قهوتنا على الانترنت
النتائج 1 إلى 3 من 3
  1. #1
    تاريخ التسجيل
    3 - 6 - 2010
    ساكن في
    في البيت ال تحته الكافيه
    المشاركات
    1,472
    مقالات المدونة
    1
    النوع : انثيEgypt الفريق المفضل  : الاهلي

    مميز اكلات مصرية متنوعة ادخلي وشوفش يلا اطبخي احلي من أبلة نظيرة خلي اكلك عنوان لبتك

    طريقه عمل الارز المصرى (( الرز المفلفل )) تتفضل

    ارز مصرى ابيض
    المقادير


    2 كوب من الارز المصرى
    2 ملعقه من الزبده او 3 ملاعق من زيت الذره او عباد الشمس
    2 و 1/2 كوب ماء ساخن او بارد ما يفرق
    مقدار من الملح حوالى 2 ملعقتين
    الطـــــــــــــــــــريق ه

    1: نغسل الارز جيدا للتخلص من كميه النشاء المرتفعه الموجوده فيه ونضعه فى مصفاه جانبا

    2: فى وعاء الطهى نضع مقدار الزبده او الزيت النباتى ثم نضيف عليه الارز المغسول سابقا
    ونحرك الارز جيدا حتى تصبح حبات الارز متماسكه
    3: نضيف كميه الماء ويفضل الحار ثم نضيف مقدار الملح ورشه الفلفل الاسود او الابيض
    ونغطى جيدا على الارز حتى يتشرب الماء ثم نخفف عليه النار ونضعه على نار هادئه جدا حتى تمام النضج
    ويقدم ساخن مع اشهى اطباق الخضار وخلافه

    لعمل الارز المصرى بالشعيريه

    نحمر الشعيريه اولا فى الزبده او الزيت حتى يصبح لونها ذهبى ثم نضيف لها الارز المغسول ونكمل باقى الخطوات السابقه

    الفتة بالخل والثوووووم

    المقادير علي حسب عدد الافراد الذي يتفضلوا علي الغذاء لحم بالعظم ارز عيش (خبر محمص بالفرن)
    صلصه طماطم 1 حبه طماطم 2فص ثوم مدقوق ناعم 1 ملعقه خل 2 بصل 2ملعقه سمنه

    الطريقه نضع اللحم في حله علي النار مع حب الهيل وبصله صغيره ورشه فلفل اسود وتترك علي النار حتي النضج
    ثم نقوم بتسويه الارز الابيض ثم في حله اخري نقطع البصل قطع صغيره ونحمر في السمن ونقشر حبه الطماطم ونضيفها الي البصل ونحمره شويه مع بعض تم نضيف اليهم علبه الصلصه ونتركها تتسبك علي النار ثم ناخذ شويه في حله صغيره من الصلصه بعد النضج ونضيف اليهم مقدار 3 اكواب من الشوربه بتاعه اللحم بعد ان تكون استوت وضبط الملح والتوابل عليها حسب الرغبه
    ثم نقطع الخبز بعد ان نكون حمصنه فب الفرن واصبح لونه ذهبيا
    اخضري طبق غويط او صنيه بايركس علي حسب ما تحبي تقدمي الفته
    ضعي الخبر في الصنبه اوالطبق الكبير وصبي عليهم الصلصه المضاف اليها الشوربه ثم ضعي طبقه من الارز الابيض ثم ضعي طبقه من الصلصه المسبكه علي وجه الارز ثم قومي بتشويح اللحمه تشويحه خفيفه ( تحمير خفيف ممكن في نفس الحله التي تمت عمليه تسوبه اللحمه فيه بدون ان تضيف اي ماده دهنيه فقد ضيفي فلفل اسود ناعم وملح حسب الرغبه ثم قومي بتوزيع اللحمه في الصنبه واسكوبي باقي الصلصه المسبكه ثم في مقلي ضغيره قومي نتحمير الثوم وعند ما يحمر ضيفي اليه ملعقه الخل ثم ضيفي اليها شويه من الشوربه او الصلصه مقدار 3 ملاعق ثم ضفيهم الي الصنيه علي الوجه مع مراعاه ان تقومي بتوزيعهم علي كل الصنيه
    توكل ساخن


