أهلا أهلا ببلدنا...
المبقبقه اللى انت كتبتها لذيذه ..بس انا حبيتها من غير الثوم
شكرا جداااااااااااااااا ليك
تحياتى![]()
انا مصري بس عايش في نفس البلد الي انت منها ثانيا طريقة المكرونة المبقبقة
المقادير
- رأس بصل مفروم- (متوسط الحجم )
- رأس فلفل أخضر- ( او اكثر )
- حبة طماطم- ( يفضل عدد 3 متوسطة الحجم )
- 3 قطع لحم ضآن أو لحم دجاج - ( مهم )
- 5 ملاعق زيت زيتون -
- ملح حسب الرغبة -
- فلفل أحمر حسب الرغبة - ( مهم )
- ملعقة ونصف صلصة -
- ربع كيلو مكرونة ( أى نوع ) -
- يمكن إضافة بازيلا او بصل أخضر او بقدونس حسب الرغبة.
- ثوم ( عدد 6 فصوص ) .. ( يعطي الوجبة ريحة حلوة )
- ولو بتحبو تضيفو البطاطس بيكون افضل ( عدد 2 قطع حجم متوسط ) .
ـــــــــــــــــــ الطــــــــريقة ـــــــــــــــــــــــ
يقلى البصل في الزيت ثم نضيف اللحم وباقي المقادير وتقلى جميعها على النار لمدة 10 دقائق ثم نضيف له ا6 أكواب ماء ونتركها لتنضج لمدة 45 دقيقة على نار متوسطة الحرارة ( مهمه ) , وبعد ذلك نضيف المكرونة ونتركها لمدة 15 دقيقة وتؤكل بالهناء والشفاء ........
هي سهلة جدا جدا
أهلا أهلا ببلدنا...
المبقبقه اللى انت كتبتها لذيذه ..بس انا حبيتها من غير الثوم
شكرا جداااااااااااااااا ليك
تحياتى![]()
التعديل الأخير تم بواسطة شيري العسولة ; 12 - 8 - 2009 الساعة 06:24 PM
ياستي ولا يهمك من غير توم من غير توم بس التوم بيدي طعم احلي
الذين يشاهدون الموضوع الآن: 1 (0 من الأعضاء و 1 زائر)