قهوتنا على الانترنت
صفحة 6 من 9 الأولىالأولى ... 23456789 الأخيرةالأخيرة
النتائج 51 إلى 60 من 88
  1. #51
    الصورة الرمزية mona roshdi
    mona roshdi غير متواجد حالياً المشرفه المميزه للأسلامي العام والصوتيات والمرئيات الاسلامية
    تاريخ التسجيل
    27 - 6 - 2008
    ساكن في
    خلف دائرة الأحذان
    المشاركات
    12,425
    مقالات المدونة
    1
    النوع : انثيEgypt

    افتراضي

    وبألف صحة وعافيةواتمنى تكون الاكلات السورية نالت اعجابكم

    انتظرونى مع بلد آخر




  2. #52
    الصورة الرمزية mona roshdi
    mona roshdi غير متواجد حالياً المشرفه المميزه للأسلامي العام والصوتيات والمرئيات الاسلامية
    تاريخ التسجيل
    27 - 6 - 2008
    ساكن في
    خلف دائرة الأحذان
    المشاركات
    12,425
    مقالات المدونة
    1
    النوع : انثيEgypt

    افتراضي

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة الفتاة الصغيورة مشاهدة المشاركة
    ياسلام ياأستاذه منى
    دلوقتي فتحتيلي نفسي بجد
    ايه ده اكل السوري المفضل عندي طبعا
    وانتي والله عرفتي تختاري
    والله في اشياء مابعرف اطبخها وهلأ عرفت طبعا
    بجد شكرا الك كتير
    هتعلم عشان اطبخ برمضان
    حبيبة قلبى يارب ماتحرم منك ابدااا ولا من كلامك الحلو الجميل
    وزوقك واخلاقك العالية
    يبارك فيك ربنا

    وانا تحت امرك والقادم اجمل أن شاء الله وكلة سهل جداااا
    جزاك الله خيرااا

    اختك منى رشدى

    التعديل الأخير تم بواسطة mona roshdi ; 7 - 8 - 2009 الساعة 07:20 PM

  3. #53

    افتراضي

    ايه الجمال ده

    و الله مجهود يستاهل دعوات بالخير عدد حروف ما كتبت من كلمات

    ربنا يحفظك من كل شر و يديم عليكى الصحة

    و يجعل كل ما كتبتيه فى ميزان حسناتك

    شكرا يا أحلى موناليزا فى الدنيا

    لى عودة للنقل ان شاء الله




  4. #54
    تاريخ التسجيل
    27 - 7 - 2008
    ساكن في
    فى دنيا اقترب زوالها
    المشاركات
    150
    النوع : انثيEgypt

    افتراضي

    يعنى انا بقالى كتير ما دخلتش المنتدى

    بس بجد لو كل المواضيع بالمجهود ده هيبقى احسن منتدى

    تحفه تسلمى
    بس فين المطبخ المصرى ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

    دا اهم واحد
    بس كل اللى هاتيجبيه حلو
    بس انا كدا جوعت
    و خلاص اول يوم رمضان عندك

  5. #55
    الصورة الرمزية mona roshdi
    mona roshdi غير متواجد حالياً المشرفه المميزه للأسلامي العام والصوتيات والمرئيات الاسلامية
    تاريخ التسجيل
    27 - 6 - 2008
    ساكن في
    خلف دائرة الأحذان
    المشاركات
    12,425
    مقالات المدونة
    1
    النوع : انثيEgypt

    افتراضي

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة botta مشاهدة المشاركة
    ايه الجمال ده

    و الله مجهود يستاهل دعوات بالخير عدد حروف ما كتبت من كلمات

    ربنا يحفظك من كل شر و يديم عليكى الصحة

    و يجعل كل ما كتبتيه فى ميزان حسناتك

    شكرا يا أحلى موناليزا فى الدنيا

    لى عودة للنقل ان شاء الله



    كل عام وانت بخير وصحة وسعادة
    ويعود عليك ان شاء الله رمضان انت واسرتك الكريمة بلصحة والسعادة
    أختى انار الله طريقك باللأيمان وكللة بلعمل الصالح وبلغك ونحن الشهر الكريم
    بارك الله فيك وحفظك وشرفتى الموضوع المتواضع ومنتظراك دائما
    اختك منى رشدى
    [
    التعديل الأخير تم بواسطة mona roshdi ; 9 - 8 - 2009 الساعة 11:32 PM

  6. #56
    الصورة الرمزية mona roshdi
    mona roshdi غير متواجد حالياً المشرفه المميزه للأسلامي العام والصوتيات والمرئيات الاسلامية
    تاريخ التسجيل
    27 - 6 - 2008
    ساكن في
    خلف دائرة الأحذان
    المشاركات
    12,425
    مقالات المدونة
    1
    النوع : انثيEgypt

