قهوتنا على الانترنت
صفحة 8 من 9 الأولىالأولى ... 456789 الأخيرةالأخيرة
النتائج 71 إلى 80 من 88
  1. #71
    الصورة الرمزية mona roshdi
    mona roshdi غير متواجد حالياً المشرفه المميزه للأسلامي العام والصوتيات والمرئيات الاسلامية
    تاريخ التسجيل
    27 - 6 - 2008
    ساكن في
    خلف دائرة الأحذان
    المشاركات
    12,425
    مقالات المدونة
    1
    النوع : انثيEgypt

    افتراضي

    تابع الاكلات المصرية


    اللحوم





    المقادير
    لحم الفخذ
    قطعه اللحم ( لحم فخذ )
    التتبيله
    بصله كبيره مقطعه رفيع و معصور عليها ليمونه
    ملح -فلفل ابيض - بهار لحم- جوزالطيب- هيل مطحون
    ا زبادى
    ملعقتين خل تفاح
    زعتر و اكليل الجبل و روزمارى ( او الاعشاب المفضله لديك مطحونه )
    ملعقتين كبار صلصه (وركشسترشاير صوص )
    ملعقه ثوم مفرى





    الطريقة
    نقوم بتجهيز اللحم و ازاله الدهون
    و تتبيل اللحم بالخلطه السابقه و تركه لليله بالبراد
    من بعدها تدخل الفرن ( انا اغرس فى اللحم منبه خاص يضبط للحصول على تسويه جيده )






    لعمل الصلصه المصاحبه

    : الصلصه المصاحبه هى الصوص المتساقط من تسويه اللحم احتفظى به و اضيفى عليه ( ملعقه زبد فى طاسه و كوب ماء و 2 ملعقه دقيق + بهار ابيض و ملح و فص ثوم و مكعب مرق و تذاب كلها و تعاد على النار مره اخرى للحصول على صلصه تصاحب اللحم )







    و يقدم مع السلطه الخضراء التقليديه !



    وبألف هناء وشفاء

  2. #72
    الصورة الرمزية mona roshdi
    mona roshdi غير متواجد حالياً المشرفه المميزه للأسلامي العام والصوتيات والمرئيات الاسلامية
    تاريخ التسجيل
    27 - 6 - 2008
    ساكن في
    خلف دائرة الأحذان
    المشاركات
    12,425
    مقالات المدونة
    1
    النوع : انثيEgypt

    افتراضي

    لحم الموزة البتلو







    المقادير
    3 قطع لحم موزه منظف و مزال عنه الدهن الخارجى ( يكون رقيق )
    تجهز البصله بتقطيعها و فرمها رفيعه جدا و 5 -6 فصوص ثوم مفروم ناعم
    و بهار ابيض و ملح و بهارات منوعه و ورق لاورو او غار
    كوب خل ابيض و كوب صلصه الصويا ( موجود السوبرماركت)
    ملعقه زيت واحده







    الطريقه

    سهله جدا و لا تاخذ وقت لان اللحم طرى و يسهل طهيه
    نضع البصل و الثوم مع ملعقه صغيره زيت و نضع عليها البصل و الثوم و الخل الابيض و صلصه الصويا
    والبهار و الملح ( خفيف لان الصويا مالحه قليلا ) و ورق اللورو او الغار و نتركه على النار حتى يصير سميك قليلا و ينضج اللحم !







    وبالف هناء وشفاء
    التعديل الأخير تم بواسطة mona roshdi ; 18 - 8 - 2009 الساعة 11:14 PM

  3. #73
    الصورة الرمزية mona roshdi
    mona roshdi غير متواجد حالياً المشرفه المميزه للأسلامي العام والصوتيات والمرئيات الاسلامية
    تاريخ التسجيل
    27 - 6 - 2008
    ساكن في
    خلف دائرة الأحذان
    المشاركات
    12,425
    مقالات المدونة
    1
    النوع : انثيEgypt

    افتراضي

    فتة اللحم بلخل والثوم




    المقادير
    علي حسب عدد الافراد
    لحم بالعظم اى كمية
    ارز اى كمية
    عيش (خبر محمص بالفرن)

    صلصه طماطم
    1 حبه طماطم
    1 فص ثوم مدقوق ناعم
    ملعقه خل 2 بصل
    2ملعقه سمنه


    الطريقه


    نضع اللحم في حله علي النار مع حب الهيل وبصله صغيره ورشه فلفل اسود وتترك علي النار حتي النضج

    ثم نقوم بتسويه الارز الابيض ثم في حله اخري نقطع البصل قطع صغيره ونحمر في السمن ونبشر حبه الطماطم ونضيفها الي البصل ونحمره شويه مع بعض تم نضيف اليهم علبه الصلصه ونتركها تتسبك علي النار ثم ناخذ شويه في حله صغيره
    من الصلصه بعد النضج ونضيف اليهم مقدار 3 اكواب من الشوربه بتاعه اللحم بعد ان تكون استوت وضبط الملح والتوابل عليها حسب الرغبه
    ثم نقطع الخبز بعد ان نكون حمصنه فب الفرن واصبح لونه ذهبيا