    محشى البطاطس باللحمه المفرومه

    المقادير
    كيلو من البطاطس المتوسطه الحجم ياليت تكون مستطيله شوى
    نصف كيلو لحم مفروم
    2 بصله مفرومه
    2 فص ثوم
    2 ملعقه صلصه طماطم
    حبتين طماطم مقطعه مكعبات صغيره
    ملح فلفل اسود بهارات شطه

    الطريقه

    نبدء بتقشير البطاطس وحفرها بحيت نترك الجوانب بسمك 2 سم ثم نقلى البطاطس فى زيت حتى يصير لونها ذهبى فاتح يعنى ما نتركها تستوى بس تدبل من الزيت ونضعها على فوط مطبخ
    فى اناء اخر نضع البصل المفروم يتشوح ونجركه حتى يصبح شفاف (الى تحب تضيف ملعقتين زيت براحتها ) اناافضل الطبخ بدون دهون لات اللحم فيه ما يكفى من الدهون
    ثم نضيف الثوم المفروم وبعده اللحم ونحرك مع اضافه البهارات والفلفل والملح
    نغطى اللحم حتى يتشرب من السؤائل الى يفرزه اللحم
    ثم اضيف اليه مكعبات الطماطم مع الصلصه والشطه ونتركها تستوى 10 دقايق حتى تجف كل السوائل من اللحمه

    بعدها نحشى حبات البطاطس بخليط اللحم المفروم
    ونتركها جانبا
    فى صنيه الفرن نضع ملعقتين زيت + بصله جوانج تتشوح ثم نضيف اليها قلب البطاطس تتقلب شوى ثم نضع لها الملح ونرص فوقها حبات البطاطس المحشيه وندخلها ربع ساعه الفرن وتقدم مع رز ابيض
    مكرونة بالبصل
    المقادير
    كيس مكرونة ?? زبدة (معلقتين كبار) ?? بصلة متوسطة مبشورة_ملح ( نص معلقة كبيرة او اقل منالنص قليلا) _شطة _وطبعا طماطم (3 حبيات كبار طماطم)
    الطريقة
    تسيح الزبد في الوعاء نضع البصل المبشور نحمره قليلا ????????????حتي ييدبل وليس لدرجة التحمير كما في رز السمك
    نضع عصيرالطماطم علي الزبدة والبصل ????????ونضيف الملح والشطة
    نتركها قليلا حتي تصبح (مسبكة) تصبح لها قوام الصلصة
    نضع المكرونة بعد اطفاء النار علي الصلصة ونقلبها جيدا حتيتمتزج بها


    المكرونه بالبشاميل
    المقادير
    كيس مكرونه اقلام ?? نصف كيلو لحم معصج مع بصله صغيره وملعقة صلصه ?? كيلوونصف لبن 3ملاعق دقيق
    3ملاعق سمن 2بيضه ملح فلفل بهار
    الطريقه
    تسلق المكرونه فى ماء كثير مع وضع ملح وملعقه زيت مهما كانت المكرونه جيده لازم الزيت علشان متعجنش
    بعد ما تستوى تصفى فى المصفى وتغسل بالماء البارد
    نعمل البشاميل
    نسخن السمن ويوضع فيه الدقيق ويحمر على شرط الا يتغير لونه يوضع اللبن ويقلب وطبعا نضبط الملح ونقلب الى ان تصبح كريميه الملمس اول ما يبرد نضع البيض والفلفل ونقلب
    ندهن الصنيه بالسمن ونضع طبقه بشاميل ثم طبقه مكرونه ثم العصاج ثم باقى المكرونه ثم البشاميل
    نضعها فى فرن متوسط الحراره وتترك الى ان تحمر وتنضج


    الأرز الأبيض بالخلطة
    المقادير :
    مقدار من الأرز مغسول ( 1 كوب ) / مرقة (حوالى 2 كوب) / ملعقة سمن أو ما يعادلهما زيت / ملح / فلفل أسود ناعم/ للخلطة (كبد و قوانص مقطعة / مكسرات / زبيب ) يحتفظ بجزء منها للتجميل