    افتراضي

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة عروسة النيل مشاهدة المشاركة
    يعنى انا بقالى كتير ما دخلتش المنتدى

    بس بجد لو كل المواضيع بالمجهود ده هيبقى احسن منتدى

    تحفه تسلمى
    بس فين المطبخ المصرى ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

    دا اهم واحد
    بس كل اللى هاتيجبيه حلو
    بس انا كدا جوعت
    و خلاص اول يوم رمضان عندك
    بااارك الله فيك ويخليكى ومش يحرمنى منك ابداااا
    انت تشرفى اسكندرية كلها وتنوريهاااا واهلا بيكى وسهلا
    والله منورة حبيبة قلبى لك كتير مش دخلتى
    اتمنى رمضان يعود عليكى واسرتك بلخير والحب
    وشكراااا لكلامك الطيب من انسانة طيبة

    اختك منى رشدى

  7. #57
    الصورة الرمزية mona roshdi
    mona roshdi غير متواجد حالياً المشرفه المميزه للأسلامي العام والصوتيات والمرئيات الاسلامية
    تاريخ التسجيل
    27 - 6 - 2008
    ساكن في
    خلف دائرة الأحذان
    المشاركات
    12,425
    مقالات المدونة
    1
    النوع : انثيEgypt

    افتراضي


    ~*¤®§(*§ أكلات رمضان من كل البلاد§*)§®¤*~ˆ°






    النهاردة حنتكلم عن بلدنا الحبيبة مصر أم الدنيا والعادات المتبعة فى رمضان



    رمضان في مصر

    أهم ما يميز رمضان في مصر مدفع الإفطار




    حيث تؤكد كثير من الروايات التاريخية أن والي مصر "محمد علي الكبير"

    كان قد اشترى عددًا كبيرًا من المدافع الحربية الحديثة في إطار خطته لبناء جيش مصري قوي،

    وفي يوم من الأيام الرمضانية كانت تجري الاستعدادات لإطلاق أحد هذه المدافع كنوع من التجربة،

    فانطلق صوت المدفع مدويًّا في نفس لحظة غروب الشمس وأذان المغرب من فوق القلعة الكائنة حاليًا

    في نفس مكانها في حي مصر القديمة جنوب القاهرة،

    فتصور الصائمون أن هذا تقليد جديد، واعتادوا عليه،

    وسألوا الحاكم أن يستمر هذا التقليد خلال شهر رمضان في وقت الإفطار والسحور، فوافق،

    وتحول إطلاق المدفع بالذخيرة الحية مرتين يوميًّا إلى ظاهرة رمضانية مرتبطة بالمصريين كل عام،

    ولم تتوقف إلا خلال فترات الحروب العالمية.

    ويستقر المدفع الآن فوق هضبة المقطم، وهي منطقة قريبة من القلعة،

    ونصبت مدافع أخرى في أماكن مختلفة من المحافظات المصرية.

    وما يميز مصر أيضا موائد الرحمن



    التي يبدأ العمل فيها قبل رمضان بعدة أيام لتكون جاهزة لاستقبال ضيوفها من الصائمين مع أول أيام شهر رمضان الكريم؛

    حيث تقام الخيام القماشية مستندة على أوتار من الخشب،

    ويتم تصميمها بحيث تسمح بالتهوية وتمنع المارة من رؤية روادها.

    وكما يقول إبراهيم عناني عضو اتحاد المؤرخين العرب بجريدة "الأهرام" المصرية

    أن داخل محافظات مصر يتم الاحتفال برمضان بطرق مختلفة فنجد في محافظة الغربية أن عددا من النساء يقمن بمهنة المسحراتي .

    في حين يحرص سكان منطقة "بسيون" على تناول وجبة الفسيخ المملح والرنجة

    في آخر يوم من شهر شعبان ويطلقون على هذه العادة "الشعبنة"

    أما في قرية "ميت يزيد" بالغربية فيتناول أهلها إفطار اليوم الأخير من رمضان وسط المقابر

    في احتفالية جماعية ويشترط أن يتضمن الإفطار الحمص والبيض.

    وفي محافظة بورسعيد يحرص الأهالي على تناول البط في أول أيام الشهر

    ويتبارى نساء المناطق الشعبية على تربية البط قبل بداية رمضان بعدة شهور..

    وفي مدينة "بلطيم السياحية" يحرص الأهالي على أن يتضمن إفطار اليوم الأول من شهر رمضان الفول النابت.


    ولا يعرف أهل مطروح المسحراتي في حين يرتبط المسحراتي في معظم محافظات مصر بشهر رمضان ارتباطا وثيقا.

