قهوتنا على الانترنت
صفحة 7 من 9 الأولىالأولى ... 3456789 الأخيرةالأخيرة
النتائج 61 إلى 70 من 88
  1. #61
    الصورة الرمزية mona roshdi
    mona roshdi غير متواجد حالياً المشرفه المميزه للأسلامي العام والصوتيات والمرئيات الاسلامية
    تاريخ التسجيل
    27 - 6 - 2008
    ساكن في
    خلف دائرة الأحذان
    المشاركات
    12,425
    مقالات المدونة
    1
    النوع : انثيEgypt

    افتراضي



    ألأرانب بلملوخية


    الأرانب تتميز بتوفير لحوم متميزة سهلة الهضم قليلة المحتوى من
    الكلسترول وعالية فى محتواها من البروتين وذات مذاق مميز .




    المقادير
    2ربطة كبيرة ملوخية--- 1\2 رأس ثوم --2ملعقة كبيرة كسبره جافه مطحونة--ملح --2ملعقة سمن
    4كوب تقريبا من مرق الأرانب أو دجاج ولكنها مفضلة دائما مع الأرانب لأنه غير دسم
    كمية الأرانب حسب عددأفراد الأسرة

    الطريقة-
    يدعك الأرنب بالملح والدقيق ويترك مدة ساعة تقريبا ثم يغسل جيدا
    ثم يقطع الى عدة أجزاء كما فى الصور








    يسلق الأرنب دون وضع أى توابل معه فقط حبهان (هيل) ومستكه حتى لا يتغير طعم الملوخية
    تحضير الملوخية
    تقطف الملوخية من الأعواد





    إذا كنا نحب الملوخية غليظة نقطفها بعنقها كما في الشكل (1)وإذا كنا نفضلها عكس ذلك نقطفها بدون العنق شكل (2)






    وتغسل جيدأ عدة مرات ثم توضع بمصفاةونتركها لتصفية الماء




    ثم نفردها على قماشة نظيفة تكون مخصصة لها وممكن أن يتم ذلك على طاولة بالمطبخ أو على السفرة ونتركها عدة ساعات
    لتجف من الماء وممكن فرد الملوخية على نصف القماشة وتغطيتها بالنصف الأخر





    يوجد بالأسواق معدات لتجفيف الطعام ولكنها غير منتشرة كثيرا ولا أعرف فاعليتها

    عندماتجف الملوخية نخرطها بالمخرطة وهي أفضل الطرق وأفضل من أى أداة حديثه
    نخرطها على مفرش مشمع سميك يخصص لها





    نستمر في التخريط وسنلاحظ أن حجمها سينكمش






    الى أن تصبح ناعمة




    نقلبها بملعقة أوسكين ونضعها في طبق إستعداداً لطهيها

    نحضر الثوم والكسبرة الناشفة قبل طهى الملوخية ونفرمهم مع بعض بأى وسيلة ونضع عليهم قليل جدا من الملح ونتركهم لحين الإستعمال




    نغلي مرق الأرنب ثم نضع الملوخية ونقلبها بسرعة




    ونرفعها بالمغرفة لأعلي ونزحلقها منها عدة مرات وعملية التقليب ورفع المغرفة مهمة لضبط قوام الملوخية




    إذا كانت الملوخيه لها عرق هكذا فنعتبرها مظبوطة القوام و إذا لا حظنا أنها ثقيلة جدا يمكن تخفيفها ببعض المرق الساخن




    نترك الملوخية تغلي غلوتين فقط نملحها حسب الرغبة
    التقلية
    نحمر خليط الثوم بالكسبرة في كمية سمن تكفي للتحمير ليس كثير وليس قليلة الى أن يحمر لونها ثم نضعها فوق الملوخية







    نغطي الحلة بسرع لمدة دقيقة فقط ثم نرفع الغطاء ونقلب الملوخية ونترك بها المغرفه ونسند عليها الغطاء كما في الصورة أى نغطيها نص نص كى لا تهبط وتسقط






