
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة شيري العسولة
السلام عليكم جميعا
دى الشوربة اللى طلبها هيرو
اللى بطنة وجعتة هاااا 
دلوقتي ان شاء الله هنعرف مع بعض
طريقة تحضير العدس التقليدية
هي في الحقيقة مش طريقة واحدة التقليدية
لأن أعتقد كل بيت بيعمل العدس بطريقة مختلفة
ودي طريقة من الطرق دي
المقادير
- كيلو عدس أصفر
- بصلة (عدد2) مقطعة شرائح
- كرفس
- جزرة (عدد 2) مقطعة طوليا
- عصير ليمون حسب الرغبة
- ملح وفلفل
- لتر شوربة «دجاج أو لحم»
- ملعقتان زبدة أو سمن
- رأس ثوم مقطع.
الطريقة:
- ينقع العدس لمدة ليلة كاملة في ماء فاتر.
- يوضع العدس النيئ والبصل والجزر والثوم والكرفس في وعاء مع الزبد أو السمن ويقلب قليلا .
- تضاف الشوربة على المقادير السابقة مع الملح والفلفل ويترك ليغلي حتى ينضج .
- يوضع الخليط في الخلاط حتى يتمازج كليا .
- يصفي ويقدم مع الخبز المحمر في الفرن، أو مع خبز الثوم
بصى اولا ياشيرى مشكور كتير لردك
المهم انا حولت اعملها معرفتش لانى فشل وقولى انا عايز شوربه عاديه مش عصير ليمون ولحمه وفرخ
انا عمرى ما شوفت امى بتعمل كده يلا الله يرحمها
انا عايز شوربه عاديه من الا هى فيه شعريه
على العموم ومشكور مع انى نفسى فيه اوى الله يلعن الغروبه وسننها
بعدين انا غلطن اصلا مااكل من المطعم وريح نفسى
بس واللهى زهقة من المطعم عايز اعمل حاجه بايدى
شكر ليكى بجد واسف على الهزار الرخم بتعى