    على أضواء الشموع .. بين ارق الوروود سيكون الافطارأجمل وأمتع بكم ومعكم



    السفرة الرمضانية فى مصر


    أنواع مختلفة من الشوربات لكل الازواق





    وهنبدأها بشوربة الدجاج



    شوربة الدجاج بالمكرونة


    المقادير


    1 كيلو جرام من الدجاج المخلي
    3 ملاعق كبيرة صويا صوص
    4 كوب من مرق الدجاج (الشوربة بتاعتنا)
    1 ملعقة كبيرة من الزنجبيل
    350 جرام مكرونة سباجتي بالبيض
    (أو المكرونة شرائط الطويلة بالبيض)
    (أو مكرونة رفيعة زي الاسباجتي بس أرفع وأطول لو عرفتوا تجيبوها هاتوها)
    1 ملعقة صغيرة ملح

    الطريقة

    يقطع الدجاج الى قطع صغيرة على شكل مكعبات
    يوضع مرق الدجاج وقطع الدجاج
    والزنجبيل المفروم والملح وصلصة الصويا
    في وعاء كبير حتى يغلي
    يغطى الوعاء وتحفف النار
    ويتابع الطهو مدة ساعة واحدة حتى ينضج الدجاج
    يغلى الماء وتضاف إليه المكرونة
    وتترك لمده 5 دقائق
    وترفع المكرونة وتغسل وتصفى
    وتضاف إلى مرق الدجاج وتقلب حتى تمتزج مع المحتويات
    وتترك لمدة 5 دقائق وتقدم ساخنة


    شوربة الدجاج بالمشروم



    المقادير

    2 فيليه دجاج تقطع شرائح
    2 مشروم أسود مجفف
    (ينقع في كوب ماء ويقطع شرائح)

    الصلصة:
    2 كوب ماء
    2 فص ثوم يدق مع نص ملعقة كزبرة ناشفة محموسة ومجروشة
    3 ملعقة صويا صوص
    ملعقة صلصة المحار و أخرى خل احمر
    (صلصة المحار تباع بلسوبر ماركت وكارفور)
    زيت السمسم ملعقة
    م نشاء مذابه بقليل من الماء

    الطريقة

    تخلط جميع مقادير الصلصة ماعدا النشا
    تنشف قطع الدجاج على النار
    ثم تضاف لها الصلصة
    وتترك تغلي على نار هادئة لفترة ثم يضاف إليها المشروم
    وندعها تغلي إلى أن ينضج الدجاج
    وبعدها يضاف محلول النشا
    مع التحريك المستمر حتى تثخن وتقدم ساخنة


    شوربة الدجاج بالمشروم العادية


    المقادير

    250 جم عيش غراب مقطع قطعاً صغيرة
    100 جم قطع من لحم الدجاج
    50 جم بصل مفروم
    25 جم ثوم مهروس
    20 جم زيت ذرة - توابل

    الطريقة

    يحمر الثوم والبصل المفروم فى زيت الذرة

    ثم تضاف قطع الدجاج وتحمر على نار هادئة
    ويضاف 5 فنجاين ماء وتغلى المكونات لمدة ساعة

    قبل تمام النضج يضاف عيش الغراب إلى الحساء
    ويقدم ساخناً

    يمكن استبدال الدجاج بقطع اللحم
    أو إضافة خضار إلى الشوربة

    توضع داخل فرن ساخن وتحمر وتقدم مع الطماطم وبعض العصير

    وهى وجبة مفيدة جداً وخاصة فى الرحلات والنزهة ولأطفال المدارس..


    شوربة الرافيولي




    المقادير

    قطع لحم بدون دهن
    6 كؤوس ماء حار
    مغلف من مكرونة الرافيولي
    (المعجنات المحشوه باللحم والجبن)
    كأسان خضار مشكله
    ملعقتي طعام بصل مفروم
    فصين ثوم مقطّع بشكل رقيق
    طماطم مقطع
    ملح وفلفل اسود وتوابل
    صلصة طماطم
    كأس جبن أبيض او لبن زبادي صغير
    قطّع جبن بارميزان

    الطريقة

    ضعي اللحم في قدر مع القليل من الزيت
    مع التحريك من حين لآخر حتى يتغير لونها
    ثم أضيفي لها الماء الحار واتركيها لتنضج .
    عندما تنضج أضيفي لها الرافيولي
    والصلصة والخضار والبصل والثوم والطماطم
    والملح والتوابل
    وقلبيهم جيدا مع التحريك من حين لآخر.

    ثم غطّيها واتركيها لتنضج حوالي 15 دقيقة
    مع التحريك من حين لآخر
    حتى تنضج المكرونه ويغلظ المزيج.
    أضيفي له الجبن الأبيض
    وقدميها في الأطباق وزينيها بجبن البارميزان


    شوربة الذره



    المقادير

    دجاج مسلوق ومخلي ومقطع لشرائح رفيعة جدا
    واحتفظي بالمرق
    ملعقتين او ثلاث ملاعق نشأ - محلولة بالماء -
    وإن لم يوجد لديك بإمكانك استبداله بملعقتين دقيق..
    تحرك مع الدجاج وقليل من المرق قبل إضافة بقية المرق..