    نضع ملعقتان من السمن في مقلاة وعندماتسخن نضع معها فص حبهان (هيل ) وفص مستكة ثم نحمر الأرنب ولا نتركه كثيرا لأنه بدون جلد وييبس من كثرة التحمير الا إذا كانت هذه رغبة الذى سيتناوله
    بعد التحمير نرش عليه بعض الملح والفلفل الأسود






    تقدم الملوخية مع الأرز المطبوخ بالطريقة العادية





    أما الملوخية المجمدة فتطهى وهي مجمدة الكيس يوضع في مقدار 3كوب أو أقل شوية من المرق المغلي -نضع الملوخية ونتركها تذوب في المرق الساخن على نار هادئة جدا ونقلبها من ووقت لأخر الى أن تسخن بشرط ألا تغلي ثم نضع عليها التقلية كما في السابق

    وبألف هناء وشفاء
    التعديل الأخير تم بواسطة mona roshdi ; 15 - 8 - 2009 الساعة 09:19 PM

  2. #62
    الصورة الرمزية mona roshdi
    mona roshdi غير متواجد حالياً المشرفه المميزه للأسلامي العام والصوتيات والمرئيات الاسلامية
    تاريخ التسجيل
    27 - 6 - 2008
    ساكن في
    خلف دائرة الأحذان
    المشاركات
    12,425
    مقالات المدونة
    1
    النوع : انثيEgypt

    افتراضي

    البط على الطريقة المصرية






    طريقة عمل البط المشوى فى الفرن








    نغسل البطة ونظفها جيداا ونملحها بالملح وملح البصل ونتركها ليله كأمله بالثلاجة او على الأقل ساعتين يعني ملحيهاجيداا من برا ومن جوا وثاني يوم تغسلها ونجففها بورق المطبخ و نرش كميه قليله من الملح والفلفل الأسود من جوا ومن برا

    وبعدين نعمل شقوق صغيره في مناطق مختلفة من الجلد بشوكة الطعام حتى يخرج الدهن منها خلال عملية الشوي

    وتحشيها بصل وجزر وكرفس مقطع مكعبات كبيره


    وممكن دهنها بالقليل من زيت عباد الشمس و رشيتها ببهارات شوية او اي بهارات تعجبكم ونغلق ألفتحه بأعواد خشبية صغيره وتدهنيها بصوص البرتقال ((يضع عصير البرتقال على النار حتى يتسبك ويدهن بة البطة)) هو إلي يعطيها لون ذهبي جميل ومميز

    وتحضريها بالصينية بحيث نضعها على شبكة الصينية


    نحمي الفرن على درجة حرارة 500 فهرنهايت

    وندخلها الفرن لمدة 20 دقيقه وبعدين نزل الحراره إلى 350 ونخليها

    ساعة ونصف او لحد الاستواء يعني تعتمد على حجم البطة

    وهذا شكلها لمن تستوي
    ودة الشكل النهائى




    وبألف هناء وشفاء






    طريقة أخرى لعمل البط








    الشعب الدمياطى يعشق البط ودائما يأكله
    ومهم جدااا عملة اول أيام رمضان

    فتعالوا معى كى تتعرفوا كيف نطهو البط فى محافظة دمياط


    المقادير


    بطة(أو دكر بط )كما يقولون
    5بصلات كبيرة
    فنجان صغيرزبيب
    مستكة وحبهان
    ملح وشطا


    الطريقة


    نغسل الزبيب وننقعه فى ميه فاترة حوالى ثلث ساعة


    أولا نحضر الحشو الداخلى وهى تسمى مرتة
    نقطع البصل تقطيع صغير ونضعه فى مقلاة





    ونضعه عالنار مع شوية زيت ونقطع عليه الكبدة والقنصة والقلب نضع عليهم ملح وكمون وشطا
    نحمرها





    وبعدها نصفى الزبيب من الماء ونضيفه ونقلب شوية ونطفى عليها
    نشيلها(المرته) بعد ذلك فى مصفاة كى نتخلص من الزيت






    نحشو البطة ونسلقها فى ماء وبعدها نشوحها بالمستكة والحبهان فى حلةعادية (ويفضل حلة بخار ) تأخذ ساعة طهى فى حلة البخارفقط