    اخضري طبق غويط او صينيه بايركس علي حسب ما تحبي تقدمي الفته

    ضعي الخبر في الصينية اوالطبق الكبير وصبي عليهم الصلصه المضاف اليها الشوربه ثم ضعي طبقه من الارز الابيض ثم ضعي طبقه من الصلصه المسبكه علي وجه الارز ثم قومي بتشويح اللحمه تشويحه خفيفه ( تحمير خفيف ممكن في نفس الحله التي تمت عمليه تسوبه اللحمه فيه بدون ان تضيف اي ماده دهنيه فقد ضيفي فلفل اسود ناعم وملح حسب الرغبه ثم قومي بتوزيع اللحمه في الصينيه واسكوبي باقي الصلصه المسبكه ثم في مقلي ضغيره قومي نتحمير الثوم وعند ما يحمر ضيفي اليه ملعقه الخل ثم ضيفي اليها شويه من الشوربه او الصلصه مقدار 3 ملاعق ثم ضفيهم الي الصينيه علي الوجه

    مع مراعاه ان تقومي بتوزيعهم علي كل الصينيه
    وتؤكل ساخنة

    وبلهناء والشفاء

  4. #74
    الصورة الرمزية mona roshdi
    mona roshdi غير متواجد حالياً المشرفه المميزه للأسلامي العام والصوتيات والمرئيات الاسلامية
    تاريخ التسجيل
    27 - 6 - 2008
    ساكن في
    خلف دائرة الأحذان
    المشاركات
    12,425
    مقالات المدونة
    1
    النوع : انثيEgypt

    افتراضي

    الاكلات الشعبية المشهورة
    على مائدة رمضان


    البصارة





    الكمية تكفي:4 أشخاص وقت التحضير:60 دقيقة

    المقادير
    :كوب من الفول المقشر.
    كوب من الملوخية الناشفة.
    2 معلقة كبيرة نعناع ناشف
    ملعقة ثوم مدقوق كبيرة.
    1/4 كوب من زيت الزيتون.
    ملعقة صغيرة من الملح.
    ملعقة صغيرة من الكمون.
    شبت وبقدونس وكزبرة خضراء. -
    بصلتان كبيرتان (يفضل البصل الأخضر الطويل).
    ملعقة كبيرة من الكزبرة الناشفة.
    معلقة كبيرة من الكراوية الناشفة
    بصلة كبيرة الحجم مفرومة ناعما.
    رأس من الثوم مفروم ناعم
    1/2 كوب من الماء.

    طريقة
    التحضير:
    يغسل الفول المدشوش ((المقشور)) جيدا
    أضيفي البصل الاخضروفصوص الثوم السليمة. ويوضع على النار حتى ان ينضج

    قلبي الخليط حتى ينضج الفول ويقل الماء، ثم أضيفي النعناع المطحون والكزبرة والشبت والبقدونس وهي مقطعة، واتركيها لمدة 10 دقائق حتى يقل الماء أكثر.
    يطحن في خلاط كهربائي مع قليل من الماء بحسب الحاجة (على ان يبقى المزيج شديدا نوعا ما) ، ثم تضاف اليه الملوخية ، ويتابع الطهو حتى ينضج الكل.عشرة دقائق اخرى وينزل من على النار
    التقلية
    يسخن الزيت و يقلى فيه الثوم (نص رأس الثوم)و البصل و الكزبرة والكراوية ،وينثر عليه الملح والكمون والفلفل الاسود ثم يضاف الى مزيج الفول.

    ويحمر بصل ترنشات رفيعى فى الزيت ويصفى ويوضع على وجهة الطبق
    يقدم الطبق ساخنا.


    ودة شكل الطبق بعد الانتهاء

    وبألف هناء وشفاااء

  5. #75
    الصورة الرمزية mona roshdi
    mona roshdi غير متواجد حالياً المشرفه المميزه للأسلامي العام والصوتيات والمرئيات الاسلامية
    تاريخ التسجيل
    27 - 6 - 2008
    ساكن في
    خلف دائرة الأحذان
    المشاركات
    12,425
    مقالات المدونة
    1
    النوع : انثيEgypt

    افتراضي

    الكشري المصرى



    المقادير

    1كوب عدس اسمر-1
    كوب أرز مصرى-4
    بصلات مقطعة حلقات
    -3حبات طماطم


    -ملعقة صلصة
    -معكرونة مسلوقة
    -ثوم
    -ثلث فنجان خل أبيض
    -فلفل حار
    أو رومى-
    -حمص مسلوق




    الطريقة:



    طريقة الكشرى :


    1-يسلق العدس نصف سليق
    2-يحمر البصل فى الزيت حتى يصبح لونه بنيا ثم ينشل
    3-يوضع الارز المغسول على الزيت و معه العدس و يقلبان ويوضع عليهم
    الملح و يغطى بالماء و يترك لينضج
    4-تشوح المعكرونة المسلوقة فى قليل من الزيت مع الملح و الفلفل الاسود و
    ذلك قبل التقديم مباشرة




