حرام عليكى يعنى اعك لجوزى فى اول رمضان يجمعنا سوا
هههههههههههههههههههه
طيب ياستى قولى واحنا معاكى ولو ضربنى بالاطباق انتى المسؤلة
منتظرينك ياقمر من دلوقتى على نار
وكل سنة وانتى طيبة ورمضان كريم
لاتجادل الاحمق فقد يخطىء الناس فى التفريق بينكما
لست مجبره ان يعرف الاخرين من انا!!!
فمن لديه مؤهلات القلب ! والعقل ! والروح!سأكون امامه كالكتاب المفتوحالبحث على جميع مواضيع العضو شيري العسولة
وانتى طيبه ياحبيبتى
ومتقلقيش
انا فاكره رمضان الى فات كان اول رمضان ليا وانا مجوزه
وجوزى كان راجع من الشغل قلقان جدا
واعترفلى بالحقيقه دى بعد مااكل الباميه
وقالى تحفه
بجد كنت قلقان تجوعينى اول رمضان
هههههههه
بس بصراحه ماكنش اول يوم
كان رابع يوم لان الايام الثلاثه الاولى كنا معزومين
وربنا معاكى بقى ياقمر
رمضان كريم وكل سنه وانتى طيبه يا انجى ويارب يمر رمضان عليكى وعلى اسرتك بسعاده يارب
بالنسبه للعك انا بجرب فى بابا وماما واخواتى وبيستحملوا يا عينى عليهم فانا معاكى اى عك معاكى هنتظرك كل يوم ان شاء الله بس اوعى تنسى يا انجى لازم تعملى اكلتى المفضله مسقعه بالبشامل هستناها
<a href="http://up.masrawycafe.net/"...66.jpg" /></a>البحث على جميع مواضيع العضو ايسل
اوك ياقمر
وانا كمان بموت فيها
هاستناكى تشرفينا فى مطبخنا
شكرا لمشاركتك
يلا يابنات ويا قمرات
فطار النهارده
حمام محشو بالأرز
الطريقة
- يُنقع الحمام في الماء والدقيق وقليل من الملح ثم يُشطف جيداً، وإذا وُجد معه الكبد والقوانص فتُغسل أيضاً، ويُصفى الجميع من الماء ويُجفف.
- يُغسل الأرز جيداً ويُصفى من الماء.
- يُسخن الزيت والسمن في إناء على نار متوسطة، ويُضاف البصل والحبهان وجوزة الطيب، ويُتبل بالملح والفلفل مع التقليب لمدة 5 دقائق أو حتى يُصبح لون البصل ذهبياً.
- يُضاف الأرز مع التقليب، ثم يُضاف الماء ويُترك حتى يبدأ في الغليان .
- تُخفف الحرارة، ويُغطى الإناء ويُترك لمدة 10 دقائق ثم يُترك ليبرد (مع مراعاة ألا يكون الأرز كامل النضج).
- يُوضع حوالي 5 كوب من الماء في إناء على نار متوسطة، ويُضاف الخضار وورق الغار والفلفل الأسود ويُترك حتى يبدأ في الغليان.
- في هذه الأثناء يُحشى الحمام بحشوة الأرز (يُراعى حشوه تحت الجلد)، ويُقفل بوضع الأرجل فوق بعضها مع وضع الجناح للخلف.
- يُسلق الحمام المحشو في المرق، ويُتبل بالملح ويُترك لمدة 15 دقيقة أو حتى ينضج.
- يُرفع الحمام من المرق، ويُترك ليبرد قليلاً ثم يُجفف.
- يُخلط الزبادي مع صلصة الطماطم ويُدهن الحمام بخليط الزبادي.
- يُسخن خليط الزيت والسمن في مقلاة على نار متوسطة، ويُحمر الحمام من جميع الجهات .
- يُرفع الحمام على منشفة ورقية لامتصاص الزيت الزائد.
- يُطهى الأرز المتبقي في قليل من مرق الحمام، ويُقدم مع الحمام المحشو.
كل سنه ونتى طيبه يا انجى حلوة فكرة نعك سوا دى هههههههه
لا اله الا انت سبحانك انى كنت من الظالمين
ربى اغفر لى ولوالدى يوم يقوم الحساب
اللهم انى اسالك رضاك والجنه واعوذ بك من سخطك والنار
يا حى يا قيوم برحمتك استغيث اصلح لى شانى كله ولا تكلى لنفسى طرفة عينالبحث على جميع مواضيع العضو e.n.kh
يلا يابنات ويا قمرات
فطار النهارده
حمام محشو بالأرز
المقادير
4 حمام
ملح وفلفل
سمن وزيت (بنفس المقدار) للتحمير
ربع كوب دقيق
2 كوب أرز مصري
4 ملعقة كبيرة زيت
1 ملعقة كبيرة سمن
2 كوب بصل كبير مفروم
1 ملعقة صغيرة حبهان (هيل) مطحون
1/4 ملعقة صغيرة جوزة الطيب مطحون
2 كوب قطع خضار (بصل ـ جزرـ كرفس)
2 ورق غار (لاورا)
1 ملعقة صغيرة فلفل أسود حب
1/2 كوب زبادي
1 ملعقة صغيرة صلصة طماطم (معجون)
1/2 1 كوب ماء
الطريقة
- يُنقع الحمام في الماء والدقيق وقليل من الملح ثم يُشطف جيداً، وإذا وُجد معه الكبد والقوانص فتُغسل أيضاً، ويُصفى الجميع من الماء ويُجفف.
- يُغسل الأرز جيداً ويُصفى من الماء.
- يُسخن الزيت والسمن في إناء على نار متوسطة، ويُضاف البصل والحبهان وجوزة الطيب، ويُتبل بالملح والفلفل مع التقليب لمدة 5 دقائق أو حتى يُصبح لون البصل ذهبياً.
- يُضاف الأرز مع التقليب، ثم يُضاف الماء ويُترك حتى يبدأ في الغليان .
- تُخفف الحرارة، ويُغطى الإناء ويُترك لمدة 10 دقائق ثم يُترك ليبرد (مع مراعاة ألا يكون الأرز كامل النضج).
- يُوضع حوالي 5 كوب من الماء في إناء على نار متوسطة، ويُضاف الخضار وورق الغار والفلفل الأسود ويُترك حتى يبدأ في الغليان.
- في هذه الأثناء يُحشى الحمام بحشوة الأرز (يُراعى حشوه تحت الجلد)، ويُقفل بوضع الأرجل فوق بعضها مع وضع الجناح للخلف.
- يُسلق الحمام المحشو في المرق، ويُتبل بالملح ويُترك لمدة 15 دقيقة أو حتى ينضج.
- يُرفع الحمام من المرق، ويُترك ليبرد قليلاً ثم يُجفف.
- يُخلط الزبادي مع صلصة الطماطم ويُدهن الحمام بخليط الزبادي.
- يُسخن خليط الزيت والسمن في مقلاة على نار متوسطة، ويُحمر الحمام من جميع الجهات .
- يُرفع الحمام على منشفة ورقية لامتصاص الزيت الزائد.
- يُطهى الأرز المتبقي في قليل من مرق الحمام، ويُقدم مع الحمام المحشو.
الذين يشاهدون الموضوع الآن: 1 (0 من الأعضاء و 1 زائر)