل.
    1 ملعقة صغيرة ثوم مفروم.
    3 ملعقة كبيرة معجون طماطم.
    1 ملعقة صغيرة ثوم مفروم.
    3 ملعقة كبيرة كزبرة مفرومة.
    6 حبات هيل, قرفة, فلفل أسود.
    3 ملعقة كبيرة سمن.
    زعفران (منقوع في 4/1 كوب ماء ساخن).
    زيت للقلي.


    الطريقة:

    1- ينظف الربيان جيداً ثم يغسل و يسلق في ماء ساخن لمدة 3 دقائق ثم يستبدل الماء و يوضع معه بصله و فصي ثوم و يترك حتى ينضج بعض الشيء ثم يصفى من الماء.
    2- يسخن السمن ثم يضاف إليه نصف كوب بصل مع الثوم المفروم و يحمر جيداً.
    3- يضاف الربيان إلى البصل و يقلب جيداً ثم يضاف إليه جميع البهارات و معجون الطماطم و الملح و يترك على نار هادئة حتى ينضج جيداً الربيان.
    4- يقلى باقي البصل في زيت غزير حتي يصبح أشقر اللون و مقرمش.
    5- ينقع الأرز لمدة 30 دقيقة ثم يصفى.
    6- يضاف الأرز إلى خليط الربيانبعد أن يصفى من ماء النقع و يقلب على نار هادئه و بكل حرص حتى لا يتكسر ثم يضاف إليه الماء المغلي حتى يغطيه بمقدار 2 سم و يترك على نار عالية حتى يغلي و يبقى 4/1 ماؤه تقريباً ثم يترك على نار هادئة جداً حتى ينشف تماماً ثم يضاف إليه الزعفران.
    7- عند التقديم يوضع البصل المحمص و الك**رة المفرومة على سطح الأرز







    صينية الأرز بالدجاج و القشطةالمقادير:

    دجاج مسلوق حسب الرغبة
    ارز
    بصل مقطع
    جزر مبشور
    فلفل رومي مبشور
    علبة قشطة
    ملح
    بهارات
    فلفل الأسود


    الطريقة:

    - اسلقي الدجاج ثم صفيه , انزعي الجلد و العظم عن الدجاج ثم قطعيه إلى خيوط رفيعة .
    - اسلقي الرز في نفس مرقة الدجاج , عدلي كمية الملح حسب الرغبة .
    - قلبي البصل في الزيت على النار , اضيفي الدجاج و قلبي .
    - اضيفي الجزر و الفلفل الرومي المبشور و تبلي المزيج بالملح و البهارات و الفلفل الأسود على حسب الرغبة و قلبي قليلاً .
    - اضيفي القشطة و أبعدي القدر عن النار .
    - ضعي نصف كمية الرز في صينية بايركس ثم ضعي فوقه حشوة الدجاج و غطيها بالنصف الآخر من الرز .
    - ادخلي الصينية إلى لمدة الفرن لمدة ربع ساعة تقريباً .
    - زيني الصينية بالبقدونس و قدميها ساخنة .






    الأرز المنــــــــــدي


    الخطوة الاولى :

    جيبي الدجاجة وأقسميها نصين..نظفيها وغسليها........

    شرحي الدجاجة تشريح طولي بطرف السكينه يعني اعملي خطوط رفيعة برأس السكين مجرد تشريح خفيف..وهذي الخطوه مهمة جدا

    بهري الدجاج بالبهارات التالية (كمون ، فلفل اسود , ملح, ك**رة ناشفة , كركم , قرفة , زنجبيل) بعد ماتخلطي جميع البهارات مع بعض افركي الدجاج بيها عدل يعني بإخلاص من جميع الجهات وداخل الشقوق اللي عملتيها بالسكين ترى هذي الخطوه هي اللي تعطي الدجاج الطعم المميز فلازم تكثري البهارات

    ادهني صينية شوي زيت و رصي انصاف الدجاج فيها ثم اضيفي ما ساخن جدا الى منتصف الدجاج يعني لايغمر الدجاج ويغطيه

    الخطوة الرئيسية :