    الطريقة :
    · يقدح السمن و يضاف إليه الأرز و يقلب حتى يسمع له صوت ????
    · يتبل بالملح و الفلفل و تضاف إليه الخلطة و تقلب مع الأرز بخفة ????
    · يضاف المرق و يترك حتى يغلى ثم تهدأ الحرارة و يترك الأرز حتى ينضج ????
    · يغرف فى طبق التقديم و يجمل بباقى الخلطة ????
    · ممكن يوضع فى قالب كيك مفتوح من الوسط و يقلب و توصع باقى الخلطة فى الوسط و يقدم ????????????????





    طاجن الأرز المعمر
    المقادير :
    كوب من الأرز المنقى ومغسول / 2 كوب لبن / 2 ملعقة سمن / ملح / فلفل / ملعقة قشدة للوجه

    الطريقة :
    · يدهن طاجن فخار أو صينية دهنا جيدا بالسمن ????
    · يوضع الأرز فى الطاجن و يصب فوقه اللبن المتبل بالملح و الفلفل و يزج فى فرن متوسط الحرارة حتى يقرب من النضج ????
    · توزع ملعقة القشدة على السطح و يعاد الطاجن للفرن حتى يتم نضجه و يحمر وجهه و يقدم ????????


    أرز معمر بالطيور

    المقادير :

    كالأرز السابق مضاف إليه ( الحمام أو السمان أو دجاج صغير ) وذلك حسب الرغبة
    الطريقة :· تترك الطيور صحيحة أو تقطع أنصافا و تتبل جيدا بالملح و الفلفل ????
    · يعد الطاجن كما سبق و يوضع نصف مقدار الأرز ثم ترص الطيور ثم يوضع باقى مقدار الأرز ????
    · يستكمل باقى الخطوات السابقة ????????????


    سلـــــــــــــــــــــــ يق او الارز بالحليب والمرق
    /2 كيلو رز مصرى مغسول
    4 اكواب مرقه او شوربه لحم او فراخ
    مكعب مرقه دجاج
    لتر لبن حليب
    معلقتين زبده او سمن
    فصين قرنقل وحبهان وفصين مستكه عربى

    الطريقه:

    فى اناء على النار نضع كميه الشوربه ونضيف لها القرنفل والحبهان والملح والفلفل الاسود ثم نضع الارز على المرقه ونتركه على نار هاديه جدا يتشرب المرقه ويستوى بعدين نضيف للارز الحليب مع التحريك المستمر حتى يتشرب الارز الحليب كاملا ويصبح زى الارز باللبن الى بنعمله نتركه على نار خفيفه
    فى اناء على النار نضع معلقتين الزبده ثم نضع فيهم شويه المستكه لحد ما تذوب ونشرها على وش الطبق بعد غرفه


    ارز باللبن/4 كيلو من الارز المصرى <<<<< حوالى كوب ونص ارز
    كيلووووو من اللبن الحليب
    3كوب من السكر او حسب رغبتك فى درجه الحلى
    3ملاعق كبيره حليب بودر
    علبه قشطه بوك او اى نوع جاهزه
    معلقه فانليا

    الطرييييييييييييييييييييق ه:فى وعاء على النار نضع 5 اكواب من الماء ولما يبدا الماء بالغليان نضيف اليه الارز المغسول ونتركه على نار خفيفه لحد ما يوصل الارز الى الاستواء مع الاحتفاظ بكميه من الماء فيه
    بعدها نضيف السكر للارز ونتركه حوالى خمس دقائق ثم نضيف بعدها كميه الحليب ونحرك ونتركه حتى يغلى الارز والحليب ويصبح قوامه غليظ شويه
    الحين اصبح الارز جاهز تقريبا اخر مرحله هى انك تذوبى الحليب البودره فى معلقه حليب سائل او ماء ونضيفه الى الارز
    ونحرك بعدها نضع على الارز علبه القشطه نحرك ثم نضع الفانلياوخمس دقائق ننرفعه من النار جربوا طعم الحليب البودره مع القشطه وقولو الى رايكم ونغرف فى اطباق التقديم

