شكرا ساندرا ،أنا فعلا بحب أخزن كللللللللللللللللل حاجة فى الفريزر و كنت بخزن الفول ده من غير سلق و بيطلع جميل بس هجرب طريقتك ان شاء الله
مشكورة لمجهودك
نحضر الفول ونقوم بغسله بالماء جيدا للتخلص من التراب و بتنظيفه جيدا من العروق او الخيوط الي بتكون على أطرافه
واذا كانت حبت الفول كبيره و حسينا انها قاسيه بنفرغ حبات الفول من الداخل وبنحتفظ بحبات الفول وبنتخلص من القشرة
قطعي الفول بالججم الي بتفضليه
في طنجرة على الغاز ضعي ماء ودعيه يغلي ثم ضيفي ملعقتين ملح وملعقة سكر "ملعقة طعام "
وهون السر بالسكر السكر بحافظ على اللون الاخضر الناصع للفول او الباميا مابتغير لوونه ابدا
حركيه كويس وضعي صحن زجاج على الوجه لجعل الفول يفضل تحت الماء وينضج بنفس الدرجه جميعه
واتركيه يغلي لثلاث دقائق فقط
ارفعي الفول من الماء الحار وضعيه في ماء مثلج او بارد جدا ليوقف عملية نضوج او استواء الفول
فنحن لانريد المبالغه في استوائه ليكل سواائه في الطبخ وبكون الذ واطيب
دعيه لمده سااعه في الماء ثم صفيه جيدا
بعد ذلك قومي بتعبئة الفول في أكياس حسب الكميه الي تحتاجيها في الطبيخ
انا شخصيا 400 غرام تكفي لاعداد وجبتنا
ثم احكمي أغلاق الاكياس وضعيها في الفريزة وممكن استخدامها بعد سنه واللوم يفضل اخضر رااائع
شوفوا بنفسكم
منقووول للفائده
شكرا ساندرا ،أنا فعلا بحب أخزن كللللللللللللللللل حاجة فى الفريزر و كنت بخزن الفول ده من غير سلق و بيطلع جميل بس هجرب طريقتك ان شاء الله
مشكورة لمجهودك
طريقتى المتواضعة:أغسله و انظفه زى الصور بتاعتك و بعدين أقطعه و أقسمه وجبات،و ممكن بلاش تقطيع لكن أفصصه يعنى أقشره من القشرة الخارجية تحسبا لو كانت صعبة النضج..و وقت الطهى أتركه يهدأ ثم أطبخه بصلصة الطماطم، أو بصلصة خضراء زى القلقاس،أو أضع شوية منه فى الأرز مع بصلة مبشورة و توابل و أتركه ينضج كأنه أرز عادى .و اتفضلى معايا![]()
شكرا كتير لالك
يا رب يخليكى
وهيكى بردو بتقدرى تحفظيه بالفريزر كمانى ولا للطبخ عالسريع
هادا من ماما السؤال هههه
حبيبتى ..حفظ أى خضار أو فاكهة بالفريزر يعتبر جزء من نضجه يعنى مش هياخد وقت
يا رب أكون فاهماك و تكونى فهمتى قصدى وانا فى خدمتك و خدمة الماما وأوصله للبيت كمان
أنا موجودة لأى سؤال تانى(على انى خبرة يعنى ههههههههههه)
مشكوره يا عسل علي الفكره الرائعه وبارك الله فيكي
شكرا كتيير للمساعدةطريقة حلوة وسهلة
الذين يشاهدون الموضوع الآن: 1 (0 من الأعضاء و 1 زائر)