    حطي في نفس الصينية فنجان فيه زيت وتكوني من اول مولعة قطعة فحم صغيرة ولمن تولع عدل حطيها في الفنجان وبسررررررررعة البرق غطي الصينيه بالقصدير جيدا ولأن الصينية حتكون حارة يفضل لبس القفازات

    دخلي الصينية الفرن لمدة ساعة وبعدين شيلي القصدير وصفي باقي المرق اللي اتبقى في الصينية وحطيه في قدر صغير <<<<<<<<<<واحتفظي فيه

    حمري الدجاج من اعلى ثم طفي عليه

    الخطوة الثانية :

    الرز تكوني نقعاه من قبل نص ساعة في ماء حار
    حطي شوي زيت في القدر + حبتين مستكة + حبتين هيل + قرفة

    حطي الرز وصبي عليه ماء حارالي ان يتغطى الرز يعني لاتكثري الماء
    اضيفي الملح وانتظري الي ان يتشرب الرز الماء
    اضيفي المرق اللي اخذتيه من الدجاج
    انتظري الي ان يستوي الرز طفي عليه واتركيه ربع ساعه مغطى


    اغرفي الرز في صحن التقديم ورصي فوقه انصاف الدجاج ورشي عليه **يب ولوز مقلي







    الارز بالدجاج


    المقادير:

    - دجاجة مقطعة لعشر قطع
    ـ ملعقتا **د
    ـ 3 حبات بصل اخضر مفروم
    ـ نصف حزمة بقدونس مفروم
    ـ 3 كوسة مقطعات مكعبات
    ـ نصف علبة من حبيبات الذرة
    ـ ملعقة فلفل اسود ـ كوبان ونصف كوب ماء الدجاج
    ـ علبة شوربة كريمة الدجاج
    ـ 3 اكواب ارز منقوع.


    الطريقة :

    1 ـ اسلقي قطع الدجاج ، ثم صفيها واحتفظي بماء السلق

    2 ـ حمري البصل بال**د، ثم اضيفي البقدونس والكوسة والذرة
    والفلفل والمكعب، وماء الدجاج وقطع الدجاج، ثم علبة الشوربة

    3 ـ اتركي الخليط مغطى حتى يغلي، ثم اضيفي اليه الارز
    واعيدي تغطيته من جديدة لمدة 10دقائق

    4 ـ اتركيه على نار هادئة جدا لمدة 30 دقيقة ثم قدميه ساخنا.





    الأرز السليقالمقادير :

    تختلف طريقة تحضير هذا النوع من الأرز عن باقي الأصناف يسلق اللحم أو الدجاج والهيل فقط ثم يصفي المرق ويطبخ الأرز في المرق ويترك حتى ينضج تماما ويصبح قوامة لينا ثم يوضع علية الحليب ويترك على نار هادئة مع استمرار التحريك


    الطريقة :

    بالنسبة إلى الدجاج يصف في صينية ويحمر في الفرن ويمكن أيضا تحضير خلطة للدجاج عبارة عن : لبن **ادى وزعفرأن وبهارات مشكلة مطحونة وملح الليمون فيدهن الدجاج بالخلطة ويدخل الفرن ويحمر يوضع الأرز في طبق التقديم ثم يرفع على النار قليل من الزيت أو السمن البلدي أو ال**دة وتوضع قليل من المستكة في الزيت حتى تذاب ثم يرش قليل من هذا السمن على وجة الطبق ويقدم ملاحظة:
    الأرز المستخدم لهذا النوع هو الأرز المصري ولمعرفة كمية الأرز المراد طبخها يحسب عدد الأشخاص ثم يوضع فنجأن شاي من الأرز لكل شخص مثلا إذا كأن عدد الأشخاص خمسة يطبخ عدد 5 فناجين شاه من الأرز مع زيادة فنجانين أو ثلاثة أحتياطيا





    الأرز بالشعيريه

    المقادير :

    كأس أرز نصف كأس شعيريه إثنان ملعقة سمن أو زبد أو زيت إثنان كأس ماء ملح حسب الحاجة

    الطريقة :

