قهوتنا على الانترنت
صفحة 9 من 9 الأولىالأولى ... 56789
النتائج 81 إلى 88 من 88
  1. #81
    الصورة الرمزية mona roshdi
    mona roshdi غير متواجد حالياً المشرفه المميزه للأسلامي العام والصوتيات والمرئيات الاسلامية
    تاريخ التسجيل
    27 - 6 - 2008
    ساكن في
    خلف دائرة الأحذان
    المشاركات
    12,425
    مقالات المدونة
    1
    النوع : انثيEgypt

    افتراضي

    تابع
    الاكلات الشعبية المشهورة
    على مائدة رمضان


    طريقة عمل الحمام المحشي بالفريك


    المقادير-


    كيلو فريك منقي ومغسول
    لكل زوج من الحمام نحتاج الى
    من 1\2 الى 3\4 كوب فريك )
    بصلة متوسطة مفرومة
    ملعقة صغيرة سمن
    ملح فلفل أسود
    حوايج الحمام يعني الكبد والأوانص

    الطريقة

    يدعك الحمام جيدا بالدقيق والملح ويترك نصف ساعة ثم يغسل جيدا ويترك قليلا ليصفى من الماء
    فى هذه الأثناء نحضر خلطة الحشو من الفريك مع البصل المفروم المدعوك بالملح والفلفل السمن الكبدة والأونصة
    وممكن أن يُحمر الفريك شوية قبل الحشو ثم بعد أن يبرد نضع عليه باقي المكونات ماعدا السمن لأنه قد تحمر بالسمن




    يكتف الحمام



    يدعك الحمام من الداخل بقليل من الملح والفلفل
    نضع الحشو سواء كان الفريك ونترك فراغ قليل بالحمام لأن الحشو سيتمدد
    ملحوظة ((سواء فريك او ارز ممكن تسوية شوية صغيرة فى قليل من الماء حتى يتشربة وتضعى بعد كدة الخلطة بيكون اطعم ))



    تخيط فتحته من اسفل وكذلك من عند الرقبه







    نسلق الحمام في الماء المغلي والمضاف اليه بصلة متوسطة صحيحه وحبهان (هيل)ثم بعد شويه نهدي النار ونضع حبة مستكة ويترك حوالي ساعة وفي نصف وقت النضج نضع قليل من الملح معه
    بعد النضج يرفع طبعا من القدر ويترك ليجف وهذا ضروري جدا
    ثم يحمر في السمن ويقلب على كل الجوانب



    نرش عليه قليل جدا من الملح والفلفل وننزع منه الخيط بحرص ثم يقدم



    اما بالنسبه للفريك الباقي يحمر مع الملح والفلفل والسمن وحوالي 4 بصلات مفرومين ونسقيهم بشوربة الحمام حتي ينضجوا ويصبحوا كالارز

    ونرش الصينيه بالفريك المفلفل ونرص فوقه الحمام المحشو
    ويمكن استبدال الفريك بالارز المصري

    وبلهناء والعافية عليكم

  2. #82
    الصورة الرمزية mona roshdi
    mona roshdi غير متواجد حالياً المشرفه المميزه للأسلامي العام والصوتيات والمرئيات الاسلامية
    تاريخ التسجيل
    27 - 6 - 2008
    ساكن في
    خلف دائرة الأحذان
    المشاركات
    12,425
    مقالات المدونة
    1
    النوع : انثيEgypt

    افتراضي

    المقادير :


    1 1/2 كيلو باذنجان مقطع و محمر
    1/2 كيلو فلفل رومي مقطع و محمر
    1/2 كيلو لحمه مفرومه معصجه بالبصل و التوابل و صلصه الطماطم عادي
    3/4 كوب كريمه



    الطريقة


    في طاجن الفرن نحط صف باذنجان"نص المقدار" ، صف فلفل" الفلفل كله" ، صف لحمه مفرومه















    اخر حاجه نحط صف باذنجان و صف لحمه مفرومه









    بعد كده نحط الكريمه بالشكل ده " الكريمه بدل البشاميل بتطلع اخف"و تدخل فرن لمده 45 دقيقه فرن متوسط