    ونضع ملح ونتركها تستوى
    و ندهن البطة زيت خفيف مع ليمون وندخلها الفرن تتحمر









    تقدم مع صنيةبطاطس ورز وممكن مع مكرونة بشاميل
    وبالهنا والشفاء
    التعديل الأخير تم بواسطة mona roshdi ; 15 - 8 - 2009 الساعة 10:00 PM

  3. #63
    الصورة الرمزية mona roshdi
    mona roshdi غير متواجد حالياً المشرفه المميزه للأسلامي العام والصوتيات والمرئيات الاسلامية
    تاريخ التسجيل
    27 - 6 - 2008
    ساكن في
    خلف دائرة الأحذان
    المشاركات
    12,425
    مقالات المدونة
    1
    النوع : انثيEgypt

    افتراضي

    دجاج على الطريقة المصرية


    دجاج محشو بالخلطه




    المقادير


    دجاجه كبيره نوعا ما ( امهات )
    ارز + بصل + ثوم
    زبيب +كبده الفراخ والقناصه

    التوابل: ملج + فلفل اسود + قرفه + زعتر + ورق لورو + حبهان

    طريقه التحضير
    ننظف الفرخه جيدا ونحافظ علي الجلد الخارجي وننظفف الكبده والقناصه ونتركهم جانبا
    نقطع الكبده والقناصه قطع صغيره مع البصل والثوم
    طريقه التسويه

    نشوح الكبده مع القناصه والزبيب والبصل والثوم والتوابل
    نقلب الخليط السابق مع كميه من الارز المغسول ((وممكن الأرزيسلق قليلا ))
    نحشو الفرخه مع الحفاظ علي الجلد الخارجي
    نضع الفرخه في صنيه مع 2 كوب من المياهه المتبله بالتوابل
    مع قليل من الزبده وندهن بدن الفرخه من الخارج بالزبده مع قليل من معجون الطماطم( الصلصه )
    ونغطيها بورق المونيوم ( قصدير ) وندخلهاالفرن وقبل خروجها من الفرن نفتح الورق الالمنيوم ونترك الفرخة تتحمر لمد خمس او عشرة دقائق
    وبلهنا والشفاء

    تـــابــعونــى
    التعديل الأخير تم بواسطة mona roshdi ; 15 - 8 - 2009 الساعة 11:43 PM

  4. افتراضي

    كده الموضوع اكلات تركيه وليست رمضانيه

  5. #65
    الصورة الرمزية mona roshdi
    mona roshdi غير متواجد حالياً المشرفه المميزه للأسلامي العام والصوتيات والمرئيات الاسلامية
    تاريخ التسجيل
    27 - 6 - 2008
    ساكن في
    خلف دائرة الأحذان
    المشاركات
    12,425
    مقالات المدونة
    1
    النوع : انثيEgypt

    افتراضي

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة محيى زقزوق مشاهدة المشاركة
    والله يا استاذة لو انا بمصر
    لكنت عزمت نفسي عندك في رمضان يجي 29 يوم
    والله تسلم ايدك وانا عمال كل الصفرة شربة
    مفيش حاجة تسند طول الواحد
    ايه مني متقصدانا النهاردة ولا ايه
    الله يسعدك

    علي فكرة القلب اللؤلؤي بانتظارك

    امتي اعزم نفسي
    مش ها استني دعوة
    اوك
    سلام


    ههههههه
    أسكندرية كلهاااا تحت أمرك واهل اسكندرية
    خلى بالك الاسكندرانية كرمة جدااا ويجيدو عمل اكلات مختلفة ولزيزة الحمد الله
    يالله بس شد حيلك كدة

    زوقك فى جميع ارجاء المنتدى
    حتى هنا زوقك فاق اى كلام
    سامحنى لان الكمبيوتر عندى تقيل جدااا ومش عارفة اجمع اى حاجة
    حتى هنا مش عارفة اكمل النهاردة الموضوع
    لك منى تحيات ملئ قلبك الكبير