    التزين :
    على راحتك اما مكسرات او جوز هند او فواكه مجففه او قشطه حليب مع ملعقه عسل نحل او سلطه فواكه على الوجه او الايس كريم
    كلهااختيارات

    طاجن البامية باالحم الضانى
    /2 ك بامية رومى اوى بلدى او كيس بامية مجمدة
    4 حبات طماطم فى الخلاط
    3 ملاعق صغيرة ملح
    فلفل اسود
    ثوم
    بصلة مفرومة
    زبدة 3ملعقة كبيرة
    لحم ضانى او كندوز
    الطريقة
    يحمر البصلة فى الزبدة الى ان تصبح بيضاء ثم يضاف اليها اللحم الى ان يتغير لونه ىدون ان يحمر
    ثم تضاف الطماطم المصفاة وكل شوية تضعى ماء ساخن الى ان يتم نضج اللحم
    بعد ذلك نضع البامية والملح الى ان تنضج ثم نهرس 3 فصوص ثوم ونضع عليهم الفلفل الاسود

    ونضعها على البامية وبعد 3 دقائق نغلق النار

    على فكرة اللى حاتعمل الطريقة دى حاتدعيلى لانها بتخلى البامية تجنن
    وانا كمان مع الطماطم بحط قرن فلفل اخضر حار عشان تكون حامية

    أرز بالطـــــــماطــــــــم


    المقادير :
    1 كوب أرز / 1,5 كوب ماء مغلى / ½ كوب عصير طماطم / 2 ملعقة سمن / ملح /فلفل
    الطريقة :
    ·يقدح السمن و يضاف إليه عصير الطماطم و يقلب على نار هادئة لمدة 5 دقائق
    ·يضاف مقدار الماء و يتبل بالملح
    ·يضاف الأرز المغسول و يستكمل مثل الأرز الأبيض العادى ( المفلفل )
    دي بقي اكلة جديدة
    احدث أكلة على الموضة كباب الباذنجان

    أحبائى اليوم سوف أخبركم أكة كباب بس مش باللحمة ولكن بالباذنجان وهذا هو الجديد
    المقادير
    2 ثمرة باذنجان كبيرة كبيرة
    2بصلة أيضا كبيرة كبيرة
    2 فص ثوم
    نصف كوب بقسماط
    نصف كوب جبنة مبشورة
    بقدونس مفروم
    بيضة
    فلفل وملح حسب الرغبة
    الطريقة
    أولا نضع الباذنجان مع البصل بقشرتهم على النار ونتركهم حتى يشوى ويصبح طرى وبعد ذلك اتركيه حتى يبرد ثم نقوم بتقشير الباذنجان والبصل ثم قطعى الباذنجان أربع قطع وافرمى البصل جيدا عليه وقومى بخلط البقدونس والبيضة والبهارات والجبن المبشور مع بعض جيدا وبعد ذلك ضيفيهم على الباذنجان واعجنيهم جيدا ثم شكلى الباذنجان على هيئة أقراص دائرية وغطيه بالبقسماط واقليه فى الزيت الغزير حتى يتحمر وبعد ذلك صفيه وقدميه ساخن وباهناء والشفاء ويا رب يعجبكم

  2. #2

    افتراضي

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة nourhan_nour مشاهدة المشاركة
    طريقه عمل الارز المصرى (( الرز المفلفل )) تتفضل

    ارز مصرى ابيض
    المقادير


    2 كوب من الارز المصرى
    2 ملعقه من الزبده او 3 ملاعق من زيت الذره او عباد الشمس
    2 و 1/2 كوب ماء ساخن او بارد ما يفرق
    مقدار من الملح حوالى 2 ملعقتين
    الطـــــــــــــــــــريق ه

    1: نغسل الارز جيدا للتخلص من كميه النشاء المرتفعه الموجوده فيه ونضعه فى مصفاه جانبا