    ملعقة سكر و وملعقة ملح..
    (المقدار على حسب الرغبة إن اردتِ أن تكون الشوربة بطعم حلو أضيفي زيادة سكر)
    كريمة الذرة (ذرة مهروسة)
    بياض بيضة


    الطريقة
    نضع المرق على النار إلى أن يغلي ثم نضع عليه جميع المقادير السابقة..
    ونتركه إلي أن تثخن الشوربة وينضج الخليط
    ثم نرفعه عن النار
    ثم نضع بياض البيض عليها ونحركه سريعاً بالشوكة

    على فكرة الشوربة دية فى منتهى الطعامة أعمليهااا وأدعيى لمنى رشدى


    شوربة سجق الدجاج واللفت



    المقادير

    ملعقة كبيرة زيت زيتون
    بصلة مقطعة مكعبات
    2 ف ثوم مفروم
    ربع ملعقة شاي فلفل أحمر
    5 حبات بطاطس تقطع مكعبات (1/2 بوصة)
    3 أكواب مرق دجاج
    حبة لفت مقطعة
    12 قطعة سجق دجاج تقطع إلى أنصاف حلقات

    الطريقة

    نسخن الزيت في إناء كبير على نار متوسطة
    ثم نضيف البصل ونشوحه من 2 إلى 3 دقائقِ.
    ثم نضيف عليه الفلفل الأحمر والثوم ونقلب حتى نشعر بالرائحة حوالي دقيقة
    ثم نضيف البطاطس والمرقونتركهم حتى الغليان
    وبعدها نخفض الحرارة
    لنتركها تغلي ببطء حتى تنضج البطاطس
    حوالي من 10 إلى 15 دقيقة

    ثم نخلط نصف الشوربة في الخلاط ونعيدها في الإناء
    ونضيف إليها اللفت والسجق

    ونتركها تغلي حتى يذبل اللفت
    ثم ترفع من على النار وتقدم ساخنة


    شوربة كريمة المشروم



    المقادير

    علبتين فطر
    بصلة مفرومة
    2 فص ثوم مبشور
    2 ملعقة طحين
    2 كوب حليب
    4 أكواب مرقة الدجاج
    ملح وفلفل

    الطريقة

    قطعي المشروم إلى شرائح رقيقة
    وشوحي البصل والثوم في الزبدة
    حتى يذبلا ثم أضيفي المشروم وقلبيهم قليلا

    أضيفي الدقيق مع التقليب المستمر (عشان مايكلكعش)
    وأضيفي الحليب والمرق تدريجيا وسخني حتى الغليان

    خففي النار واتركي الشوربة تغلي 15 دقيقة مع التقليب
    صبيها في الأطباق وزينيها بالبقدونس


    شوربة المكرونة




    المقادير

    مكرونة على شكل قواقع (حوالي 250 ج)
    2 قطعة جزر متوسطة
    2 طماطم متوسطة مقطعة مكعبات
    بصلة مقطعة قطع كبيرة
    حبة بطاطس متوسطة
    2 كوسة متوسطة
    1/2 كوب مرقة دجاج
    1/2 كوب كرفس الأوراق فقط
    حبة فلفل أخضر مقطعة مكعبات
    3 ملعقة كبيرة زبد أو 4 ملاعق زيت
    ملح وفلفل

    الطريقة

    تقشر الكوسة والجزر والبطاطس وتغسل
    وتقطع إلى مكعبات صغيرة.
    يسلق كل نوع من الخضراوات على حدة
    لمدة حوالي 5 دقائق حتى تصبح نصف سواء
    تضرب الطماطم في الخلاط مع 1/4 كوب ماء

    يسخن الزيت أو السمن على نار متوسطة في إناء متوسط
    ويضاف البصل ويقلب لمدة دقيقة أو دقيقتين
    ثم تضاف الطماطم المعصورة والملح والفلفل
    تترك لتغلي لمدة 3-5 دقائق

    تضاف المرقة والخضراوات
    ومكعبات الطماطم والفلفل والكرفس والمكرونة
    وتترك لتغلي ثم تخفض النار وتترك حتى تنضج المكرونة
    ويضاف 1/2 كوب ماء مغلي
    إذا كانت الشوربة شديدة الكثافة.