    ينقي الأرز ويغسل تذوب ال**ده أو السمن في قدر علي النار وتكسر الشعريه وتحمر في ال**ده حتى تحمر - ويضاف إليها الأرز – ويقلب الجميع ثم يضاف الماء المغلي والملح ويغلي الكل علي النار المتوسطة الحرارة حتى النضج فيحرك قليلاً ويقدم ساخناً
    ملحوظة :
    ( يمكن إضافه الماء أولاً إلي أن تغلي الشعيريه ثم يضاف الأرز )





    المقلوبه بالفرن


    المقادير :

    دجاجه مقطعه
    2كاس ارز
    كاس خضار مشكله
    **ده
    بهارات مشكله (قرفه و**يب وليمون اسود وزيت)


    الطريقة :

    تسلق الدجاجه وينزع عنها العضم والجلد وتقطع ثم نسلق الارز بمرقة الدجاجه ويترك حتى يجف الماء بعد ذلك نكشن ( **يب – قرفه – ليمون اسود – زيت ) نقوم بقلي الخضار المشكل بقطعه من ال**ده أو السمن ووضع ملح وبهارات وتقلب على النار حتى تحمر بعد أن ينضج ما سبق نتبع الاتي :
    نحضر صينية الفرن ونضع قطع الدجاج بدون عظم نضع فوق طبقة الدجاج طبقة الخضار وال**يب والطماطم نضع الارز ونضغط عليه جيداً نغطيه بقصدير ونضعه في الفرن لمدة ثلث ساعه نقلب في صحن وتجمل بالصنوبر المحمر وال**يب





    برياني الدجاج(1)

    المقادير:

    3 اكواب رز
    دجاجه مقطعه قطع صغيره
    ملح + ورق الغار+ فلفل+ هيل مطحون
    بهارات + قرفه مطحونه + قرنفل مطحون
    1/2 ملعقة زنجبيل مبشور
    فنجال زيت
    بصله كبيره مقطعه
    نصف كوب صلصة طماط
    4 ملاعق زيادي
    ماء مغلي
    ماء ورد + زعفران


    الطريقة:

    - أطبخي الرز بالطريقه العاديه وذلك بإضافة الماء المغلي والملح على الرز ودعيه على النار حتى يستوي نصف استواء.
    - في قدر اخر ضعي الزيت وقومي بتحمير البصل المقطع الى قطع صغيره ثم ضعي عليه البهارات والملح والزنجبيل وقلبي بأستمرار حتى يتحمر البصل ثم اضيفي الصلصه ثم ال**ادي ثم الدجاجه .
    - اتركيه على نار هادئه حتى يستوي الدجاج مع اضافة قليل من الماء إذا لزم الامر ثم ضعي عليه الرز والزعفران و ماء الورد واتركيه على نار هادئة حتى يستوي.






    برياني اللحم (2)

    المقادير :

    كيلو لحم بعظمه.
    أربع كاسات رز بسمتي .
    علبة **ادي كبيرة .
    خمس حبات بصل . ملعقة زنجبيل طازج .
    رأس ثوم .
    عودين قرفه
    – ثمان حبات قرنفل
    – عشر حبات هيل .
    -نصف ملعقة صغيره زعفران منقوع أو لون أصفر .
    ملح – بهارات مشكله .


    الطريقة :

    يوضع اللحم بعد تقطيعه إلى قطع متوسطة في **ديه ونضع عليه ال**ادي والهيل والقرنفل والقرفه والبهارات والملح ويغطى ويترك بالثلاجه لمدة ساعتين . يقطع البصل إلى دوائر ويقلى بالزيت حتى يصبح بني اللون يوضع على ورق خاص لمص الزيت . يوضع البصل والثوم والزنجبيل وكأس ماء بالخلاط الكهربائي ويخلط . يوضع اللحم بقدر ونضع عليه خليط البصل والثوم ويوضع على نار متوسطة ويغطى ويترك . يسلق الرز مع إضافة الملح والزيت نصف سلقه ثم يصفى من الماء . إذا قارب اللحم من النضج نضع فوقه الرز دون تحريكه يصب فوق الرز حوالي كأس ماء مغلي ويرش الزعفران أو الصبغة الصفراء على الوجه إذا تشرب الرز الماء يغطى ويترك على نار هادئة حتى نحصل على حبة طويله يقلب بصحن التقديم .
    ملاحظة :
    يجب عدم ترك الرز على النار فترة طويله لكي لا يلتصق اللحم بقاع القدر





