قهوتنا على الانترنت
النتائج 1 إلى 9 من 9
  1. #1
    تاريخ التسجيل
    18 - 11 - 2007
    ساكن في
    الاردن
    العمر
    33
    المشاركات
    14,186
    النوع : انثيJordan

    افتراضي حفظ وتفريز الفول الاخضر لمدة سنه كامله ويفضل لونه رااائع بالصور




    نحضر الفول ونقوم بغسله بالماء جيدا للتخلص من التراب و بتنظيفه جيدا من العروق او الخيوط الي بتكون على أطرافه





    واذا كانت حبت الفول كبيره و حسينا انها قاسيه بنفرغ حبات الفول من الداخل وبنحتفظ بحبات الفول وبنتخلص من القشرة




    قطعي الفول بالججم الي بتفضليه




    في طنجرة على الغاز ضعي ماء ودعيه يغلي ثم ضيفي ملعقتين ملح وملعقة سكر "ملعقة طعام "

    وهون السر بالسكر السكر بحافظ على اللون الاخضر الناصع للفول او الباميا مابتغير لوونه ابدا




    حركيه كويس وضعي صحن زجاج على الوجه لجعل الفول يفضل تحت الماء وينضج بنفس الدرجه جميعه




    واتركيه يغلي لثلاث دقائق فقط

    ارفعي الفول من الماء الحار وضعيه في ماء مثلج او بارد جدا ليوقف عملية نضوج او استواء الفول

    فنحن لانريد المبالغه في استوائه ليكل سواائه في الطبخ وبكون الذ واطيب




    دعيه لمده سااعه في الماء ثم صفيه جيدا






    بعد ذلك قومي بتعبئة الفول في أكياس حسب الكميه الي تحتاجيها في الطبيخ

    انا شخصيا 400 غرام تكفي لاعداد وجبتنا





    ثم احكمي أغلاق الاكياس وضعيها في الفريزة وممكن استخدامها بعد سنه واللوم يفضل اخضر رااائع

    شوفوا بنفسكم


    منقووول للفائده

  2. #2

    افتراضي

    شكرا ساندرا ،أنا فعلا بحب أخزن كللللللللللللللللل حاجة فى الفريزر و كنت بخزن الفول ده من غير سلق و بيطلع جميل بس هجرب طريقتك ان شاء الله
    مشكورة لمجهودك

  3. #3
    تاريخ التسجيل
    18 - 11 - 2007
    ساكن في
    الاردن
    العمر
    33
    المشاركات
    14,186
    النوع : انثيJordan

    افتراضي

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة botta مشاهدة المشاركة
    شكرا ساندرا ،أنا فعلا بحب أخزن كللللللللللللللللل حاجة فى الفريزر و كنت بخزن الفول ده من غير سلق و بيطلع جميل بس هجرب طريقتك ان شاء الله
    مشكورة لمجهودك

    تسلمى يا رب
    يريت لو تقولى طريقتك يجزيكى الخير يمكن يستفيدو منها بردو

    بارك الله فيكى





  4. #4

    افتراضي

    طريقتى المتواضعة:أغسله و انظفه زى الصور بتاعتك و بعدين أقطعه و أقسمه وجبات،و ممكن بلاش تقطيع لكن أفصصه يعنى أقشره من القشرة الخارجية تحسبا لو كانت صعبة النضج..و وقت الطهى أتركه يهدأ ثم أطبخه بصلصة الطماطم، أو بصلصة خضراء زى القلقاس،أو أضع شوية منه فى الأرز مع بصلة مبشورة و توابل و أتركه ينضج كأنه أرز عادى .و اتفضلى معايا

  5. #5
    تاريخ التسجيل
    18 - 11 - 2007
    ساكن في
    الاردن
    العمر
    33
    المشاركات
    14,186
    النوع : انثيJordan

    افتراضي

    شكرا كتير لالك
    يا رب يخليكى

    وهيكى بردو بتقدرى تحفظيه بالفريزر كمانى ولا للطبخ عالسريع

    هادا من ماما السؤال هههه

  6. #6

    افتراضي

    حبيبتى ..حفظ أى خضار أو فاكهة بالفريزر يعتبر جزء من نضجه يعنى مش هياخد وقت
    يا رب أكون فاهماك و تكونى فهمتى قصدى وانا فى خدمتك و خدمة الماما وأوصله للبيت كمان
    أنا موجودة لأى سؤال تانى(على انى خبرة يعنى ههههههههههه)

  7. #7
    تاريخ التسجيل
    18 - 11 - 2007
    ساكن في
    الاردن
    العمر
    33
    المشاركات
    14,186
    النوع : انثيJordan

    افتراضي

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة botta مشاهدة المشاركة
    حبيبتى ..حفظ أى خضار أو فاكهة بالفريزر يعتبر جزء من نضجه يعنى مش هياخد وقت
    يا رب أكون فاهماك و تكونى فهمتى قصدى وانا فى خدمتك و خدمة الماما وأوصله للبيت كمان
    أنا موجودة لأى سؤال تانى(على انى خبرة يعنى ههههههههههه)
    شكرا كتير لالك
    .



  8. افتراضي

    مشكوره يا عسل علي الفكره الرائعه وبارك الله فيكي

  9. حوار فول

    شكرا كتيير للمساعدة طريقة حلوة وسهلة

 

 

معلومات الموضوع

الأعضاء الذين يشاهدون هذا الموضوع

الذين يشاهدون الموضوع الآن: 1 (0 من الأعضاء و 1 زائر)

المواضيع المتشابهه

  1. نشيد كله ابداع وتميز وحلاMP3
    بواسطة العيون لانا في المنتدى منتدى النغمات العادية و المجسمة والصور
    مشاركات: 1
    آخر مشاركة: 3 - 7 - 2012, 09:19 PM
  2. النغمة الأكثر اثارة وتميز في عالم النغمات لهذا العام
    بواسطة بطل غزة في المنتدى منتدى النغمات الحقيقة وفديوهات الموبايل
    مشاركات: 1
    آخر مشاركة: 14 - 2 - 2012, 08:54 PM
  3. عايز أميل بس مش هوتميل مثلن $$$@$$$
    بواسطة شبح الأبرا في المنتدى منتدى برامج الانترنت
    مشاركات: 3
    آخر مشاركة: 13 - 12 - 2011, 10:42 PM
  4. مشاركات: 11
    آخر مشاركة: 3 - 12 - 2010, 02:31 PM

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

ضوابط المشاركة

  • مش هتقدر تضيف مواضيع جديده
  • مش هتقدر ترد على المواضيع
  • مش هتقدر ترفع ملفات
  • مش هتقدر تعدل مشاركاتك
  •  
جميع الحقوق محفوظة لمنتديات مصراوي كافيه 2010 ©