    شوربة البصل الفرنسية
    ليها أكتر من طريقة بس دي جميلة أوي
    والطرق التانية هجيبها برضه ان شاء الله مش هسيبها



    المقادير


    4 ملاعق كبيرة زبد
    3 حبات بصل أصفر كبيرة
    ملعقة شاي سكر
    ملعقة كبيرة دقيق متعدد الأغراض
    ملعقة خل
    ملعقة صويا صوص
    3 فناجين مرق لحم بقري
    2 ملعقة شاي زنجبيل طازج مقطع
    أو 3/4 ملعقة شاي زنجبيل جاف
    ملح وفلفل أسود طازج
    رغيف فينو صغير مقطع قطع صغيرة
    1/4 كيلو جبن جراير أو رومي أو موتزاريلا
    مبشور على الفتحات الكبيرة

    الطريقة

    نذيب الزبد على نار هادئة في إناء متوسط
    ثم نضيف البصل
    ونحاول تقليبه بحيث يكون متساوي في الإناء
    حتى يكون على نفس درجة النضج
    ثم نرش السكر ونقلبه بحيث نمنع البصل من الالتصاق
    إلى أن ينعم ويصبح اللون بني ذهبي
    ويصبح الخليط كريمي
    حوالي ساعة
    ثم نرش الدقيق على البصل ويقلب ليمتزج
    ثم نضيف الخل والصوص الصويا
    والمرق والزعتر ونترك الخليط يغلي ببطء
    وهو مغطى جزئيا وليس بإحكام لمدة 30 دقيقة تقريبا
    للسماح للنكهات بالامتزاج
    ثم نظبط نكهة الملح والفلفل
    وفي أثناء ذلك نحمص الخبز ونغرف الشوربة في طواجن صغيرة
    ثم نضع فوق كل كل واحد قطعة أو اثنين من الخبز المحمص
    ونرش عليها كأس من الجبن المبشور
    ونضعها في الفرن حتى يذوب الجبن ويأخذ لون بني على الحواف
    ونراقب بعناية حتى لا يحترق الخبز
    ونخرجها من الفرن وتقدم فورا

    وأتمنى انها تعجبكوا لأنها بجد جميلة أوي
    جربوها على ضمانتي وحتقولو تسلم الايادى يامنى رشدى

    وممكن لما تعملوها تغيروا في المكونات زي ما تحبوا
    من غير عك ها؟ بس هي لذيذة بجد
    ممكن كمان تضيفولها شرايح لحم بقري بعد مانطبخه
    لحمة عادية اللي هي مع شوية ميا وملح وفلفل وبصل
    والمقادير أصلا فيها مرق اللحم البقري ده
    بتاخد طعم الشوربة وبتبقى جميلة الطعمين مع بعض
    بس تضيفوها عليها قبل الجبنة وتحطوها في الفرن هتطلع جامدة ان شاء الله


    بعد كده

    شوربة الفريك
    الفريك ده كلنا عارفينه صح؟؟
    شبه الغلة كده أو البرغل (عارفين البرغل؟ شبه الفريك)


    المهم



    المقادير

    3/4 كوب فريك
    1/4 كيلو لحم بقري بالعظم
    ماء مغلي
    ملح وفلفل حسب الرغبة
    عصير ليمون
    بصلة مشققة من الوسط


    الطريقة

    يغسل الفريك جيدا حتى نتخلص من الأتربة
    ونضعه فى إناء ونضع عليه الماء المغلي
    ويترك حتى يغلي مرة أخرى
    ثم نضيف اللحم البقري بعد تنظيفه والتخلص من الدهن
    ثم نضيف البصلة والفلفل ويترك على النار حوالي ساعة

    ثم نضيف الملح
    (خدوا بالكوا الملح مش في الأول)
    ويترك على نار هادئة
    مع التقليب المستمر من وقت لآخر حتى تنضج

    وعند التقديم نضع عليها عصير الليمون وتزين على حسب الرغبة
    ممكن بلبقدونس

    شوربة البطاطس




    المقادير

    4 حبات بطاطس متوسطة مقطعة مكعبات صغيرة
    2 فص ثوم مدقوق
    3 ملعقة بقدونس مفروم
    نصف اصبع زبدة
    3 إلى 4 أكواب مرق دجاج أو لحم حسب الرغبة
    ملح وفلفل
    3 ملعقة حليب بودرة

    الطريقة

    نذيب الزبدة ونضيف لها البطاطس
    على نار هادئة ونغطي القدر
    بعد نضوج البطاطس نضيف الثوم ونقلب
    ونرفعها من على النار
    ثم نضع البطاطس
    في الخلاط مع الحليب البودرة
    وكوب من المرق ونضربهم جيدا
    نعيد الخليط إلى القدر ونضيف باقي المرق
    ونتركها على نار هادئة
    ونقلب من وقت لآخر حتى لا تلتصق بالإناء
    ثم نضيف الملح والفلفل ونظبطهم
    ونزينها با
    لشبت أو ا
    لبقدونس المفروم ونقدمها