    الأرز البرياني الهندي (1)

    المقادير:

    دجاجة مقطع صغير
    **دة
    بهارات صحيحة
    بهارات ناعمة مشكلة
    ورق الغار
    زيت
    نعناع اخضر مقطع
    ك**رة خضراء مقطعة
    **ادي عدد 2
    رز (الكمية حسب الرغبة)
    بصل صغير
    طماطم عدد 4 مقطعة صغيرة
    بهارات هندية (جرام مسالا) فلفل حار حسب الرغبة
    ثوم
    زنجبيل مطحون



    الطريقة:

    - نحمس البصل حتى يتشقر ثم نضع البهارات الصحيحة + الثوم والزنجبيل
    - ثم نضيف الدجاج ونحمسه مع اضافة ال**ادي والطماطم والبهارات الناعمة ونحمس الخضرة معها
    - وبعدها نضيف الرز بعد ان نغسله جيدا ويغطى بالماء والملح وننتظر حتى يتسبك







    انا:الله عليكي فنانه والله
    بجد ميررررررررسي اوووووي علي وجودك في البرنامج بس انتي مقولتيش رايك في الفكرة؟؟


    طيف:وشكرا ريم بجد كل موضيعك جميلة منى ارق التحيات ليكي

    انا: ميررررررررررررررسي

    والحلقة خلصت خلاااااااص

    استنوا متمشوش

    تعالوا هنا كده

    قربوا من الشاشة

    كمان

    ايوة كده

    لا مفيش حاجة بشتغلكم بس



    واستنواااااا الحلقة الخامسه باذن الله

  7. #17
    تاريخ التسجيل
    20 - 11 - 2007
    ساكن في
    الفيوم
    العمر
    42
    المشاركات
    3,063
    مقالات المدونة
    2
    النوع : ذكر Egypt

    افتراضي رد: برنامج حريقة الاعضااااء والبث مبااااشر&

    حاجة جميلة ولذيذة أوى وتفت النفس
    بس إيه دة كلة مكرونة ورز
    مفيش لحمة ولا إيه
    إممممممممممممم

  8. افتراضي رد: برنامج حريقة الاعضااااء والبث مبااااشر&

    ههههههههههههههههه
    حتاكلونا ولا ايه يا عوامي
    ههههههههههههههه
    لا طبعا في كل حاجه
    ودورك انت مخصوص حيكون فراخ ابسط يا عم
    نورت يا جميل بمرورك المميز

  9. #19
    تاريخ التسجيل
    8 - 11 - 2007
    ساكن في
    فى عالم غريب بالنسبالى
    المشاركات
    7,708
    النوع : ذكر Egypt

    افتراضي رد: برنامج حريقة الاعضااااء والبث مبااااشر&

    تسلمى يا كميلة

    على الموضوع الجميل ده

    وفكرة جامدة ولذيذة جدا


  10. افتراضي رد: برنامج حريقة الاعضااااء والبث مبااااشر&

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة treka777 مشاهدة المشاركة
    تسلمى يا كميلة


    على الموضوع الجميل ده

    وفكرة جامدة ولذيذة جدا
    تسلم انت يا كميل علي المرور المميز

    نورت والله

 

 
صفحة 2 من 3 الأولىالأولى 123 الأخيرةالأخيرة

معلومات الموضوع

الأعضاء الذين يشاهدون هذا الموضوع

الذين يشاهدون الموضوع الآن: 1 (0 من الأعضاء و 1 زائر)

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

ضوابط المشاركة

  • مش هتقدر تضيف مواضيع جديده
  • مش هتقدر ترد على المواضيع
  • مش هتقدر ترفع ملفات
  • مش هتقدر تعدل مشاركاتك
  •  
جميع الحقوق محفوظة لمنتديات مصراوي كافيه 2010 ©