يا لذيذ يارايق اية دة يابنتى على كدة انتى طباخة شاطرة
بجد مش عارف اقولك اية على الحاجات اللى تفتح النفس دى
انا شكلى هتقل فى الاكل اوى انهارضة بس طبعا هتخيل الاكلة دى
تسلم ايدك
شرائح الدجاج المشوية مع صلصة الفليفلة والكزبرة
المقادير:
- 6 أفخاذ دجاج، مشطورة إلى نصفين 650 غ
- صلصة الفليفلة والكزبرة
- 8 بصلات خضراء، مفروم
ة خشناً
- 3 فصوص ثوم، مقطعة إلى أرباع
- 3 رؤوس فليفلة حمراء حريفة طازجة، مفرومة خشناً، ربع باقة من أوراق الكزبرة الطازجة
- ملعقة صغيرة من السكر
- ملعقة طعام من صلصة السمك
- ربع كوب من عصير الليمون
- سلطة الحمص
- نصف كيلوغرام من الحمص المسلوق والمصفى من الماء
- حبتا بندورة متوسطتان، مفرومتان خشناً
- رأسان من البصل الأخضر، مفرومان ناعماً
- ملعقتا طعام من عصير الليمون
- كوب من الكزبرة الطازجة المفرومة خشناً
- ملعقة طعام من زيت الزيتون
طريقة التحضير:
- تحضر صلصة الفليفلة والكزبرة بهرس البصل، مع الثوم، والفليفلة الحريفة، والكزبرة والسكر للحصول على مزيجمفروم ناعماً.
- تضاف الصلصة والعصير ويهرس الكل جيداً.
- يشوى الدجاج على دفعات فوق الفحم أو على مصبّع ساخن مدهون بالزيت حتى ينضج تقريباً.
- تدهن قطع الدجاج بصلصةالكزبرة أثناء الطهو أو بعد الانتهاء منه.
- تخلط مكونات سلطة الحمص مع بعضها في وعاء كبير.
- تقدم سلطة الحمص مع الدجاج وتوزع فوقها بقية صلصة الكزبرة والفليفلة.
يا لذيذ يارايق اية دة يابنتى على كدة انتى طباخة شاطرة
بجد مش عارف اقولك اية على الحاجات اللى تفتح النفس دى
انا شكلى هتقل فى الاكل اوى انهارضة بس طبعا هتخيل الاكلة دى
تسلم ايدك
التعديل الأخير تم بواسطة khalouda ; 24 - 4 - 2009 الساعة 03:42 PM
هههههههههههههههههه
بالهنا والشفا
وتقل براحتك كمان
يسلموو على مرورك الحلو
وتسلمى يا مدام منى على مروروك الاحلى من الحلا
thanks for you
الذين يشاهدون الموضوع الآن: 1 (0 من الأعضاء و 1 زائر)