    2: فى وعاء الطهى نضع مقدار الزبده او الزيت النباتى ثم نضيف عليه الارز المغسول سابقا
    ونحرك الارز جيدا حتى تصبح حبات الارز متماسكه
    3: نضيف كميه الماء ويفضل الحار ثم نضيف مقدار الملح ورشه الفلفل الاسود او الابيض
    ونغطى جيدا على الارز حتى يتشرب الماء ثم نخفف عليه النار ونضعه على نار هادئه جدا حتى تمام النضج
    ويقدم ساخن مع اشهى اطباق الخضار وخلافه

    لعمل الارز المصرى بالشعيريه

    نحمر الشعيريه اولا فى الزبده او الزيت حتى يصبح لونها ذهبى ثم نضيف لها الارز المغسول ونكمل باقى الخطوات السابقه

    الفتة بالخل والثوووووم

    المقادير علي حسب عدد الافراد الذي يتفضلوا علي الغذاء لحم بالعظم ارز عيش (خبر محمص بالفرن)
    صلصه طماطم 1 حبه طماطم 2فص ثوم مدقوق ناعم 1 ملعقه خل 2 بصل 2ملعقه سمنه

    الطريقه نضع اللحم في حله علي النار مع حب الهيل وبصله صغيره ورشه فلفل اسود وتترك علي النار حتي النضج
    ثم نقوم بتسويه الارز الابيض ثم في حله اخري نقطع البصل قطع صغيره ونحمر في السمن ونقشر حبه الطماطم ونضيفها الي البصل ونحمره شويه مع بعض تم نضيف اليهم علبه الصلصه ونتركها تتسبك علي النار ثم ناخذ شويه في حله صغيره من الصلصه بعد النضج ونضيف اليهم مقدار 3 اكواب من الشوربه بتاعه اللحم بعد ان تكون استوت وضبط الملح والتوابل عليها حسب الرغبه
    ثم نقطع الخبز بعد ان نكون حمصنه فب الفرن واصبح لونه ذهبيا
    اخضري طبق غويط او صنيه بايركس علي حسب ما تحبي تقدمي الفته
    ضعي الخبر في الصنبه اوالطبق الكبير وصبي عليهم الصلصه المضاف اليها الشوربه ثم ضعي طبقه من الارز الابيض ثم ضعي طبقه من الصلصه المسبكه علي وجه الارز ثم قومي بتشويح اللحمه تشويحه خفيفه ( تحمير خفيف ممكن في نفس الحله التي تمت عمليه تسوبه اللحمه فيه بدون ان تضيف اي ماده دهنيه فقد ضيفي فلفل اسود ناعم وملح حسب الرغبه ثم قومي بتوزيع اللحمه في الصنبه واسكوبي باقي الصلصه المسبكه ثم في مقلي ضغيره قومي نتحمير الثوم وعند ما يحمر ضيفي اليه ملعقه الخل ثم ضيفي اليها شويه من الشوربه او الصلصه مقدار 3 ملاعق ثم ضفيهم الي الصنيه علي الوجه مع مراعاه ان تقومي بتوزيعهم علي كل الصنيه
    توكل ساخن


    محشى البطاطس باللحمه المفرومه

    المقادير
    كيلو من البطاطس المتوسطه الحجم ياليت تكون مستطيله شوى
    نصف كيلو لحم مفروم
    2 بصله مفرومه
    2 فص ثوم
    2 ملعقه صلصه طماطم
    حبتين طماطم مقطعه مكعبات صغيره
    ملح فلفل اسود بهارات شطه

    الطريقه

    نبدء بتقشير البطاطس وحفرها بحيت نترك الجوانب بسمك 2 سم ثم نقلى البطاطس فى زيت حتى يصير لونها ذهبى فاتح يعنى ما نتركها تستوى بس تدبل من الزيت ونضعها على فوط مطبخ
    فى اناء اخر نضع البصل المفروم يتشوح ونجركه حتى يصبح شفاف (الى تحب تضيف ملعقتين زيت براحتها ) اناافضل الطبخ بدون دهون لات اللحم فيه ما يكفى من الدهون
    ثم نضيف الثوم المفروم وبعده اللحم ونحرك مع اضافه البهارات والفلفل والملح
    نغطى اللحم حتى يتشرب من السؤائل الى يفرزه اللحم
    ثم اضيف اليه مكعبات الطماطم مع الصلصه والشطه ونتركها تستوى 10 دقايق حتى تجف كل السوائل من اللحمه

