فراخ بالبشامل.......اكلة روعة ولا اكل الفنادق
اولا المقادير:
فرخة مسلوقة او اكتر حسب الرغبة.
طماطم وفلفل اخضر مقطع شرائح صغيرة
ملح وفلفل
بشامل
الطريقة:
تقطعي الفرخة خصلات طويلة كالبطاطس..(بعد سلقها طبعا)....ثم ناتي بالطماطم والفلفل نضعهم علي النار في قليل من الزيت.....مع الملح والفلفل.......نقلبهم ونتركهم حتي نشم رائحتهم الحلوة جدا وحتي تنزل منهم الصوص.......ثم ناتي بشرائح الفراخ ونقلبها في ذلك الصوص علي النار ثم نرفعها
وناتي بصينية كبيرة........نفرشها طبقة بشامل ثم نضع الفراخ ثم طبقة بشامل اخري...وندهن الوجه ببيضة مضروبة..
ونضعها في الفرن حتي نري وجهها نضج...........
وبالف هناوشفا...........هتعجبكم جدا