تسلم ايديك اعملي سندوتشات وابعديهالي لحسن انا جعانه قوي
انا قعده مستنيه
بالخطوات المصورة مربى الفراولة من مطبخ فتوكة البورسعيدية
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
ازيكن يا احلى فتوكات
مربى فراولة احلى من الجاهزة
المقادير
2 كيلو فراولة
1 كيلو سكر
عصير ليمونة
الطريقة
نغسل الفراولة جيدا ونصفيها من الماء
نقطع العنقود الاخضر والقطعة الغامقة
والفراولاية الكبيرة نقطعها
نضع عليها السكر بالتبادل يعنى نحضرنصف الفراولة
ونضيف عليه نصف السكر
ثم نضيف الجزء الباقى من الفراولة
ثم الباقى من السكر ونضعها فى الثلاجة ليلة
وهذا شكلها بعد ما خرجت من الثلاجة
نضعها على النار مع التقليب ونشيل الريم كلما ظهر
معلهش البخار مأثر على الصورة
وبعدين نضيف الليمون ونتابعها مع التقليب المستمر حتى تتماسك قليلا
ونكون محضرين برطمنات او علب زجاج مغسولة ومعقمة ونصب فيها المربى ونتركها تبرد ثم نغطيها
وناكلها مع الزبدة او القشدة
وبالهنا والشفا
تسلم ايديك اعملي سندوتشات وابعديهالي لحسن انا جعانه قوي
انا قعده مستنيه
تسلم ايديك والله ينور عليكى يا قمر شكلها جنان
الذين يشاهدون الموضوع الآن: 1 (0 من الأعضاء و 1 زائر)