البط على الطريقة المصرية
طريقة عمل البط المشوى فى الفرن
نغسل البطة ونظفها جيداا ونملحها بالملح وملح البصل ونتركها ليله كأمله بالثلاجة او على الأقل ساعتين يعني ملحيهاجيداا من برا ومن جوا وثاني يوم تغسلها ونجففها بورق المطبخ و نرش كميه قليله من الملح والفلفل الأسود من جوا ومن برا
وبعدين نعمل شقوق صغيره في مناطق مختلفة من الجلد بشوكة الطعام حتى يخرج الدهن منها خلال عملية الشوي
وتحشيها بصل وجزر وكرفس مقطع مكعبات كبيره
وممكن دهنها بالقليل من زيت عباد الشمس و رشيتها ببهارات شوية او اي بهارات تعجبكم ونغلق ألفتحه بأعواد خشبية صغيره وتدهنيها بصوص البرتقال ((يضع عصير البرتقال على النار حتى يتسبك ويدهن بة البطة)) هو إلي يعطيها لون ذهبي جميل ومميز
وتحضريها بالصينية بحيث نضعها على شبكة الصينية
نحمي الفرن على درجة حرارة 500 فهرنهايت
وندخلها الفرن لمدة 20 دقيقه وبعدين نزل الحراره إلى 350 ونخليها
ساعة ونصف او لحد الاستواء يعني تعتمد على حجم البطة
وهذا شكلها لمن تستوي
ودة الشكل النهائى
![]()
وبألف هناء وشفاء
طريقة أخرى لعمل البط
![]()
الشعب الدمياطى يعشق البط ودائما يأكله
ومهم جدااا عملة اول أيام رمضان
فتعالوا معى كى تتعرفوا كيف نطهو البط فى محافظة دمياط
المقادير
بطة(أو دكر بط )كما يقولون
5بصلات كبيرة
فنجان صغيرزبيب
مستكة وحبهان
ملح وشطا
الطريقة
نغسل الزبيب وننقعه فى ميه فاترة حوالى ثلث ساعة
أولا نحضر الحشو الداخلى وهى تسمى مرتة
نقطع البصل تقطيع صغير ونضعه فى مقلاة
![]()
ونضعه عالنار مع شوية زيت ونقطع عليه الكبدة والقنصة والقلب نضع عليهم ملح وكمون وشطا
نحمرها
![]()
وبعدها نصفى الزبيب من الماء ونضيفه ونقلب شوية ونطفى عليها
نشيلها(المرته) بعد ذلك فى مصفاة كى نتخلص من الزيت
![]()
نحشو البطة ونسلقها فى ماء وبعدها نشوحها بالمستكة والحبهان فى حلةعادية (ويفضل حلة بخار ) تأخذ ساعة طهى فى حلة البخارفقط
ونضع ملح ونتركها تستوى
و ندهن البطة زيت خفيف مع ليمون وندخلها الفرن تتحمر
![]()
تقدم مع صنيةبطاطس ورز وممكن مع مكرونة بشاميل
وبالهنا والشفاء