كفايه بس انها منكاتمنى أن الاطباق اللزيزة تكون عجبتكم وبلهناء والشفاء
تسلم ايديكي ماما مني
**
انا جيبالكم النهاردة اكتر من طريقة للجمبـــــــــرى
كفتة الجمبرى بالارز
المقاديركيلو جمبرى مقشر
كوب ارز مطحون
ستة فصوص ثوم
بصلة
ملح -فلفل اسود ناعم-كمون- شطة
خضرة (بقدونس -كسبرة شبت )
ولعمل الصلصة ( كوبان طماطم - ثوم- وزيت )
الطريقة
-افصلى ربع كمية الجمبرى واخلطى الباقى مع كل المكونات واضربيهم فى الكبة
2-دقى ربع كمية الجمبرى دق خفيف وضفيهم الى الخليط واعجنيهم
3- يشكل اصابع ويقلى فى الزيت
4-نصف الكمية تقدم فى طبق مع البقدونس
5- والباقى يوضع فى صلصة الطماطم
6-لعمل الصلصة (سخنى قليل من الزيت ويضاف الثوم المفرى حتى يصفر ضيفى الطماطم وتبليها
بقليل من الملح والفلفل والكمون وشطة حسب الرغبة ) 1
يقدم هناء والعافية..
التتبيله ..
الجمبرى المقلى
المقادير :
روبيان مقشر والكميه على حسب عدد الافراد بس وانت بتقشريه احرصي على ترك الذيل سليم..
عبارة عن ملعقه ثوم مفروم/ملعقه مايونيز/رشه فلفل اسود وكمون وكزبرة جافه/ملعقه صغيرة ملح/عصير ليمونه
وتترك في التتبيله على الاقل ساعتين.
وبعد ذلك يقلى في زيت غزير وحارالى ان يصبح ذهبي اللون .. ثم ينشل من الزيت ونتركه حتي يتصفى من الزيت الزائد ..
ثم تغمس في الدقيق والبيض والبقسماط ..
يقدم هناء والعافية..
المقادير:
-ورقتان من الكرفس .
-ورقتان من الكزبرة أو الشبت الأخضر .
-ملعقتان كبيرتان من عصير الليمون .
-ملعقة صغيرة من الكمون .
-نصف كيلوجرام من الجمبري الكبير الحجم (غير مقشّر) .
-ملح وفلفل حسب الرغبة .
-حبتان من الليمون مقطعتان إلى شرائح .
-حبتان من الطماطم الكبيرة الحجم مقطعتان إلى شرائح .
-حبة من الفلفل الأحمر الحار (حسب الرغبة) .
-حبتان من البصل مقطعتان إلى شرائح .
4 فصوص من الثوم .
الطريقة :
-تقطّع فصوص الثوم والفلفل الحار إلى شرائح سميكة.
-ينظّف الجمبري ويغسل جيداً ، ثم يتبّل بالملح والفلفل والكمون وعصير الليمون ، ويقلّب ليمزج جيداً.
-ترصّ شرائح البصل في صينية معدنية أو طاجن للفرن ، ويوضع الكرفس والشبت فوقها.
-يرصّ الجمبري فوق الخضر، ويضاف الثوم والفلفل الحار، وتوزّع شرائح الطماطم والليمون.
-يحمّى الفرن إلى حرارة 220 درجة مئوية، ثم توضع الصينية في الفرن وتغطى لمدة 10 إلى 15 دقيقة ، ليزال الغطاء بعدها وتترك لتطهى مدة 10 دقائق أخرى.
يقدم هناء والعافية..
الشوربة الصينية
(جمبري ومشروم)
المقادير
كيلو جمبري (جامبو)
ذرة حلوة بالكريمة
علبة فطر (مشروم) صغير متكامل الحبات
بهارات لسلق الجمبري
(2حب هيل أو حبهان - عود قرفة - ورق لورى - فلفل اسود)
كوب قشطة مخفوقة
نشا مذوب بالماء
(حسب الحاجة لتغليظ القوام)
ماء لسلق الجمبري تقريباً كوبين
الطريقة
يسلق الجمبري مع البهارات لمدة ربع ساعة
مع ملاحظة لف البهارات بشاشة لنزعها بعد الانتهاء منها
ثم نضيف القشطة والذرة والفطر ونتركهم لمدة 10 دقائق
ثم نضيف النشا مع التقليب الجبد حتى الغليان
وترفع من النار وتزين حسب الرغبة وتقدم ساخنة
يقدم هناء والعافية..