    شوربة البطاطس بالمكرونة




    المقادير

    1/4 كوب مكرونة
    2 حبة بطاطس مقطعة مكعبات
    كوب طماطم مفروم
    4 ملاعق كبيرة غلة أو قمح
    (الحبوب اللي بنعمل بيها البليلة)
    كوب بصل مفروم
    1/4 ملعقة صغيرة ثوم مهروس
    1 ملعقة كبيرة نعناع مفروم
    1/2 ملعقة صغيرة كاري
    7 أكواب ماء
    ملح وفلفل أسود
    2 ملعقة كبيرة زيت
    للزينة
    قشر ليمون وخبز بلدي مقطع مربعات صغيرة ومحمص

    الطريقة

    توضع البطاطس في إناء الماء على نار متوسطة
    مضاف إليها الطماطم والغلة والبصل
    حتى تنضج
    ثم تترك لتبرد قليلا وتخلط في الخلاط الكهربائي

    يحمر الثوم مع النعناع في الزيت
    ثم يضاف إليه خليط البطاطس والمكرونة
    ثم يتبل بالملح والفلفل والكاري
    ثم يترك على نار هادئة لمدة ساعة تقريباً.
    تزين الشوربة بقشر الليمون والخبز المحمص وتقدم


    شوربة الطماطم والفلفل الأحمر



    المقادير

    1/2 كيلو طماطم منزوعة القشرة
    بصلة حمراء مقطعة لشرائح
    فلفلة حمراء منزوعة البذر مقطعة لمربعات
    ملعقة زيت زيتون
    كوب متوسط من مرق الخضار
    ملح وفلفل اسود
    أوراق شبت
    قطع صغيرة فلفل أخضر للتزيين


    الطريقة

    ضعي الطماطم والفلفل الأحمر
    والبصل والشبت في صينية
    ثم رشيها بزيت الزيتون وأدخليها الفرن لمدة نصف ساعة تقريبا
    ثم أخرجيها وأضيفي إليها المرق واخلطيه مع المقادير
    وأعيدي إدخالها الفرن ثانية
    واتركيها غير مغطاة لمدة 20 دقيقة
    ثم اتركيها تبرد لمدة عشر دقائق
    وامزجيها في الخلاط الكهربائي
    حتى تحصلي على شوربة متجانسة
    ثم زينيها بقطع الفلفل وقدميها بالهنا والشفا





    شوربة العدس بلجزر



    طريقة عمل شوربة العدس بالجزر. طبق شوربة رائع على المائدة وخاصة في شهر رمضان.


    المقادير:

    • كوبين عدس اصفر
    • بصلة كبيرة مفرومة
    • حبة ثوم كبيرة مبشورة
    • 3 جزرات مبشورات
    • قطع من القرع (اختياري)
    • ملح و فلفل و كمون حسب الرغبة
    • رشة صغيرة صبغة زعفران

    طريقة التحضير:

    1. يقلى البصل في قليل من الزيت ,ويضاف اليه حبة الثوم ,و ثم الجزر , و العدس الأصفر , و يقلب المزيج قليلا , ثم يضاف لتر من الماء ويترك حتى يغلي مع التحريك المستمر .
    2. يضاف الفلفل و الملح و الكمون و قطع القرع اذا رغبتي . و يضاف بعض الماء اذا اصبحت الشوربة سميكة .
    3. بعد نضج العدس تأخذين من الشوربة كوب واحد و تخلطينه بالخلاط و تعيدينه الى القدر و اتركيه يغلي 5 دقائق حتى يكتسب القوام المطلوب و في النهاية اضيفي رشة صبغة الزعفران .




    شوربة الكوارع


    القاهرة: أكد الدكتور هشام عبد الباقى استشارى جراحة العظام أن شوربة الكوارع تساهم في علاج خشونة الركبة بجانب ممارسة الرياضة، مشيرا إلى أن المادة الجيلاتينية الموجودة بالكوارع تدخل فى العديد من عقاقير خشونة الركبة.


    طريقة التحضير

    تنظف الكوارع و تغسل جيدا وتشطف عدة مرات بالدقيق وتشطف ثانية وبعدها يشق الحافر ويكسر عظم الكارع بالعرض مع ملاحظة عدم انفصال أجزاء الكارع .( وممكن يقوم بلتقطيع الجزار)

    وممكن تبيض الكوارع وذلك بوضعها في ماء بارد يكفي لتغطيتها وترفع على النار حتى يغلي ثم يستغنى عن الماء ونكرر حتى تنظف ويبقى اللون ابيض .