    او لغايه ما تحمر بالشكل ده






    و تقدم بالشكل ه مع العيش او الرز الابيض




    وكمان طبق السلاطة العادى والمخلل



    وبلهناء والعافية

    التعديل الأخير تم بواسطة mona roshdi ; 19 - 8 - 2009 الساعة 08:35 PM

  3. #83
    الصورة الرمزية mona roshdi
    mona roshdi غير متواجد حالياً المشرفه المميزه للأسلامي العام والصوتيات والمرئيات الاسلامية
    تاريخ التسجيل
    27 - 6 - 2008
    ساكن في
    خلف دائرة الأحذان
    المشاركات
    12,425
    مقالات المدونة
    1
    النوع : انثيEgypt

    افتراضي

    دية طريقة سهلة لعمل المسقعة

    نقطع الباذنجان شرائح ونقليه
    ونصفه في صينية



    اللحم المفروم المعصج ونضع فلفل وملح علية
    ونضعه فوق البادنجان
    ونضع فوقه الفليلفة الخضراء برضة محمرة



    نصف فوقها طبقة من شرائح الطماط

    نصف فوق طبقة من الجبن المبشور
    او جبن شرائح



    نضع شرائح بطاطس مقليه



    نخلط بيضتين او ثلاث ونبهرهم بالفلفل والملح جيداً
    او
    نضع كوب من عصير الطماطم



    وندخلها في الفرن لمدة 20 دقيقة
    ونحمرها من اعلى
    وهكذا يكون الشكل النهائي




    وبلهناء والشفاء

  4. افتراضي

    الحمد الله انى لسه مصومتش والا كنت حافطر على الصور دى
    ههههههههههههههههههههههههه هههههههههههههه
    حاجه جميله ومشكور على الاكله دى وموضوعك

  5. #85
    الصورة الرمزية mona roshdi
    mona roshdi غير متواجد حالياً المشرفه المميزه للأسلامي العام والصوتيات والمرئيات الاسلامية
    تاريخ التسجيل
    27 - 6 - 2008
    ساكن في
    خلف دائرة الأحذان
    المشاركات
    12,425
    مقالات المدونة
    1
    النوع : انثيEgypt

    افتراضي

    التعديل الأخير تم بواسطة mona roshdi ; 19 - 8 - 2009 الساعة 10:05 PM

  6. افتراضي

    اكلاات راءعة

  7. #87
    الصورة الرمزية mona roshdi
    mona roshdi غير متواجد حالياً المشرفه المميزه للأسلامي العام والصوتيات والمرئيات الاسلامية
    تاريخ التسجيل
    27 - 6 - 2008
    ساكن في
    خلف دائرة الأحذان
    المشاركات
    12,425
    مقالات المدونة
    1
    النوع : انثيEgypt

    افتراضي

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة علاءجيجا مشاهدة المشاركة
    الحمد الله انى لسه مصومتش والا كنت حافطر على الصور دى
    ههههههههههههههههههههههههه هههههههههههههه
    حاجه جميله ومشكور على الاكله دى وموضوعك
    يبااارك بعمرك علاك ويكرمك على زوقك وكلامك الحلو
    وبالف هنا وشفاء
    واهلا بيك فى مصراوى ومنور كتير بين اخوانك واخواتك
    اسعدنى وجودك
    تقبل تحياتى وشكرى
    منى رشدى


  8. #88
    الصورة الرمزية mona roshdi
    mona roshdi غير متواجد حالياً المشرفه المميزه للأسلامي العام والصوتيات والمرئيات الاسلامية
    تاريخ التسجيل
    27 - 6 - 2008
    ساكن في
    خلف دائرة الأحذان
    المشاركات
    12,425
    مقالات المدونة
    1
    النوع : انثيEgypt

    افتراضي

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة دلوعة مشاهدة المشاركة
    اكلاات راءعة
    الاروع تواجدك ونورك دلوعة
    اهلا بيك ونورتى التوبك والاكلات ذادت قيمة بوجودك
    تقبلى تحياتى
    وكل عام وانت بخير

    منى رشدى

 

 
صفحة 9 من 9 الأولىالأولى ... 56789

معلومات الموضوع

الأعضاء الذين يشاهدون هذا الموضوع

الذين يشاهدون الموضوع الآن: 1 (0 من الأعضاء و 1 زائر)

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

ضوابط المشاركة

  • مش هتقدر تضيف مواضيع جديده
  • مش هتقدر ترد على المواضيع
  • مش هتقدر ترفع ملفات
  • مش هتقدر تعدل مشاركاتك
  •  
جميع الحقوق محفوظة لمنتديات مصراوي كافيه 2010 ©