    منى رشدى
    التعديل الأخير تم بواسطة mona roshdi ; 15 - 8 - 2009 الساعة 11:51 PM

  6. #66
    الصورة الرمزية mona roshdi
    mona roshdi غير متواجد حالياً المشرفه المميزه للأسلامي العام والصوتيات والمرئيات الاسلامية
    تاريخ التسجيل
    27 - 6 - 2008
    ساكن في
    خلف دائرة الأحذان
    المشاركات
    12,425
    مقالات المدونة
    1
    النوع : انثيEgypt

    افتراضي

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة a7laawqatak مشاهدة المشاركة
    كده الموضوع اكلات تركيه وليست رمضانيه
    السلام عليكم بشكرك على مشاركتك
    بس دية مش اكلات تركية دية مصرية 100%
    والبيوت المصرية بتحرص فى اول ايام رمضان على عمل الفطير والبط
    والاكلات اللزيزة دية تحياتى لك وشكرااا للمشاركة الطيبة وانتظر باقى الأكلات وباقى البلاد
    تقبل تحياتى وودى


    منى رشدى

  7. #67

    افتراضي

    الاكل روعة روعة روعة

  8. #68

    افتراضي

    والله انت ايللي اهل الذوق والكرم والاصل

    وانا عمي وخالتي بالورديان والعجمي

    وعارف اكل اسكندرية وطعمه وكمان نفس الاسكندرانية طاهر مفيش كلام

    وبنها واسكندرية علي خط واحد

    يسلم ذوقك يا استاذة
    http://entaal7ob.blogspot.com/
    ويروق لى الضيّ !
    عندما ألمحهُ يتوضأ من كفيك
    أنثى من طهر و أنفاسها عطر
    http://www.youtube.com/user/mohey19631963?feature=mhee






    البحث على جميع مواضيع العضو محيى زقزوق

  9. #69
    الصورة الرمزية mona roshdi
    mona roshdi غير متواجد حالياً المشرفه المميزه للأسلامي العام والصوتيات والمرئيات الاسلامية
    تاريخ التسجيل
    27 - 6 - 2008
    ساكن في
    خلف دائرة الأحذان
    المشاركات
    12,425
    مقالات المدونة
    1
    النوع : انثيEgypt

    افتراضي

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة mahetab مشاهدة المشاركة
    الاكل روعة روعة روعة

    شكرااا ماهيتاب اتبعينى ان شاء الله انا بحضر كل بلد لوحدهااااا
    ولك جزيل الشكر

  10. #70
    الصورة الرمزية mona roshdi
    mona roshdi غير متواجد حالياً المشرفه المميزه للأسلامي العام والصوتيات والمرئيات الاسلامية
    تاريخ التسجيل
    27 - 6 - 2008
    ساكن في
    خلف دائرة الأحذان
    المشاركات
    12,425
    مقالات المدونة
    1
    النوع : انثيEgypt

    افتراضي

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة محيى زقزوق مشاهدة المشاركة
    والله انت ايللي اهل الذوق والكرم والاصل

    وانا عمي وخالتي بالورديان والعجمي

    وعارف اكل اسكندرية وطعمه وكمان نفس الاسكندرانية طاهر مفيش كلام

    وبنها واسكندرية علي خط واحد

    يسلم ذوقك يا استاذة
    منور كتير استاذى ومبدعى محييى
    وبلهناء والشفاء واسكندرية منورة بيكم اكيد
    اتبعنى فى القادم احلى ان شاء الله

 

 
صفحة 7 من 9 الأولىالأولى ... 3456789 الأخيرةالأخيرة

معلومات الموضوع

الأعضاء الذين يشاهدون هذا الموضوع

الذين يشاهدون الموضوع الآن: 1 (0 من الأعضاء و 1 زائر)

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

ضوابط المشاركة

  • مش هتقدر تضيف مواضيع جديده
  • مش هتقدر ترد على المواضيع
  • مش هتقدر ترفع ملفات
  • مش هتقدر تعدل مشاركاتك
  •  
جميع الحقوق محفوظة لمنتديات مصراوي كافيه 2010 ©