    توضع الكوارع في ماء آخر ويضاف إليها بصلة وجزرة وبطاطس حبة واحدة وشوية كسبرة خضراء وحبهان(هيل أبو ريحة) وفلفل اسود حب والقرفة خشب ((وملعقة واحدة حلبة حصى وحبة واحدة كوسا ___ممكن الاستغناء عنهم)) ولا تنسى الجنزبيل الأخضر الطازج وملعقة واحدة نشاء مذابة في شوية موية حتى تكون سائله ومستكة وملح وتسلق حتى تنضج،

    (فكرة ودية بخبرتى)ترك الكوارع في مرقة السلق إلى وقت تقديمها حتى لا تسود في الهواء.

    طريقة تقديمها تقدم في صحن مع الليمون والشطوط ممكن تباسكو وشوية بصل أخضر أو ابيض وممكن ترشيها وتفتيها مع خبز اسمر ناشف(له طعم حلو ومايتعجن)

    مكن أن تشوح وتحمر في السمن وتقدم
    وممكن نزع العظم (وانأ لااويد نزع العظم لان له مزة وقرمشة ( ويقدم اللحم مع خلطة عصير الليمون والشطة وتقدم الشوربة في سلطانية مع عصير الليمون وملعقة سمن بلدي وفلفل اسود مسحوق ناعم.
    وأتحدى إن ماعضيت صوابعك معاها

    وأدعيلى فى النهاية وبألف هناء وشفاء


    تابعونى مع أحلى الاطباق المصرية
    والأطباق الرئيسية





    تــــــــابـــــــع
    التعديل الأخير تم بواسطة mona roshdi ; 15 - 8 - 2009 الساعة 05:03 PM

  8. #58
    الصورة الرمزية mona roshdi
    mona roshdi غير متواجد حالياً المشرفه المميزه للأسلامي العام والصوتيات والمرئيات الاسلامية
    تاريخ التسجيل
    27 - 6 - 2008
    ساكن في
    خلف دائرة الأحذان
    المشاركات
    12,425
    مقالات المدونة
    1
    النوع : انثيEgypt

    افتراضي


    الأطباق الرئيسية

    صينية الرقاق باللحم المفروم



    المقادير:
    رقاق.
    لحمه مفروم احمر.
    -2بصله متوسطه مفرومه جيدا.
    -ملح وفلفل اسمر حسب المذاق (2ملعه ملح صغيره,1ملعقه فلفل اسمر ).
    -1ملعقه سمن بلدي او زبده صفراء كبيره +3ملعق زيت
    -1 لتر شوربه ساخنه اي نوع شوربه.
    صنيه لعمل الرقاق.

    الطريقه :
    -الاول اللحمه المفرومه تتعصج


    نجيب البصله المفرومه تتزلها علي ملعقه سمن بلدي كبيره حتي تصبح لونها اصفر
    ونجيب اللحمه ونعد نقلب فيها ونحط الملح والفلفل معاها وبعدين نسيبها لحد متسوتي بتاع ربع ساعه


    --نجيب الصينية اللي هانعمل فيها الرقاق وندهنها بالسمن
    -نسخن الشوربه



    -نمسك الرقاق و نغطس في الشوربه من غير ما تلين و نحطها في الصينية و ندهنها بالسمنة أو نقطع عليها قطع صغيرة من الزبدة و بعدين نعمل طبقات تانية من الرقاق بنفس الطريقة حوالي 6طبقات
    ونضعها في الصينية بالشكل ده



    و نفرد فوقه طبقة من اللحم المعصج و بعدين نحط فوقه طبقات تانية من الرقاق بنفس الطريقة ( نسقيه بالمرقة و نحطه و بعدين ندهنه بالسمنة) لحد ما نعمل برده 6 طبقات و ندهن الوش بالسمنة جيدا
    بعدين نقسم الصينية كــده

    -ندخله فرن متوسط الحرارة لحد ما يبقى دهبي .

    ودة الشكل النهائى بعد تقطيعها ورصها فى طبق التقديم



    وبألف هناء وشفاء
    التعديل الأخير تم بواسطة mona roshdi ; 15 - 8 - 2009 الساعة 07:06 PM

  9. #59
    الصورة الرمزية mona roshdi
    mona roshdi غير متواجد حالياً المشرفه المميزه للأسلامي العام والصوتيات والمرئيات الاسلامية
    تاريخ التسجيل
    27 - 6 - 2008
    ساكن في
    خلف دائرة الأحذان
    المشاركات
    12,425
    مقالات المدونة
    1
    النوع : انثيEgypt