    بعدها نحشى حبات البطاطس بخليط اللحم المفروم
    ونتركها جانبا
    فى صنيه الفرن نضع ملعقتين زيت + بصله جوانج تتشوح ثم نضيف اليها قلب البطاطس تتقلب شوى ثم نضع لها الملح ونرص فوقها حبات البطاطس المحشيه وندخلها ربع ساعه الفرن وتقدم مع رز ابيض
    مكرونة بالبصل
    المقادير
    كيس مكرونة ?? زبدة (معلقتين كبار) ?? بصلة متوسطة مبشورة_ملح ( نص معلقة كبيرة او اقل منالنص قليلا) _شطة _وطبعا طماطم (3 حبيات كبار طماطم)
    الطريقة
    تسيح الزبد في الوعاء نضع البصل المبشور نحمره قليلا ????????????حتي ييدبل وليس لدرجة التحمير كما في رز السمك
    نضع عصيرالطماطم علي الزبدة والبصل ????????ونضيف الملح والشطة
    نتركها قليلا حتي تصبح (مسبكة) تصبح لها قوام الصلصة
    نضع المكرونة بعد اطفاء النار علي الصلصة ونقلبها جيدا حتيتمتزج بها


    المكرونه بالبشاميل
    المقادير
    كيس مكرونه اقلام ?? نصف كيلو لحم معصج مع بصله صغيره وملعقة صلصه ?? كيلوونصف لبن 3ملاعق دقيق
    3ملاعق سمن 2بيضه ملح فلفل بهار
    الطريقه
    تسلق المكرونه فى ماء كثير مع وضع ملح وملعقه زيت مهما كانت المكرونه جيده لازم الزيت علشان متعجنش
    بعد ما تستوى تصفى فى المصفى وتغسل بالماء البارد
    نعمل البشاميل
    نسخن السمن ويوضع فيه الدقيق ويحمر على شرط الا يتغير لونه يوضع اللبن ويقلب وطبعا نضبط الملح ونقلب الى ان تصبح كريميه الملمس اول ما يبرد نضع البيض والفلفل ونقلب
    ندهن الصنيه بالسمن ونضع طبقه بشاميل ثم طبقه مكرونه ثم العصاج ثم باقى المكرونه ثم البشاميل
    نضعها فى فرن متوسط الحراره وتترك الى ان تحمر وتنضج


    الأرز الأبيض بالخلطة
    المقادير :
    مقدار من الأرز مغسول ( 1 كوب ) / مرقة (حوالى 2 كوب) / ملعقة سمن أو ما يعادلهما زيت / ملح / فلفل أسود ناعم/ للخلطة (كبد و قوانص مقطعة / مكسرات / زبيب ) يحتفظ بجزء منها للتجميل

    الطريقة :
    · يقدح السمن و يضاف إليه الأرز و يقلب حتى يسمع له صوت ????
    · يتبل بالملح و الفلفل و تضاف إليه الخلطة و تقلب مع الأرز بخفة ????
    · يضاف المرق و يترك حتى يغلى ثم تهدأ الحرارة و يترك الأرز حتى ينضج ????
    · يغرف فى طبق التقديم و يجمل بباقى الخلطة ????
    · ممكن يوضع فى قالب كيك مفتوح من الوسط و يقلب و توصع باقى الخلطة فى الوسط و يقدم ????????????????





    طاجن الأرز المعمر
    المقادير :
    كوب من الأرز المنقى ومغسول / 2 كوب لبن / 2 ملعقة سمن / ملح / فلفل / ملعقة قشدة للوجه

    الطريقة :
    · يدهن طاجن فخار أو صينية دهنا جيدا بالسمن ????
    · يوضع الأرز فى الطاجن و يصب فوقه اللبن المتبل بالملح و الفلفل و يزج فى فرن متوسط الحرارة حتى يقرب من النضج ????
    · توزع ملعقة القشدة على السطح و يعاد الطاجن للفرن حتى يتم نضجه و يحمر وجهه و يقدم ????????


