مشكوره ام اسراء على الوجبة اللذيذه في الصورة واكيد لذيذه جدا في الطعم ودي طبعا مشهوره جدا عندنا في الاردن وهي الاكله الشهيره الثانيه بعد المنسف الاردني طبعا ......!!!!
المقادير المطلوبة طبعا عالبركة و حسب العيلة..
دجاجة مسلوقة و البهارات المستخدمة معروفة حبهان و فلفل اسود وكمون و طبعا اهم شي القرفة للمقلوبة و مكعبين ماجي و ملح...![]()
مرقة الدجاج![]()
باذنجان مقطح شرايح و مملح و يترك مدة نص ساعة قبل القليممكن استخدام القرنبيط للي ما بيحبو الباذنجان او مشكل بطاطس و باذنجان و قرنبيط حسب الرغبة
فصوص ثوم مقشرة![]()
طماطم مقطعة شرائح
ارز مغسول و منقوع![]()
الطريقة..
نقلي الباذنجان بزيت غزير هكذا![]()
ثم يوضع على ورق نشاف ليمتص الزيت![]()
يصفى الارز من الماء و نرش عليه قليل من البهارات المستخدمة![]()
في قاع الحلة نضع قليل من السمنة و نرش القليل من الارز![]()
ثم نصف الطماطم و نوزع فصوص الثوم
نصف الباذنجان فوق الطماطم![]()
ثم الدجاج و يرش عليه القليل من البهارات![]()
ثم نضع الارز و نساوي السطح بالملعقة![]()
ثم نضيف كمية من مرقة الدجاج اللازمة لنضج الارز![]()
و توضع على نار عالية الى ان تقل كمية المرقة و تصل تحت الارز بقليل .تخفف الى نار هادئة![]()
و تترك على النار الى ان ينضج الارز تماما
ثم نقلبها لكن بعد ان تبرد ..علشان متملش زى اللى فى الصورة![]()
![]()
يم يم يم
![]()
و تقدم مع السلطة طبعا و زبادى مع نعناع و ثوم و خيار..
بالصحة والهنا
![]()
يارب تعجبكم
مشكوره ام اسراء على الوجبة اللذيذه في الصورة واكيد لذيذه جدا في الطعم ودي طبعا مشهوره جدا عندنا في الاردن وهي الاكله الشهيره الثانيه بعد المنسف الاردني طبعا ......!!!!
روعة يا ام اسراء انتي كدة جوعتي الواحد شكلي هاكل الشاشة
تقلبي مروري
محمد الباز
و طبعا اهم شي القرفة
هههههههههه ماشي يا مامتى يا قمرححط قرفه عشان خاطرك انتي بس
تسلم ايديكي يارب على الاكله الجميله دي![]()
اللهم اني استودعتك اياه يا من لا تضيع ودائعه فاحفظه لي من كل سوء
..
اذكروني بالخير
قران يتلى اناء الليل واطراف النهار
http://www.tvquran.com
البحث على جميع مواضيع العضو كابوس الحرامية
انا هاسرق الصورة دى واطلع اجرى اكلها لوحدى
انما يا ام اسراء عللى!؟!
لماذا سميت مقلوبة ؟!سؤال وجيه مش كده
بس تسلم الايادى برضه هاكلها مقلوبة ولا معدولة
الذين يشاهدون الموضوع الآن: 1 (0 من الأعضاء و 1 زائر)