    افتراضي

    الديك الرومى بالصور








    ::المقادير والطريقة::
    1- نظفى و اغسلى جيداا الديك الرومى
    2- و تبليه من الداخل بالملح و الفلفل و الكمون
    و الروز مارى و البهارات
    3- ضعيه جانباا لتجهيز الخضروات
    الحشوه من الخضروات
    4- جهزى شويه خضارر زى الجزر و الكوسه و البصل
    و زبده سايحه و شويه فلفل مطحون و ملح و كمون و بهارات
    5- نخلطهم على بعض فى طبق و نحط عليها الملح و الفلفل
    و الكمون و الروز مارى و كل البهارات



    6- نضع جزء من حشوه الخضروات فى الديك الرومى
    ونقفل رجليه جيداا بالخيط



    7- لفى الخيط جيداا حول جسم الديك الرومى و اجنحته
    و ضعى الديك فوق شبكه معدنيه على صينيه الشواء
    او صنيه تيفال بهاا باقى الخضروات المجهزه مسبقاا
    مضاف اليها كوب كبير من الماء
    8- ادهنى الديك من الخارج بالزبده المذابه وبباقى
    الاعشاب و التوابل
    9- تاكدى ان جهه الصدر للديك لاسفل
    لان الصدرر هو اكثر الأجزاء التى تحتاج نضج
    لمده كبيره و حراره اعلى



    10- درجه حراره الفرن تكون ساخنه جداااا
    بعد 45 دقيقه ادهنى الديك بالسوائل الموجوده فى الصينيه
    حاولى ان تصلى الى الاماكن المخبأه بين الارجل و الاجنحه
    ثم اقلبى الديك على جانبه و ضعى ثانيه فى الفرن لمده نصف ساعه
    طبعاا اضيفى الى الخضروات ماء كلما لاحظتى قله الماء



    11- ثم كررى الخطوه السابقه ...و ضعى الديك على
    جانبه الاخر مع دهن جسمه من السؤال الموجوده
    12- ثم بعد نصف ساعه اخرى اقلبى الديك على ظهره
    ...الصدر للجهه العلياا مع دهن الديك من السوائل الموجوده
    13- بعد نصف ساعه اخرى و متابعه دهن الديك
    بالسوائل يتم نضج الديك تماماا

    14- نتركه خارج الفرن يبرد لمده نصف ساعه او ساعه
    ثم نبدأ بتقطيعه

    الخطوه الاولى
    قطع الجلد بين الافخاذ بسكين حاميه



    الخطوه الثانيه
    نفصل الفخذ عن الجسم من جهه المفصل



    نكرر هذه الخطوه مع الفخذ الثانيه
    هكذاا فصلناا الجزء السفلى فى جسم الديك عن الصدر
    افصلى ايضاا الاجنحه بقطعها بالسكين من المفصل
    بينها و بين الصدر

    الان اقطعى الصدر بسكين حامى على عظمه المنتصف




    اقطعى بالسكين و هى مائله بجوار العظمه من الخارج لتفصلى الصدر عن العظمه الصدر
    كررى الخطوه من الجهه الاخرى للصدر



    الان قطعى صدر الديك الرومى الى شرائح طوليه رقيقه
    بالسكين العاديه او بالسكين الكهربائى



    و مع طبق رز بالمكسرات و الكارى ........

    وأدعيى دعوة حلوة لأختك منى رشدى



    التعديل الأخير تم بواسطة mona roshdi ; 15 - 8 - 2009 الساعة 07:25 PM

  10. #60

    افتراضي

    والله يا استاذة لو انا بمصر
    لكنت عزمت نفسي عندك في رمضان يجي 29 يوم
    والله تسلم ايدك وانا عمال كل الصفرة شربة
    مفيش حاجة تسند طول الواحد
    ايه مني متقصدانا النهاردة ولا ايه
    الله يسعدك

    علي فكرة القلب اللؤلؤي بانتظارك

    امتي اعزم نفسي
    مش ها استني دعوة
    اوك
    سلام


    ههههههه
    التعديل الأخير تم بواسطة mona roshdi ; 15 - 8 - 2009 الساعة 11:49 PM
    http://entaal7ob.blogspot.com/
    ويروق لى الضيّ !
    عندما ألمحهُ يتوضأ من كفيك
    أنثى من طهر و أنفاسها عطر
    http://www.youtube.com/user/mohey19631963?feature=mhee






    البحث على جميع مواضيع العضو محيى زقزوق

 

 
صفحة 6 من 9 الأولىالأولى ... 23456789 الأخيرةالأخيرة

معلومات الموضوع

الأعضاء الذين يشاهدون هذا الموضوع

الذين يشاهدون الموضوع الآن: 1 (0 من الأعضاء و 1 زائر)

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

ضوابط المشاركة

  • مش هتقدر تضيف مواضيع جديده
  • مش هتقدر ترد على المواضيع
  • مش هتقدر ترفع ملفات
  • مش هتقدر تعدل مشاركاتك
  •  
جميع الحقوق محفوظة لمنتديات مصراوي كافيه 2010 ©