    طريقة الصلصة:


    1-يدق 4 فصوص من الثوم مع الفلفل و
    يحمر فى قليل من الزيت

    2-تبشر الطماطم بمبشرة البصل و توضع على الثوم مع ملعقة الصلصة
    3-يوضع عليهم الخل و الملح و الفلفل و يترك على نار هادئة حتى
    تتسبك

    طريقة الدقة :


    1-يدق حوالى 4فصوص من الثوم

    2-عصير ليمونتين
    3-خل - ملح - كمون - فلفل أسود
    4-توضع جميع المقادير على بعضها و تخلط جيدا
    عند الغرف نضع اولا الارز و العدس ثم يوضع عليه المعكرونة ثم
    الحمص ثم الصلصة ثم البصل على الوجه و الدقة حسب الطلب.


    والف هناء وشفاء

    تابعونى مع باقى الاكلات المصرية ان شاء الله
    التعديل الأخير تم بواسطة mona roshdi ; 19 - 8 - 2009 الساعة 02:04 PM

  6. #76

    افتراضي

    تسلم ايديكى الاكلات تحفة بالذات الحلاوة التركية جميلة جدا

  7. #77

    افتراضي

    انا يعتبر كل يوم بدخل على موضوع اكلات رمضان من كل البلاد وربنا يخليكى وتكتبلنا اكلات كمان و كمان

  8. #78
    تاريخ التسجيل
    25 - 1 - 2009
    ساكن في
    حاليا بمصر بس ادعولي ارجع الرياض
    العمر
    39
    المشاركات
    2,224
    النوع : انثيSyria

    افتراضي

    يسلمو ايديكي
    فعلا اكلات رائعه
    بس عندي سؤال هل ياترى بقدر اعمل الديك الرومي لوحدي
    لاني انا تجوزت مابعرف اطبخ شي
    ومازالت المعاناه مستمره
    عن جد شكرا كتير الك وعالمجهود الرائع

  9. #79
    الصورة الرمزية mona roshdi
    mona roshdi غير متواجد حالياً المشرفه المميزه للأسلامي العام والصوتيات والمرئيات الاسلامية
    تاريخ التسجيل
    27 - 6 - 2008
    ساكن في
    خلف دائرة الأحذان
    المشاركات
    12,425
    مقالات المدونة
    1
    النوع : انثيEgypt

    افتراضي

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة mahetab مشاهدة المشاركة
    انا يعتبر كل يوم بدخل على موضوع اكلات رمضان من كل البلاد وربنا يخليكى وتكتبلنا اكلات كمان و كمان

    نورتى كتير
    وشكرااا لوجود حضرتك
    جزاك الله خيرا

  10. #80
    الصورة الرمزية mona roshdi
    mona roshdi غير متواجد حالياً المشرفه المميزه للأسلامي العام والصوتيات والمرئيات الاسلامية
    تاريخ التسجيل
    27 - 6 - 2008
    ساكن في
    خلف دائرة الأحذان
    المشاركات
    12,425
    مقالات المدونة
    1
    النوع : انثيEgypt

    افتراضي

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة الفتاة الصغيورة مشاهدة المشاركة
    يسلمو ايديكي
    فعلا اكلات رائعه
    بس عندي سؤال هل ياترى بقدر اعمل الديك الرومي لوحدي
    لاني انا تجوزت مابعرف اطبخ شي
    ومازالت المعاناه مستمره
    عن جد شكرا كتير الك وعالمجهود الرائع
    حبيبتى حنين نورتى كتيروشكرااا لسؤالك

    فعلا الديك بيكون كبير على شخصين انا شخصيا كتير بقسم الديك على اربعة
    او بشترية من السوبر ماركت والمحلات الكبرى مقطع جاهز ممكن تعملى نفس الطريقة بس ربع الديك فقط وفى الحالة دية تضعى جميع الخلطة فى فويل المنيوم
    أو هناك أكياس مخصوص للفرن ممكن تسوى فيها حتى لا يجف وبيكون جنان جدااا وطعمة حلوو وطريقة الكياس انامجرباها برضة
    وقبل النضج بربع ساعة افتحى الفويل لتحمير قطة الديك
    وبألف هنا وشفاء

    التعديل الأخير تم بواسطة mona roshdi ; 19 - 8 - 2009 الساعة 07:53 PM

 

 
صفحة 8 من 9 الأولىالأولى ... 456789 الأخيرةالأخيرة

معلومات الموضوع

الأعضاء الذين يشاهدون هذا الموضوع

الذين يشاهدون الموضوع الآن: 1 (0 من الأعضاء و 1 زائر)

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

ضوابط المشاركة

  • مش هتقدر تضيف مواضيع جديده
  • مش هتقدر ترد على المواضيع
  • مش هتقدر ترفع ملفات
  • مش هتقدر تعدل مشاركاتك
  •  
جميع الحقوق محفوظة لمنتديات مصراوي كافيه 2010 ©