شوربة سي فود مع الجمبرى
المقادير
زيت زيتون
سمك مقطع قطع كبيرة
جمبري بالقشر
جمبري مقشر
قواقع
(بقلويز)
كابوريا
بصل
جزر
ثوم مفروم
ملح
فلفل أسود
كمون
زنجبيل مطحون
بابريكا
روز ماري طازج
جوزة الطيب
زعتر طازج
بطاطس مكعبات
حليب
مرقة
زعتر مطحون
شبت
الطريقة
يسخن قليل من الزيت في وعاء على النار
ثم يضاف السمك والجمبري بالقشرة
ويقلب حتى يحمر لونه.
ثم يرفع السمك والجمبري من الوعاء
ويحمر البصل في نفس الوعاء،
ويضاف إليه الجزر والثوم
ويتبل بالملح والفلفل والكمون والزنجبيل والبابريكا.
ثم تضاف القواقع وجوزة الطيب، ثم تقلب المحتويات.
تقطع الكابوريا أنصاف وتضاف
ثم يضاف إليه الروز ماري والزعتر والبطاطس
يضاف الجمبري المقشر والسمك والجمبري بقشره المحمر
والحليب والمرقة.
تتبل المحتويات بالزنجبيل والبابريكا
والملح والكمون والزعتر والشبت وزيت الزيتون،
ثم يغطى الوعاء ويترك حتى تنضج المحتويات
وتزين وتقدم
يقدم هناء والعافية..
جمبرى جاااامبو بلبقصمات
آلٍمَقآآدِيَرٍْ :
9 جمبرى جااااامبو منظف ومقشر
رشة ملح ..
رشَة فلفلْ أسَودْ ..
عصير 1 ليمون ..
فص ثوم مفروم ..
شوية زنجبيل مفروم ..
مَقآآدِييرْ آلبقسُمَآطْ
كوبين بقسماط ..
1ملعقة شاي ثوم بودرة ..
2 ملعقة شاي بصل بودرة ..
1 ملعقة شاي أوريجانو ..
½ ملعقة شاي ملح ..
½ ملعقة شاي فلفل أسود ..
½ ملعقة شاي بابريكا ..
ملعقة طعام جبن بارميزان ..
½ ملعقة شاي ملح الكرفس ..
2 بيض للتغميس ..
آلٍطَرٍيَقٍهٌٍ :
· اخلطي مقادير البقسماط مع بعض جيدا ..
· اخفقي البيض في وعاء منفصل ..
· تبلي الجمبري بالملح والليمون والفلفل والثوم والزنجبيل ..
· اتركيه مدة 30 دقيقة أو طوال اليوم ..
· اغمسيه في البيض ثم دحرجيه في البقسماط ، اغمسيه مرة أخرى في البيض ثم البقسماط ..
· ضعيه في الثلاجة مدة 15 دقيقة.
حمريه في زيت غزير ..
يقدم هناء والعافية..
كفايه بس انها منكاتمنى أن الاطباق اللزيزة تكون عجبتكم وبلهناء والشفاء
تسلم ايديكي ماما مني
**
روعه يا مامامنى والله وصفات كلها تفتح النفس (وبلاش انا بالزات تتفتح نفسي)
انا بكرة والله كمان حعمل سبيط بقى وشوربة سمك ويوم عصيب لوحديلاول مرة)
هما دول اهل اسكندرية العثاثيل ملوك السمك
تسلمي يا حبيبة قلبي يارب يخليكي لينا
اللهم اني استودعتك اياه يا من لا تضيع ودائعه فاحفظه لي من كل سوء
..
اذكروني بالخير
قران يتلى اناء الليل واطراف النهار
http://www.tvquran.com
البحث على جميع مواضيع العضو كابوس الحرامية
تسلم أيدك
الجمبرى ده حبيبى بكل أصنافه
ولا المسلوق باليمون والكرفس والبصل والثوم والكمون
أممممممممم أعمل أه دلوقت
الذين يشاهدون الموضوع الآن: 1 (0 من الأعضاء و 1 زائر)