    أرز معمر بالطيور

    المقادير :

    كالأرز السابق مضاف إليه ( الحمام أو السمان أو دجاج صغير ) وذلك حسب الرغبة
    الطريقة :· تترك الطيور صحيحة أو تقطع أنصافا و تتبل جيدا بالملح و الفلفل ????
    · يعد الطاجن كما سبق و يوضع نصف مقدار الأرز ثم ترص الطيور ثم يوضع باقى مقدار الأرز ????
    · يستكمل باقى الخطوات السابقة ????????????


    سلـــــــــــــــــــــــ يق او الارز بالحليب والمرق
    /2 كيلو رز مصرى مغسول
    4 اكواب مرقه او شوربه لحم او فراخ
    مكعب مرقه دجاج
    لتر لبن حليب
    معلقتين زبده او سمن
    فصين قرنقل وحبهان وفصين مستكه عربى

    الطريقه:

    فى اناء على النار نضع كميه الشوربه ونضيف لها القرنفل والحبهان والملح والفلفل الاسود ثم نضع الارز على المرقه ونتركه على نار هاديه جدا يتشرب المرقه ويستوى بعدين نضيف للارز الحليب مع التحريك المستمر حتى يتشرب الارز الحليب كاملا ويصبح زى الارز باللبن الى بنعمله نتركه على نار خفيفه
    فى اناء على النار نضع معلقتين الزبده ثم نضع فيهم شويه المستكه لحد ما تذوب ونشرها على وش الطبق بعد غرفه


    ارز باللبن/4 كيلو من الارز المصرى <<<<< حوالى كوب ونص ارز
    كيلووووو من اللبن الحليب
    3كوب من السكر او حسب رغبتك فى درجه الحلى
    3ملاعق كبيره حليب بودر
    علبه قشطه بوك او اى نوع جاهزه
    معلقه فانليا

    الطرييييييييييييييييييييق ه:فى وعاء على النار نضع 5 اكواب من الماء ولما يبدا الماء بالغليان نضيف اليه الارز المغسول ونتركه على نار خفيفه لحد ما يوصل الارز الى الاستواء مع الاحتفاظ بكميه من الماء فيه
    بعدها نضيف السكر للارز ونتركه حوالى خمس دقائق ثم نضيف بعدها كميه الحليب ونحرك ونتركه حتى يغلى الارز والحليب ويصبح قوامه غليظ شويه
    الحين اصبح الارز جاهز تقريبا اخر مرحله هى انك تذوبى الحليب البودره فى معلقه حليب سائل او ماء ونضيفه الى الارز
    ونحرك بعدها نضع على الارز علبه القشطه نحرك ثم نضع الفانلياوخمس دقائق ننرفعه من النار جربوا طعم الحليب البودره مع القشطه وقولو الى رايكم ونغرف فى اطباق التقديم

    التزين :
    على راحتك اما مكسرات او جوز هند او فواكه مجففه او قشطه حليب مع ملعقه عسل نحل او سلطه فواكه على الوجه او الايس كريم
    كلهااختيارات

    طاجن البامية باالحم الضانى
    /2 ك بامية رومى اوى بلدى او كيس بامية مجمدة
    4 حبات طماطم فى الخلاط
    3 ملاعق صغيرة ملح
    فلفل اسود
    ثوم
    بصلة مفرومة
    زبدة 3ملعقة كبيرة
    لحم ضانى او كندوز
    الطريقة
    يحمر البصلة فى الزبدة الى ان تصبح بيضاء ثم يضاف اليها اللحم الى ان يتغير لونه ىدون ان يحمر
    ثم تضاف الطماطم المصفاة وكل شوية تضعى ماء ساخن الى ان يتم نضج اللحم
    بعد ذلك نضع البامية والملح الى ان تنضج ثم نهرس 3 فصوص ثوم ونضع عليهم الفلفل الاسود

    ونضعها على البامية وبعد 3 دقائق نغلق النار

    على فكرة اللى حاتعمل الطريقة دى حاتدعيلى لانها بتخلى البامية تجنن
    وانا كمان مع الطماطم بحط قرن فلفل اخضر حار عشان تكون حامية

