...............
بسم الله الرحمن الرحيم.......................
اليوم جايبتلكم اكله مقبلات طعمها روعه ايجنن....
..جربوها والله والله م راح تندموا
المقادير: بطاطا
شويه معدنوس
راس واحد كفايه بصل اخضر
شويه كزبره
لحم مفروم
ملح وبهارات
...............تغطيسه البطاطا...............
بيض
ثوم
كمون ملح
خبز محمص مطحون"بقسماط"
زيت للقلى
..............الطريقه..........
انقشر البطاطا ونقطعها شرائح تكون غليظه شويه وبعديها كل شريحه نحزها بالنص لكن مش للنهايه يعنى ثلاث اربعاها عشان نبوا نحشوها
توا انوتوا الحشوه واللى هى مفروم+معدنوس+كزبره+بصل اخضر+ملح وبهارات
طبها المعدنوس والكزبره مفرومات وحتى البصل نفرموه
ونخلطهم.متسالونش عن الكميه بتاعت المعدنوس والتانيات.المهم كميه المفروم اتكون اكثر لما اتخلطيهم ببعضهم يعنى المعدنوس والكزبره والبصل شويه متكثريش منهم
توا ناخد البطاطا ونحشيها بالحشوه اللى درناها.
بعد هذا................
ناخذ البيض ونخلطه اكويس ونضيفله الثوم والكمون ولو مفيش كمون عادى وانظيف الملح والبهارات
ونحط البقسماط:""""الخبز اليابس المطحون::""""""بس منحطاش فوقهم انخلوه بصحن لوحده
طبعا انكونوا ولعنا تحتا الزيت عشان يسخن نحنا ونخلط بالبيض
المهم
ناخد البطاطا اللى حشينها ونغمسها كلها فى البيض وخلطته وبعديها نغلفها يعنى انغمسها بالخيز الميبس المطحون ونحطها بالزيت الساخن وهكى الى ان يتعبى كل طاجين القلى....
..............تنبيه................النار متكونش عاليه اتكون اقل من الوسط بشويه ......ونغطوه الطاجين عشان تستوى اللحمه والبطاطا...
بعد م تتحمر الجهه الاولى نقلبها على الجهه الثانيه ولما تتحمر انشيلها وانحطها فى الصحن............وتقدم....
والله والله الاكله هذه انا امجربتها ولزززززززززززززيزه جداااااااااا
بتمنى انكم اتجربوها
..................................تحياتى.... ....................
شكرا ليك ياBotaوبااااااااااااااااارك الله فيك
وشكرا على ردك اللطيف وبتمنى تجربها
تحياتى......................![]()
الذين يشاهدون الموضوع الآن: 1 (0 من الأعضاء و 1 زائر)