    أرز بالطـــــــماطــــــــم


    المقادير :
    1 كوب أرز / 1,5 كوب ماء مغلى / ½ كوب عصير طماطم / 2 ملعقة سمن / ملح /فلفل
    الطريقة :
    ·يقدح السمن و يضاف إليه عصير الطماطم و يقلب على نار هادئة لمدة 5 دقائق
    ·يضاف مقدار الماء و يتبل بالملح
    ·يضاف الأرز المغسول و يستكمل مثل الأرز الأبيض العادى ( المفلفل )
    دي بقي اكلة جديدة
    احدث أكلة على الموضة كباب الباذنجان

    أحبائى اليوم سوف أخبركم أكة كباب بس مش باللحمة ولكن بالباذنجان وهذا هو الجديد
    المقادير
    2 ثمرة باذنجان كبيرة كبيرة
    2بصلة أيضا كبيرة كبيرة
    2 فص ثوم
    نصف كوب بقسماط
    نصف كوب جبنة مبشورة
    بقدونس مفروم
    بيضة
    فلفل وملح حسب الرغبة
    الطريقة
    أولا نضع الباذنجان مع البصل بقشرتهم على النار ونتركهم حتى يشوى ويصبح طرى وبعد ذلك اتركيه حتى يبرد ثم نقوم بتقشير الباذنجان والبصل ثم قطعى الباذنجان أربع قطع وافرمى البصل جيدا عليه وقومى بخلط البقدونس والبيضة والبهارات والجبن المبشور مع بعض جيدا وبعد ذلك ضيفيهم على الباذنجان واعجنيهم جيدا ثم شكلى الباذنجان على هيئة أقراص دائرية وغطيه بالبقسماط واقليه فى الزيت الغزير حتى يتحمر وبعد ذلك صفيه وقدميه ساخن وباهناء والشفاء ويا رب يعجبكم

    واووو لقد فتحي شهيتي على الاكل المصري
    وخليتني افكر فى
    الفته المصريه
    عاوزين ناكل فته ولحمه ورز
    سلمت الايادي غالتي على هذه الوصافات الفاتحه لنفس

  3. #3
    تاريخ التسجيل
    3 - 6 - 2010
    ساكن في
    في البيت ال تحته الكافيه
    المشاركات
    1,472
    مقالات المدونة
    1
    النوع : انثيEgypt الفريق المفضل  : الاهلي

    افتراضي

    ميرسي لمرورك

 

 

معلومات الموضوع

الأعضاء الذين يشاهدون هذا الموضوع

الذين يشاهدون الموضوع الآن: 1 (0 من الأعضاء و 1 زائر)

المواضيع المتشابهه

  1. مشاركات: 21
    آخر مشاركة: 22 - 10 - 2013, 07:42 PM
  2. رنتك بتنبهك لصلاتك روعة
    بواسطة العيون لانا في المنتدى منتدى النغمات العادية و المجسمة والصور
    مشاركات: 0
    آخر مشاركة: 14 - 10 - 2012, 09:02 AM
  3. رنتك مقطوعة من نشيد أكمل نساء العالمين
    بواسطة حب شمس في المنتدى منتدى النغمات الحقيقة وفديوهات الموبايل
    مشاركات: 0
    آخر مشاركة: 30 - 9 - 2012, 07:53 PM
  4. نغمتك يا رب اوعدنا بالجنه من أجمل الكلام
    بواسطة الشوق للجنة في المنتدى منتدى النغمات الحقيقة وفديوهات الموبايل
    مشاركات: 1
    آخر مشاركة: 25 - 8 - 2012, 10:21 PM
  5. خلاص فهمتك با دنيا وعرفتك ماشيه ازاي
    بواسطة No TiMe في المنتدى مصراوي كافيه
    مشاركات: 8
    آخر مشاركة: 25 - 6 - 2009, 10:40 PM

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

ضوابط المشاركة

  • مش هتقدر تضيف مواضيع جديده
  • مش هتقدر ترد على المواضيع
  • مش هتقدر ترفع ملفات
  • مش هتقدر تعدل مشاركاتك
  •  
جميع الحقوق محفوظة لمنتديات مصراوي كافيه 2010 ©